ВОДА ПРИБУВАЄ. ПІДТОПЛЕНО ДО ТИСЯЧІ ГЕКТАРІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ УГІДЬ

За інформацією начальника міжрайонного управління водного господарства Михайла Тимощука, станом на 2 квітня рівень води у річках Прип’ять та Вижівка у верхів’ях піднявся на 40 сантиметрів, але до критичного рівня ще далеко не доходить. А ось у низов’ї, це у Залухові, Щедрогорі, Почапах, вода у Прип’яті перевищила критичну відмітку на 20 сантиметрів і вже вийшла на заплаву.
Станом на понеділок, 2 квітня, у районі повеневими водами підтопило 835 гектарів сільськогосподарських угідь, в основному сінокосів та пасовищ. За даними сільських та селищних рад, потерпають від надлишкової води сільськогосподарські угіддя у Щедрогорі – підтоплено 190 гектарів, Річиці – 110, Мельниках-Річицьких – 90, Підгір’ї – 85, Пісках-Річицьких, Шменьках – по 60 гектарів, Межиситі, Велимчому — по 50, в Адамівці та Язавнях – по 40, в Самарах-Оріхових та у невеличкому селі Денисі – по 30 гектарів. Але оскільки пройшов дощ, ситуація, зрозуміло, вже змінилася, і знову не краще.
За даними гідромеліоративної партії, яка щороку проводить прогнозований аналіз меліоративного стану осушувальних сільськогосподарських угідь, цьогоріч на Ратнівщині, за прогнозами, загроза підтоплення сягає до 6,5 тисячі гектарів.
За прогнозами Волинського гідрометцентру пік повені слід очікувати у першій декаді квітня.
Міжрайонне управління водного господарства вживає заходи щодо недопущення затоплень та підтоплень населених пунктів та орних земель району. На сьогодні працює у нічний та напівпіковий час 7 насосних станцій: у Залухові, Щедрогорі, Самарах-Оріхових, Березниках, Заболотті, Кортелісах та Височному.
Управління проводить щоденний моніторинг гідрологічної обстановки та забезпечує постійний контроль за технічним станом водогосподарських об’єктів.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>