Кубок поїхав до Датиня

Кубок датиняIMG_2287У традиційному волейбольному турнірі пам’яті воїна-інтернаціоналіста Миколи Заліпи, який загинув у Афганістані і нагороджений орденом Червоної Зірки посмертно, у НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – дитячий садок» с. Велимче 21 лютого взяли участь три команди: господарі, сусіди із с. Датинь та гості із селища Стара Вижівка.

Вітала спортсменів та вболівальників, бажала хорошої і чесної гри, миру, добра, благополуччя, щоб закінчилася війна на Сході України сільський голова Анастасія Павлович. Нагадала, що 27 років тому, 15 лютого, командувач 40-ї армії обмеженого контингенту радянських військ генерал-лейтенант Борис Громов останнім покинув землю Афганістану і вивів всіх солдат.  Про регламент проведення турніру розповів воїн-афганець Ярослав Наход та хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників. Із місцевими афганцями Олександром Літвіновичем, Петром Півнем, ратнівчанином Лук’яном Вознюком, багаторічним спонсором турніру,підприємцем цього села Федором Павловичем поклали квіти та корзини на могили Миколи Заліпи, Миколи Кагана, Петра Кагана.

Після жеребкування першими на майданчик вийшли господарі – переможці минулорічного турніру – та спортсмени с. Датинь. Датинці розпочали гру дуже впевнено, про що свідчить рахунок першої партії 25:15, другу партію завершили без великих зусиль 25:17. У другому поєдинку зустрілися старовижівчани та датинці. Спортсмени сусіднього району були рішуче налаштовані на гру і спочатку не давали шансу суперникам – 25:22, – та у другій партії усе-таки програли – 25:27. У третій партії раділи перемозі волейболісти Датиня.

У третьому, заключному поєдинку зустрілися велимченці та спортсмени із Старої Вижівки, вирішувалася доля ІІ-ІІІ місць. Перемогу святкували волейболісти-гості, випередивши господарів усього на два очки – 25:23.

Отже, І місце у волейболістів Датиня, ІІ – Старої Вижівки, ІІІ – с. Велимче. Команда-переможець була нагороджена перехідним кубком та грамотами, Анастасія Павлович від сільської ради подарувала волейбольний м’яч. Гостей змагань нагородили грамотами та волейбольним м’ячем від Ратнівської спілки ветеранів Афганістану. Велимченців відзначили також грамотами, а ще – комплектом волейбольної форми від спонсорів з Ратного.

Дякуємо усім, хто причетний до організації турніру, – сільському голові Анастасії Павлович, головному судді Василю Нікончуку, підприємцям Миколі Видричу, Володимиру Бохонюку, Володимиру Сарапіну, Галині Ващук, Світлані Бегаль.

Ярослав НАХОД,

воїн-інтернаціоналіст

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>