ОБЛАСНА РАДА ВИМАГАЄ ЗВІТУ ОДА

облрадаНа офіційному сайті обласної ради оприлюднений проект рішення «Про звіт голови Волинської обласної державної адміністрації Гунчика В. П.», який розглядатиметься на черговій сесії обласної ради, що відбудеться 21 грудня.
Нагадаємо, на останній сесії депутати порушували питання про звіт очільника виконавчої влади області та констатували, що за час свого перебування на посаді з липня 2014 року Володимир Гунчик жодного разу не звітував перед облрадою і цим грубо порушив Закон «Про місцеве самоврядування України». Ст. 72 цього Закону передбачає, що ОДА є органом влади, підзвітним та підконтрольним обласній раді у виконанні програм соціально-економічного і культурного розвитку, а також у частині повноважень, делегованих їй радою.
Відповідно, сьогодні депутати проголосували за протокольне доручення, в якому йдеться про те, щоб зобов'язати голову ОДА відзвітувати на черговій сесії про освоєння коштів обласного бюджету на виконання регіональних цільових програм та коштів, що виділялися на будівництво об'єктів соціальної сфери на умовах співфінансування, включаючи кошти, передані обласному бюджету з інших місцевих бюджетів.
«Використання адміністрацією коштів, виділених обласною радою, – на мінімумі. До прикладу, в червні ми понад 5 млн грн спрямували на те, щоб зробити 72 туалети, аби в мороз і дощ діти могли ходити за природніми потребами в середину приміщення, а не на вулицю. Використано всього 1 млн грн при співфінансуванні близько 5 млн грн з районних бюджетів! Побудовано тільки 11 санітарних кімнат, бо відділи освіти РДА ігнорують ці процеси. Ми виділяли кошти і на шкільні автобуси. Із 34-х машин поставили тільки 5. А ці ж кошти можна було освоїти на будівництві перинатального центру або на інші потреби на користь людям!» – не стримував емоцій голова обласної ради.
Зауважимо, що сьогодні керівництво виконавчої гілки влади у повному складі проігнорувало сесію обласної ради, хоча попередньо всі ці люди були попереджені та забезпечені відповідними матеріалами.
У проекті рішення «Про звіт голови Волинської обласної державної адміністрації Гунчика В. П.», внесеному на цій сесії, пропонується не тільки заслухати звіт про виконання обласного бюджету розвитку, а й надати оцінку роботі голови ОДА та ОДА в цілому. Також йдеться про вимогу до пана Гунчика розглянути доцільність перебування на займаних посадах заступників голови ОДА та керівників структурних підрозділів ОДА, які відповідальні за провальне освоєння коштів обласного бюджету в 2016 році.
«Цей звіт не буде формальним», – заявив на сесії голова обласної ради Ігор Палиця.
Зауважимо, що згідно із ст. 72 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада може шляхом таємного голосування висловити недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації. Якщо недовіру висловили не менш як дві третини депутатів від загального складу ради, Президент України приймає рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації.
Прес-служба обласної ради

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>