«Ратнівський аграрій» — чемпіон України!

ратнівський аграрійФутбольна команда «Ратнівський аграрій»  взяла участь, представляючи Волинь, у чемпіонаті України з футболу серед чоловічих аматорських сільських команд фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового  комплексу України і виграла. Виграла вперше в історії Волинського ФСТ «Колос».  Наша ратнівська команда  — чемпіон України!

Чемпіонат відбувся у  Переяславі-Хмельницькому, фінальні змагання якого проходили з 24 по 27 серпня. Варто сказати, що це вже  другий рік поспіль на всеукраїнському форумі найсильніших сільських футболістів країни наш регіон  представила саме наша ратнів-ська команда — самобутній та амбітний колектив «Ратнівський аграрій».

Ось прізвища спортсменів, які принесли спортивну славу не лише району та зокрема СТОВ «Ратнівський аграрій», яке і створило однойменну футбольну команду й опікується нею, а й області: Василь Котюх, Борис Палій, Ярослав Палій, Дмитро Чирук та Тарас Лукашук з Видраниці, Іван Ковч, Дмитро Щербань, Федір Маринчук, Андрій Мазурик, Андрій Дричик, Євгеній Бляшук та Вадим Більчук з Ратного, Валерій Димарчук зі Старої Вижівки, Дмитро Боровський, Олександр Пінкевич та Андрій Пінкевич з Лучичів, Юрій Ващук та Вадим Сидорук із Сілець, Дмитро Соботович з Якушів, Тарас Панасюк та Михайло Мороз із Гірник. Честь і хвала вам, спортсмени Ратнівщини!

Нагадаю, що футбольна команда «Ратнівський аграрій»  заявила про себе лише минулого року, і того ж року її визнали як найкращу  команду області серед сільських колективів Волині. «Ратнівський аграрій» здобув чемпіонство у першості краю ФСТ «Колос» і взяв участь у всеукраїнських змаганнях з футболу серед сільських колективів — чемпіонаті України на Кубок ФСТ «Колос» АПК України. Тоді, наприкінці минулого року, «Ратнівський аграрій» зупинився за крок до фіналу — поступився добре відомій, іменитій овідіопольській футбольній команді «Дністер». І треба ж такому бути: цьогоріч ратнівчанам довелося вже у першому турі на футбольному полі у Переяславі-Хмельницькому зустрітися саме з цією командою — зі своїми минулорічними кривдниками по півфіналу чемпіонату України.  Та цього разу ратнівські спортсмени впевнено виграли у суперника з рахунком  2:1.

Наступного дня «Ратнівський аграрій» зустрівся також із сильним суперником – з дні-провською командою «Рідний край». У напруженій, наполегливій і завзятій грі вони виграли з рахунком 3:0 і здобули таким чином впевнену перемогу та бажане чемпіонство. Крім того, наш футболіст Юрій Ващук із Сілець – минулорічний кращий гравець Волині, визнаний кращим гравцем всеукраїн-ського чемпіонату!

Такого успіху Ратнівщині і Волині в цілому не приносила ще жодна спортивна команда ФСТ «Колос». Ми, ратнівчани, горді за вас.

— Перемога нам не далася спонтанно, — говорить  капітан команди  Андрій Мазурик. – Як тільки ми дізналися, у середині липня, що від імені Волині братимемо участь у чемпіонаті України, наполегливо  тренувались – три рази на тиждень. До того ж проводили товариські ігри із сильнішими командами області: Любешівською командою «Прип’ять», виграли з рахунком 4:2, та ФК «Ковель» -  виграли з ще кращим рахунком – 5:2.  Хлопці з великим бажанням тренувались і з вірою у перемогу. З цією вірою і поїхали на змагання. З вірою і впевненістю. І у тому, що виграли, завдячуємо керівництву СТОВ «Ратнівський аграрій», усьому тренерському складу футбольної команди на чолі з Юрієм Шкіринцем, усьому нашому спортивному колективу. Якби не зібрались, якби не згуртувались, якби не бажали перемогти – перемоги б не було. А коли досягли цього, коли оголосили, що  ми чемпіони України – щастю, радості не було меж. Перемогу ми зустріли вигуками «Слава Ратнівщині!», «Слава чемпіонам!». Але за всім цим велика праця і вклад кожного спортсмена, тренера та керівництва товариства.

— Відчувалось, що наша футбольна команда – єдине ціле. Один за всіх і всі за одного, це й допомогло виграти у суперників, — говорить Юрій Шкіринець, тренер, заступник директора з юридичних питань та безпеки  сільськогосподарського товариства «Ратнівський аграрій». –  Хоча поєдинки були непростими, ігри проходили у напруженій, важкій, і навіть нахабній з  боку суперників, боротьбі. А грали два дні підряд, це нелегко, без відпочинку. Тим більше, що після першої гри ми їздили у Київ на матч ліги Європи «Динамо» Київ – «Марітіму» Португалія – наші футболісти із захопленням сприйняли цей матч і ще більше утвердили своє бажання досягти перемоги. До речі, ми побували  і в Каневі на могилі великого Кобзаря України Тараса Григоровича Шевченка.  Хлопці з великою відповідальністю  віднеслися до змагань, попередньо — до тренувань, за що ми їм дякуємо. Дякуємо за блискучу перемогу! Ви – найкращі!

Футбольну команду «Ратнів-ський аграрій» нагородили дипломом за зайняте перше місце та кубком, а гравців та тренерський склад – медалями. Юрій Ващук, кращий гравець чемпіонату, нагороджений окремою нагородою.

Ратнівські футболісти повернулися додому щасливими, у піднесеному настрої. А вдома їх радо зустрічали як керівництво та колектив товариства «Ратнів-ський аграрій», так і рідні, друзі та знайомі. Як кажуть, зустрічали «хлібом-сіллю», і з захопленням та визнанням дякували за перемогу.

— Що ж далі? — поцікавилася у Юрія Шкіринця.

— Найближчими днями керівництво СТОВ «Ратнівський аграрій»  має зустрітися із президентом  федерації футболу Волинської області Віталієм Кварцяним та обговорити подальший шлях розвитку команди.

Нехай успіх і перемога, де б не грали і з ким би не грали футболісти «Ратнівського аграрія», супроводжують команду, приносячи славу і їм, і сільськогосподарському товариству «Ратнівський аграрій», і Ратнівщині, і Волині, і хай буде — Україні!

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>