СБУ закликає волинян не їхати на заробітки до Росії, бо легко стати «шпигуном» або «диверсантом»

Незважаючи на війну, яку веде на нашій території Російська Федерація, українці продовжують виїжджати до країни-агресора на заробітки. За неофіційними даними, щороку майже п’ять тисяч волинян з поліських районів регіону вирушають до Росії на роботу.

«Такі трудові мігранти не усвідомлюють усіх ризиків, що чекають на них за межами дому.  Насамперед слід зважати на те, що з бойовими діями на сході країни сам процес виїзду та повернення громадян утруднюється і є досить небезпечним. Також потрібно враховувати й те, що російські спецслужби вдаються до утисків та шантажу наших співвітчизників з метою їх вербування та використання на шкоду Україні. Оскільки офіційних документів на працевлаштування у наших мігрантів за кордоном здебільшого немає, то вони стають уразливими та не мають захисту на території ворожої держави. Російські спецслужби використовують різні методи у своїй роботі, у тому числі не гребують тим, щоб зробити „шпигуна“ чи „диверсанта“ з будь-якого пересічного українця за кордоном», — зазначають в УСБУ у Волинській області.

Якщо під час перебування на території РФ до вас зверталися з будь-якого приводу правоохоронні органи, російські спецслужби, або ви відчували безпідставне обмеження своїх прав чи вам стали відомі такі факти, що стосуються інших осіб, повідомляйте про це на CALL-центр СБУ за телефоном 0800501482 або на e-mail: callcenter@ssu.gov.ua.

Цілодобова гаряча лінія Управління СБ України у Волинській області: (0332) -24-40-25, 097-7-911-911.

«Ми повинні об'єднатися у боротьбі з ворогом, де б він не був — за кордоном чи серед нас!» — закликають у спецслужбі.

 

Один відгук на «СБУ закликає волинян не їхати на заробітки до Росії, бо легко стати «шпигуном» або «диверсантом»»

  1. Oleg коментує:

    Нехай шоколадне СБУ спочатку відправить на заробітки в Росію власника Ліпєцкої фабрики,Ахметова,Пінчука,Медведчука,Бойка,Кернеса,Єфремова,комуністів,регионалів.Дивись після цього і в Україні знайдуться робочі місця для українців.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>