Онкологи відкрили, наскільки шкідливий алкоголь
Навіть помірне вживання алкоголю підвищує онкологічний ризик. У тих людей, хто споживає спиртне, вища ймовірність появи відразу декількох видів раку. Таку заяву зробили фахівці з Американського товариства клінічної онкології (ASCO). Вживання алкогольної продукції має мінімізуватися до межі, відзначили вчені. За їхніми словами, спиртне збільшує ризик розвитку раку ротоглотки і гортані, стравоходу, печінки, молочної залози і товстої кишки навіть в умовах не надто значного вживання.
Споживачі явно недооцінюють значимість зв'язку між вживанням спиртного і появою раку, кажуть аналітики.
«Починаючи з 2012 року, 5,5 % всіх нових випадків розвитку раку і 5,8 % всіх смертей від онкозахворювань в світі були пов'язані з вживанням алкоголю», — йдеться в заяві фахівців...
Напишіть відгук