«КТО ВЫ, КАЦАПЫ?»

Хто виЗразу зауважу, що не є русофобом і нікого не збираюся ображати, через що і взяв цей заголовок у лапки.  А виник він у мене практично моментально  у відповідь на розлогий коментар під назвою «Кто вы, хохлы?», який надійшов на нашу електронну адресу 3 липня.

Здивувало спочатку, що стосувався коментар серії публікацій «Міф про братерство українського та російського народів», які ми друкували… рівно рік тому! Нагадаємо, що це були уривки з праці видатного українського історика ХІХ століття Миколи Костомарова, яку свого часу заборонили у царській Росії.

Автором коментаря, від якого аж тхне російським великодержавним шовінізмом, є якийсь «Александр Святозаров». Прізвище, очевидно, вигадане. Та коли прочитали його електронну адресу, то були взагалі шоковані. І хоча ми адрес авторів коментарів на нашому сайті не оприлюднюємо, проте цю назвемо, і ви зрозумієте, чому: Putin@kreml.ru!  Виходить, що нам відповів сам «всемогутній» президент РФ Володимир Путін?!  Тоді й не дивно, що він так довго збирався з відповід-дю, бо ж не мав часу за куди важливішими справами, та й «не царское это дело…».

Жарти жартами, але не виключено, що цей коментар все-таки походить з путінської контори «КГБ-ФСБ». Адже відомо, що там працюють сотні, якщо не тисячі спеціалістів, які не лише пишуть платні коментарі, але й перелопачують Інтернет у пошуках певної інформації. Тож, видно, за рік часу натрапили й на публікацію в нашій газеті. А оскільки її тема в сьогоднішній путінській Росії  є такою ж крамольною, як була й півтораста років тому в царській,  то вирішили «поставити хохлів на місце».

Нижче ми наводимо цей коментар у авторській редакції, без будь-яких скорочень і правок, аби наші читачі самостійно змогли його оцінити.

«Кто вы, xoхлы?

Начнем с шароваров в вашем национальном костюме. Это турецкая одежда, ни один славянский народ не носит шаровары.

Далее ваша внешняя схожесть с турками. Вы не похожи ни на поляков, ни на русских, ни на беларуссов. Вы типичные турки на лицо. Эрдогана видели? Что, не похож он на хохла??? Брови у вас сростаются на переносице, это у вас от тюрков, кожа смуглая, глаза у вас карие.

Далее ваша мова. Мова это не язык, это русский язык как его смогли выучить турки. У поляков язык (Jеzyk polski гуглим), у русских язык, у беларуссов язык, а у вас мова!

В мове половина слов турецкие. Как вы нас называете кацапы? Это турецкое слово, пишется на турецком (kasap), произносится кацап.

Майдан (meydan) тоже турецкое, славянами вообще не используется. Гос.языком Руси был древне-русский, на монетах писано Владимир , а не вОлОдимир!!!

Оскорбление хохол Жителей Украины оскорбляет прозвище хохол, но почему это оскорбительно объясниния вразумительного дать не могут.

На гербах европейских городов, котрые не покорились или изгнали турков Османской Империи, часто встречаются изображения отрубленных турецких голов с причёсками в виде хохола.

Хохол это причёска солдат Османской Империи. Называя жителя Малороссии и Новороссии хохлом вы даёте ему понять, что он не славянин, а турок, потомок солдата Османской Империи. Это обвинение в расовой неполноценности «черноволосых славян», народов , которые находились под турецкой оккупацией и терранией многие годы. Южная Украина 200 лет, Балканские страны 500 лет, на пример.

И о финно-угорской группе, это языковая группа, а не этническая.

О культуре. Нет ни одной украинской народной сказки. Отсутствие фольклёра это прямое указании на то, что вы не самостоятельный народ.

Теперь за Русь. Се повести времяньнъіх лет. Откуду єсть пошла руская земля. кто въ києве нача первеє княжити откуду руская земля стала єсть. — с этих слов начинается Киевская летопись !! На каком языке это написанно ?

Государство называлось Русская Земля, а не какая-то Киевская Русь.

Мы не русы , не русичи и не русины! Мы Русские с самого начала!

