З МІЖНАРОДНОГО ТУРНІРУ З ДЗЮДО – З ПЕРЕМОГАМИ

З міжнародного3-4 червня на території пансіонату «Шацькі озера» в смт Шацьк відбувся VI міжнародний турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат «Кубок Шацьких озер». У змаганнях взяли участь юні дзюдоїсти з Луцька, Ужгорода, Любомля, Шацька та з Білорусі. Ратнівський район представляли десять вихованців Володимира Шинкарука, тренера секції дзюдо с. Самари. Ось уже чотири роки, як у селі в приміщенні будинку культури за сприяння благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» функціонує секція дзюдо, і щороку діти показують хороші результати.

Міжнародний турнір відбувся під патронатом президента федерації дзюдо Волині, народного депутата України Степана Івахіва. Організаторами змагань були Шацька райдержадміністрація та Шацька районна рада, відділ освіти, молоді і спорту РДА, федерація дзюдо Волині, Шацька дитячо-юнацька спортивна школа, спортивний клуб «Торнадо».

За підсумками турніру самарівські дзюдоїсти вибороли перші, другі та треті місця у своїх вікових і вагових групах. Так, найкращою стала Маргарита Тарасюк (с. Самари-Оріхові) – І місце. Серед хлопців виборов першість Максим Штик із Самарів. Із почесними другими місцями повернулися додому Олександр Штик та Вікторія Кортилісець. Давиду Тарасюку та Іллі Баранчуку вдалося завоювати ІІІ-і місця.

Серед призерів – два братики – Максим та Олександр Штики, які вже не вперше виборюють перемоги на турнірах із дзюдо. Тренер Володимир Шинкарук розповідає, що в декого з цих дітей уже по чотири роки досвіду за плечима – вони відвідують секцію з моменту її створення. А ось, до прикладу, Вікторія Кортилісець – новачок. До змагань вона позаймалася лише три місяці, але вже показала прекрасний результат.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>