Волиняни про рівень своїх доходів

За даними вибіркового соціологічного опитування щодо самооцінки населенням рівня своїх доходів та економічних очікувань на майбутнє, проведеного органами державної статистики, більше половини домогосподарств Волині (53%) віднесли себе до небідних, але ще не представників середнього класу, п'ять з кожних одинадцяти — до бідних. До заможних не віднесло себе жодне домогосподарство (як і в цілому в Україні).

Щоб не відчувати себе бідними, кожне четверте домогосподарство області вважає, що грошовий дохід повинен становити від 2300 грн. до 3100 грн. на одну особу в місяць, кожне п'яте — від 4700 грн. до 5500 грн., кожне п'яте-шосте — від 3900 грн. до 4700 грн.

За умови значного збільшення доходів більше половини респондентів спрямували б додаткові кошти в першу чергу на відпочинок, 43% — на лікування, 38% — на поліпшення житлових умов, третина — на накопичення.

Розподіл домогосподарств за очікуваннями щодо змін їх матеріального становища засвідчив, що п'ять з кожних одинадцяти домогосподарств вважають, що їх матеріальний стан погіршиться, п'ять з чотирнадцяти — залишиться без змін, і лише одне з двадцяти чотирьох домогосподарств сподівається на покращення існуючого становища.

Головне управління статистики  у Волинській області

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>