Онкологи відкрили, наскільки шкідливий алкоголь

Навіть помірне вживання алкоголю підвищує онкологічний ризик. У тих людей, хто  споживає спиртне,  вища ймовірність появи відразу декількох видів раку. Таку заяву зробили фахівці з Американського товариства клінічної онкології (ASCO). Вживання алкогольної продукції має мінімізуватися до межі, відзначили вчені. За їхніми словами, спиртне збільшує ризик розвитку раку ротоглотки і гортані, стравоходу, печінки, молочної залози і товстої кишки навіть в умовах не надто значного вживання.

Споживачі явно недооцінюють значимість зв'язку між вживанням спиртного і появою раку, кажуть аналітики.

«Починаючи з 2012 року, 5,5 % всіх нових випадків розвитку раку і 5,8 % всіх смертей від онкозахворювань в світі були пов'язані з вживанням алкоголю», — йдеться в заяві фахівців...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>