САРАЙ НА ТРОТУАРІ

У Ратному готуються розпочати капітальний ремонт вулиці Нової – тієї її частини, що розпочинається навпроти автостанції, де колись знаходилися ПМК-8, «Сільгоспхімія» та інші організації. Кошти вже виділені, проект готовий, відбувся тендер, і фірма переможець готова приступити до роботи. Але тут виникла несподівана перешкода у вигляді… сарая.
Справа в тому, що там на повороті з вулиці Центральної стоїть приватний будинок. І його власник, громадянин П., за роки проживання потихеньку розширював своє подвір’я, добудовуючи самовільно то гараж, який тепер впирається гострим рогом прямо в тротуар (для зручності заїзду він ще й видовбав перед ним асфальт на тротуарі, так що ви, люди, тепер бийте лоби і викручуйте ноги, а коли відкриваються двері, то тротуар виявляється повністю перекритим, і обходити треба проїжджою частиною), то сарайчик. Не кажучи вже про те, що досить занедбаний вигляд того подвір’я, яке розташоване при в’їзді в Ратне біля міжнародної автомагістралі, псує вигляд селища, той сарай став перешкодою для ремонту вулиці. За проектом там має бути сучасний тротуар з ліхтарями вуличного освітлення. Та коли дорожники звірили той проект з місцевістю і документами землеустрою в селищній раді, то виявилося, що чоловік за всі ці роки прихопив немало-небагато – вісім метрів комунальної території благоустрою (але земельного податку за неї, звісно, не платив). І той сарайчик стоїть саме там, де має проходити тротуар.
Працівники селищної ради вже декілька разів зустрічалися з громадянином, умовляли його, аби не доводити справу до суду, добровільно відступити хоч на два метри, аби можна було розпочати реконструкцію вулиці. Однак чоловік упирається, аргументуючи тим, що, мовляв, сарай уже багато років стоїть і досі нікому не заважав, а переносити його він не має куди. А поки триває суперечка, робота чекає.

САРАЙ1САРАЙ 2
Дмитро МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>