У ПОЧАПАХ В ЦЬОМУ РОЦІ ЗАКІНЧАТЬ БУДУВАТИ НОВИЙ ШЛЮЗ

Шлюз у Почапах, в урочищі Карагулька, який пропускає води із Прип’яті у Дніпровсько-Бузьку систему, впродовж багатьох років знаходиться в аварійному стані. Споруда була здана в експлуатацію ще у 1856 році і практично віджила свій вік. У водогосподарників вона постійно на контролі, адже з підняттям рівня води у Прип’яті шлюз може не витримати потужних потоків і в будьякий момент – піти разом з водою. Це розбалансує Дніпровсько-Бузьку водну систему у Білорусі, а в першу чергу затопить села Залухівського старостинського округу.
Паралельно старій споруді сім років тому збудована залізобетонна основа для нового водозабору, проте через брак коштів будівництво її досі не закінчили. Але нещодавно уряд виділив понад 10 мільйонів гривень для завершення робіт. Будівництво водоскидної споруди Білозерської водоживильної системи Дніпро-Бузького каналу включатиме корчування очерету і чагарника, дрібнолісся, влаштування захисної та тимчасової дамб, будівництво шлюза-регулятора, улаштування колодязів для установки водомірної рейки, влаштування з’їзду та пірсу, улаштування перильного огородження на старій споруді, придбання пересувної електростанції та водомірної рейки, придбання і монтаж технологічного обладнання, монтаж скидного трубопроводу та улаштування під’їзної дороги.
А всі роботи на Вижівському водозаборі планують завершити до 24 грудня цього року.

Микола ДЕНИСЮК

КарагулькаКАРАГУЛЬКА1

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>