Украина это географическое название, такое же как Кавказ или Сибирь. На территории Украины находится Малороссия и Новороссия.

Киев молодой город! Официальная дата основания Киева взята из польской леденды о Кие. Из легенды, Карл, из сказки! Болото и 3 дома было на месте Киева в 862 году от Р.Х. Столицу Русской Земли перенесли в Киев из Новгорода в 882 году.

В 882 году столица Руси была перенесена в Киев из Новгорода!!!

Теперь про, так называемых, украинцев. Шевченко ни разу не использовал слово украинец ! Кто вы???

Вы турецкие оккупанты Русской Земли!!!»

А тепер декілька коментарів до цього коментаря, бо ж нечемно з нашого боку було б не відповісти такій людині. Почнемо з мови, чи то пак з «языка». Автор, який відмовляє більш ніж 40-мільйонній нації у праві на існування в неї рідної мови, мав би принаймні добре знати свою. Однак у нього тут явно не все гаразд. Я вже не кажу про коми, тире і правопис слова іншомовного походження «тирания» (в коментарі  — «террания»). Але по-російськи пишеться «объяснение», а не «объясниние», «например», а не «на пример», «срастаются» і т. д.

Далі автор коментаря хотів вразити нас своїм знанням іноземних мов. Подивимося  й ми, що там у поляків і білорусів. Відкриваємо «Беларуска-рускі слоунік» (Мінск, «Народная асвета», 1993. – С.147) і читаємо: «мова 1. язык; 2. (способность говорить ) речь», або ж зовсім як в українській – «мовазнавец». Дивимося «Польсько-український словник» (Київ, «Чумацький Шлях», 2010. – С.220) і знаходимо: «mowa – 1. мова, мовлення», а на стор. 221: mowca — оратор, промовець»,    «mowic – говорити». Є, звичайно, в польській та білоруській мовах і слово «язик», та воно, як і в українській, означає в першу чергу орган людського тіла. А український вислів «плесками язиком» дуже точно характеризує суть писанини пана «Святозарова — Putinа». Тож добре (для нього), що він не послався на татарську мову, запозичень з якої дуже багато в російській, чи на китайську, яку терміново треба вивчати жителям російського Далекого Сходу і Сибіру, бо скоро там китайці вже й своїх  губернаторів призначатимуть.

Рухаємось далі: шаровари. Щоб далеко не ходити, відкриваємо у російській Вікіпедії статтю про одяг донських козаків і знаходимо там ті ж шаровари. Тоді, за логікою автора, донці – не слов’яни.

Слово «майдан» є в тій же польській мові, зафіксоване в назвах багатьох польських колоній на Волині і назві фашист-ського концтабору Майданек у самій Польщі. «Кацап» і справді має тюркське походження, а означає «різник, м’ясник» — так у середньовіччі називали московітів (бо росіян і Росії тоді не було) за їхню жорстокість і  масову різанину мирного населення на завойованих землях.

На древніх київських (а не московських) монетах коментатор прочитав лише ім’я князя Володимира, та промовчав, що на їхньому зворотному боці зо-бражений тризуб, а не  двоголовий мутант.

Хохол (чуб на голові) був зачіскою не турецьких солдатів і не всіх українців, а лише козаків. А носив його ще великий князь Київський Святослав Ігорович, який правив у 945-972 роках – тобто задовго до того, коли на  Малоазійському півострові з’явилися турки, і коли на території сучасної Центральної Росії, яку він завоював для Києва, Москвою ще й не смерділо. Про це розповідає Нестор-літописець. (До речі, Святослав, ідучи на своїх ворогів, попереджав їх: «Іду на ви!», на відміну від Путіна, який посилає війська на Донбас, але продовжує брехати цілому світові: «Нас там нет»).

Про культуру. Зауважу, що фольклор – це не лише казки, але нехай цей «знавець» укра-їнського фольклору спробує перекласти  на російську мову назву української народної казки «Котигорошко».

А тепер «за Русь» («велик могучим русский языка», як сказав  колись російський поет-сатирик Олександр Іванов). Автор коментаря, очевидно, вважав, що остаточно доб’є «хохлів» цитатою з «Повісті минулих літ» та іншими посиланнями на неї. Однак, засліплений своїм великоросійським шовінізмом, не помітив, як сам себе відхльостав, як та унтер-офіцерська вдова (знову ж образ із творів російського письменника Салтикова-Щедріна).

