Військова частина у Ратному набирає на службу контрактників

DSC05583 DSC05588Військова частина Ратного А1694 забезпечить сорока робочими місцями чоловіків до 25-річного віку на посадах рядового, сержантського та старшинського складу.  Усім, хто вирішив присвятити себе військовій службі, держава гарантує гідні умови її проходження.

Окрім стабільної зарплати від 7000 гривень, безкоштовного лікування та речового забезпечення, призначення на військові посади відповідно до отриманої освіти та військової спеціальності, присвоєння військових звань, просування по службі з урахуванням ділових і моральних якостей, військові-контрактники можуть ще стати на квартирний облік, а також їм гарантовані так звані «підйомні» одразу після укладання контракту.

Але не тільки достойна заробітна платня та соціальні гарантії є основою для служби в армії, це лишень матеріальна мотивація, а перш за все, покликання, патріотична свідомість, гордість за служіння батьківщині, любов до нашої держави, самореалізація в житті. І взагалі – це святий обов’язок кожного громадянина України.

Запрошуємо повнолітніх юнаків, які мають бажання служити, подавати документи. Якщо раніше на контрактну службу приймали лише осіб, котрі вже служили в армії, то нині може бути призваний кожен бажаючий нести таку відповідальну місію.

З лютого цього року проходить військову службу  за контрактом у військовій частині Микола Олексюк із Комарового.  Розповідає, що умови хороші, і радить усім, хто ще тільки задумується стати контрактником, не зволікати і пов’язати своє майбутнє зі Збройними Силами України:

— Кажуть, що юнаків укладати контракт на службу в армії спонукає нинішнє безробіття. Не можу про це судити, — додає Микола, — кожен є ковалем власної долі і сам визначається у житті. Але це має певний сенс, адже нині важко знайти нормальну роботу, а в армії можна заробити на життя, отримати соціальні гарантії – харчування та одяг. А до цього, у  2013 році, я був  прийнятий на військову службу за контрактом до високомобільних  десантних військ Збройних Сил України, а з квітня по вересень 2014 року виконував завдання за призначенням в зоні АТО на території Луганської та Донецької областей. Тож із впевненістю можу сказати, що армія тепер для мене – це сенс життя.

Військовою службою задоволений і двадцятидев’ятирічний ратнівчанин Богдан Швек:

— Працював учителем фізкультури, основ захисту вітчизни у НВК «загальноос-вітня школа І-ІІІ ст. №1- гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. П. Газіна» смт Ратне. А у 2014 році, після початку антитерористичної операції, вирішив звільнитися і вступити до лав Збройних Сил України. Так я опинився у військовій частині селища Ратне. За рік служби прийняв посаду командира зенітного кулеметного відділення. На даний час планую вибути на навчання до Харківського університету Військово-повітряних сил імені Івана Кожедуба для отримання офіцерського звання з подальшим кар’єрним ростом. Хочу сказати, що військова частина у Ратному надала мені суттєво збільшене грошове, речове забезпечення, триразове харчування під час перебування на чергуванні, безкоштовну  медичну допомогу для мене та моєї сім’ї. Зауважу, що умови служби та ставлення командирів, начальників хороші. Я не шкодую про свій вибір, бо став впевнений у завтрашньому дні і можу забезпечити свою сім’ю.

Більше інформації та відповіді на всі запитання щодо прийняття на військову службу за контрактом, умов проходження, вимог до кандидатів можна отримати у Ратнівському військовому комісаріаті, тел. 2-14-72.

Леся ГРІНЧУК

Один відгук на «Військова частина у Ратному набирає на службу контрактників»

  1. микола коментує:

    до кого можна звернутись в військову чатину щоб поговорити з киомсь на щот контраку

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>