ХТО ІЗ ДОПРИЗОВНИКІВ НАЙСИЛЬНІШИЙ І НАЙСПОРТИВНІШИЙ

ПРИЗОВН1 ПРИЗОВНвизначали 11 вересня на стадіоні ВФСТ «Колос» у Ратному

Тут також відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту України. Саме до професійного свята приурочили районну спартакіаду серед допризовної молоді, яка протягом останніх двох років не проводилася. Тож традицію відновили, і просторий стадіон зібрав учнів шкіл та навчально-виховних комплексів І-ІІІ ступеня, спортивно обдарованих та патріотично налаштованих. Змагання організували спільно Ратнів-сько-Старовижівський військовий комісаріат, відділ освіти, сектор молоді і спорту райдержадміністрації та Ратнівська районна організація ТСОУ (ДОСААФ).

Тож на початок заходу зібралися команди шкіл району разом із керівниками-вчителями, а також запрошені гості. Слово для привітання і відкриття спартакіади надали голові районної ради Миколі Макаруку. Він зауважив, що цей захід відбувається у відповідальний момент для держави. І жителі всієї України у великій відповідальності за її незалежність.

— Тож з нагоди спартакіади та Дня фізкультури вітаю всіх із гарним святом і бажаю, щоб ви показали якнайкращі свої здібності, аби ми запевнилися, що незабаром ви станете надійними захисниками нашої молодої незалежної держави. І щоб змагалися українці тільки в спорті, а не в бойових діях, — відзначив Микола Михайлович. Право підняття Державного прапора він надав переможцям попередніх спортивних змагань – учням Ратнівської школи № 1 – гімназія. Після урочистого відкриття спартакіади Микола Макарук розпочав приємну місію – нагородження спортсменів грамотами і подяками. Тож почесною грамотою він нагородив Івана Ковча, вчителя фізичного виховання загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 2 смт Ратне ім. М. Заліпи, з нагоди професійного свята та за активну спортивну діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури району.

Начальник організаційного відділу райдержадміністрації, заступник керівника апарату Віталій Хвесик від імені рай-держадміністрації привітав присутніх зі святом, побажав здоров’я, добра, всіляких гараздів і мирного неба над Україною.

Завідувач сектору молоді і спорту райдержадміністрації Тамара Хитрич привітала молодь і гостей заходу, побажала здоров’я, витривалості, мужності, щоб до загальної скарбнички досягнень району додалися нові рекорди. За активну громадську діяльність у галузі спорту, особистий внесок у розвиток спортивного життя вона нагородила грамотами Ганну Лагодюк, вчителя фізичного виховання НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Річиця, Анатолія Свіржевського, вчителя фізичного виховання навчально-виховного комплексу с. Тур, Катерину Пословську, провідного спеціаліста-юриста служби у справах дітей.

Селищний голова Володимир Кулик подякував усім, що зібралися на спартакіаду, розповів про спортивні досягнення селища, побажав усіляких гараздів і напередодні свята вручив подяки селищної ради спортсменам-активістам Сергію Данилевичу та Андрію Мазурику.

Голова Ратнівської районної ради товариства ВФСТ «Колос» Сергій Ковач вручив грамоти за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту серед сільського населення області та з нагоди Дня фізичної культури та спорту Ярославу Находу, Дмитру Чируку та Андрію Копитюку. Грамотами районного ВФСТ «Колос» за вклад у розвиток фізичної культури та спорту району відзначив меценатів-підприємців Миколу Мартинюка та Леоніда Касянчука.

Начальник відділу освіти Валентин Андросюк зауважив, що приємно те, що спартакіада відбувається під час місячника фізкультури, у вересні, що вона відновила своє життя. Валентин Степанович наголосив на необхідності військово-патріотичного виховання молоді і на тому, що роблять для цього освітні заклади району. На завершення побажав, щоб перемогли найкращі і найсильніші, адже усі цього статусу варті.

Після завершення церемонії вручення грамот і подяк, підприємець Микола Мартинюк заінтригував учасників змагань повідомленням про те, що за перше місце у спартакіаді надасть грошову премію в розмірі 2 тисячі гривень.