Звідки ж пішла Руська земля? Так із Києва ж, а не з Москви! Бо це ж його назвав літописець «матір’ю городів руських», тому що на місці Москви тоді ще бродили ведмеді, а столицею Київ став, як захоплено стверджує сам пан «Святозаров», ще майже за 300 років до того, як уперше було згадане  сільце Москва. От тільки дивно, де цей горе-коментатор на київських пагорбах знайшов болото (видно, переплутав їх із нашим По-ліссям), та незрозуміло, чому зафіксовану в «Повісті…»  легенду про Кия називає польською.

Ми вже переконалися і в лінгвістичних, і в етнографічних, і в історичних «знаннях» ро-сійського опонента українського історика Миколи Костомарова. Але ще більше мене здивувало, що він виявився й «знавцем» творчості  Шевченка. Я себе до таких не відношу, тому не буду сперечатися, чи зустрічається у творах нашого Кобзаря слово «українець». Але я точно знаю, що він не раз згадував про (а не «за») «Україну милу» (а як мають називатися жителі України?! і десятки разів про москалів, бо так росіян у його часи називали всі українці, а не «так называемые».

«Так называемые украин-цы» -  це і є хохли, які, на жаль,  не перевелися в нас ще й досі, і які «за шмат гнилої ковбаси» (Тарас Шевченко) готові віддати й рідну матір, а за 30 срібняків – піти в яничари й воювати проти свого ж народу. Їм у першу чергу й адресовані  ці рядки, тому що «Святозарова — Putinа» я ні в чому не переконаю. Він своє нутро викрив необережними (чи навпаки – дуже обдуманими) словами: «Хохол – это обвинение в расовой неполноценности  «черноволосых словян»…

Ми це вже проходили. Тільки ідеологи фашистської Німеччини «неповноцінними» вважали усіх слов’ян, а сучасний московський фашист такими називає лише південних чорноволосих. Сам він, очевидно, відносить себе  до «білявих нордичних», через що й порівнює нас із турецьким президентом Ердоганом (який, на мій погляд, за зовнішністю нітрохи не страшніший від обох кремлівських карликів) і називає «турецькими окупантами Руської Землі». При цьому сором’язливо забувши порахувати, скільки століть Московія перебувала під владою Золотої Орди та який відсоток татарської крові тече в його власних жилах.

Та давайте подивимося, хто ж там править бал у Кремлі. Путін, кажуть, за національністю вепс, патріарх Кирило Гундяєв — мордвин (обидва народи належать до фіно-угорських), міністр оборони Шойгу – тувинець (тюркський народ), голова Ради Федерації Федеральних Зборів Росії і міністр культури  Мединський -  «хохли» (хоч їх там значно більше), ну, а Жириновський -  взагалі «син юрис-та», який теж був родом з України. Одним словом, усі «чистокровні арійці».

Очевидно, що вся ця писанина, де кожне слово аж лускає від ненависті та презирства до українців, була розрахована на «тупих хохлів», які й досі, незважаючи ні на що, готові лизати не лише руки, а й чоботи і ще одне місце так званому «єдиновірному старшому братові», який насправді є молодшою зведеною сестрою – дочкою мачухи. Але, думаю, тепер і вони усвідомлять очевидний факт, про що чорним по білому так відверто написав «Святозаров — Putin»: фашиствуючі шо-віністи-кацапи вважають нас турками-нехристами, людьми неповноцінної, нижчої раси, на яких можна приїжджати полювати, як в Африку на сафарі.

Тому, відповідаючи на запитання пана  «Святозарова – Putinа», кажу:

— Ми – українці, і живемо на Своїй, Богом Даній Землі! (Думаю, на мене не образиться партія ВО «Свобода», що я  процитував її гасло).

А от «кто вы, кацапы»?

Той, кого це зацікавить, знайде відповідь на 4-й стор. у статті Григорія Омельченка – Героя України, народного депутата України 2-6 скликань, кандидата юридичних наук, яку ми передруковуємо з газети «Україна молода».

Дмитро МОРОЗ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>