ПРОДОВЖАТЬ БУДУВАТИ ДОРОГИ У ЗАБРОДАХ

польща україна білорусьУ Бресті республіки Білорусь відбулася тристороння робоча зустріч представників Польщі, Білорусі, України  по реалізації ІІ етапу  міжнародного проекту «Поліпшення доступу до туристичного регіону «Долина Зеляви»  і партнерських прикордонних ре-гіонів Польщі, Білорусі, України. Основна мета цього проекту – поліпшення транспортної системи туристичного об’єкта «Долина Зеляви» у прикордонних районах Білорусі та України. У цьому проекті з боку України бере участь громада Забродівської сільської ради, на території якої у рамках цього проекту вже побудовані комунальні вуличні дороги, про що писала наша газета минулого року.

У роботі зустрічі взяли участь Микола Калачук – Забродівський сільський голова, та Валентин Чернецький  — директор СТОВ «Ратнівський аграрій», підприємство якого зареєстроване і функціонує на території Забродівської сільської ради.

Учасники зустрічі побували у селах Білорусі Знаменської сільської ради Брестського району, зупинилися у селі Страдіч, громада якого є учасником проекту і на території якого побудовано 3 кілометри доріг.

Щодо Забродівської сільської ради, то на її території, у трьох селах ради: Забродах, Лучичах та Якушах у рамках проекту побудовано 5,3 кілометра доріг, з яких 2,5 кілометра нинішнього року у селі Якішів.

На зустрічі домовилися, що під час реалізації ІІ етапу проекту будуть продовжувати будувати дороги, зокрема, у Лучичах по вул. Тихій, яка веде до кладовища, завершать будівництво дороги по вул. 1 Травня, а в Забродах завершать будівництво по вул. Шкільній та облаштують територію навчально-виховного комплексу, побудують дорогу по вул. Садовій, яка веде до дитячого садка. Всього буде  прокладено дороги на відрізку 1,5 кілометра. Ці роботи розпочнуться за декілька днів.

А на наступній зустрічі, яка днями відбудеться у Польщі, буде розглянуте питання завершального  етапу робіт по даному проекту.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>