Змагання відбувалися у п’яти заліках: метання гранати, підтягування, біг на 100 метрів, стрільба та біг на 3000 метрів. Майже весь день допризовники відчайдушно боролися поодинці та командами на території стадіону «Колос» та ЗОШ № 2. Їх також нагодували смачним обідом у шкільній їдальні. Далі були ще години затятих змагань, де всі без винятку мали показати себе якнайкраще. А після тривалого підрахунку результатів змагань почалося нагородження переможців. Приємну місію оголошення призерів і переможців виконав заступник начальника відділу освіти Олександр Денисюк. За зайняте ІІІ місце у змаганнях з бігу на 3000 метрів нагородили команду НВК с. Заброди. ІІ місце в цьому виді виборола команда с. Здомишель, а першими були учні із с. Поступель. У змаганнях зі стрільби ІІІ місце зайняла команда НВК с. Жиричі, ІІ – команда навчально-виховного комплексу с. Велимче, а найкращими були стрільці із селища Заболоття. У змаганнях з метання гранати ІІІ місце виборола команда школи-гімназії смт Ратне, другими знову стали учні Поступельського НВК, а найкраще метають гранати у с. Кортеліси. У змаганнях з підтягування ІІІ  місце зайняла команда НВК с. Жиричі, ІІ – здобула команда школи № 2 селища Ратне, а команда с. Кортеліси знову отримала нагороду за І місце. У змаганнях з бігу на сто метрів ІІІ місце виборола команда школи № 2 смт Ратне, ІІ місце – команда Рат-нівської школи-гімназії, а найшвидше бігають у Заболотті.

У загальнокомандному за-ліку за підсумками всіх змагань ІІІ місце здобула команда навчально-виховного комплексу с. Кортеліси. І окрім подарунків їй вручили грошовий приз у розмірі 300 гривень від мецената Миколи Мартинюка. (До завершення змагань він вирішив відзначити також і тих, хто посів ІІ та третє місця у загальному заліку). ІІ місце присудили команді загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 1 – гімназія селища Ратне. Вона отримала цінні подарунки і премію 700 гривень. Найсильнішими за підсумками всіх змагань виявилися юні допризовники із навчально-виховного комплексу смт Заболоття. Їм лунали вітання, вручали подарунки та найголовніший приз – 2000 гривень.

Визначили також і оголосили зайняті командами місця усіх навчальних закладів району, представники яких прибули на спартакіаду. Бродівська школа – 22-е місце, Велимченська – 18-е, Видраницька – 13-е, Гірниківська – 12-е, Гутянська – 21-е, Датинська – 20-е, Жиричівська – 14-е, Заболоттівська – 1-е, Забродівська – 19-е, Заліська – 24-е, Залухівська – 16-17-і, Замшанівська – 23-є, Здомишельська – 10-11-і, Кортеліська – 3-є, Межиситівська – 5-е, Поступельська – 4-е, Прохідська –    9-е, Ратнівська № 1 – 2-е, Ратнівська № 2 – 10-11-і, Річицька – 8-е, Самарівська – 16-17-і, Самари-Оріхівська – 7-е, Турська – 5-е, Щедрогірська – 6-е.

Спортивні змагання та нагородження переможців і призерів відбулися за фінансового сприяння спонсорів, яких назвав Віталій Хвесик, це: Микола Тарасюк, Сергій Косинський, Володимир Бохонюк, Володимир Кручок, Валентин Чуйкевич, Сергій Лесик, Федір Дячук, Володимир Сарапін, Тетяна Савчук, Віктор Романик, Надія Савчук, Тетяна Корпач, Петро Пашук, Валентин Глушневський і Микола Мартинюк.

На завершення свята Микола Макарук подякував організаторам спартакіади, працівникам військового комісаріату, побажав усім успіхів та оголосив її закритою, а право опустити прапор надав переможцям змагань – представнику команди НВК смт Заболоття.

Хоч спартакіада забрала чимало часу, проте результатами були задоволені й орга-нізатори, й учасники, і вчителі. Тож сподіватимемося, що наступного року стадіон «Колос» знову збере учасників таких спортивних змагань, але не через небезпеку війни в державі і необхідність військово-патріотичного виховання, а через бажання і вміння юних жителів Ратнівщини показати військову та спортивну підготовку. А поки що вони – на-дійна зміна теперішнім захисникам України. Та віримо, що за кілька років їм не доведеться зі зброєю в руках стояти на її обороні.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>