Єдина країна

НЕВИКОНАННЯ УКРАЇНОЮ МІНСЬКИХ УГОД ПОЗБАВИЛО Б НАС МІЖНАРОДНОЇ ПІДТРИМКИ
Альтернативи Мінським угодам не існує, а їх невиконання позбавить Україну міжнародної підтримки – Президент.
«Я вважаю, що альтернативи Мінським угодам не існує. Рішення про продовження санкцій проти Росії — це Мінські угоди, заборона експорту чутливих технологій до Росії — це Мінські угоди, міжнародна ізоляція Росії — це Мінські угоди, міжнародна військово-технічна допомога, яку Україна зараз отримує — це теж Мінські угоди... Лише таким чином ми можемо довести цю ситуацію до переможного кінця. Будь-яке порушення цього позбавить нас міжнародної підтримки, а тоді ми не матимемо ані механізму санкцій, ані залучення до відповідальності по анексованому Криму», — сказав Президент.
Порошенко заперечив, що українські бійці у зоні АТО не можуть відкривати вогонь у відповідь. Їм лише заборонено вести наступальні операції.
«У Мар'їнці через 34 хвилини системи були на місці і через 1 годину 20 хвилин у повному обсязі були застосовані — і наступальні дії Збройних сил Російської Федерації отримали чітку відповідь. І українські герої звільнили Мар'їнку. Загинуло більше сотні бойовиків. А ми продемонстрували, що уже по-іншому воюємо. І цей наш контрнаступ дуже охолодив наступальні плани як російських стратегів, так і підтриманих ними сепаратистів. Тому ніякого одностороннього виконання немає», — наголосив Глава держави.
МЕРКЕЛЬ І ОЛЛАНД ПОБАЧИЛИ В УКРАЇНІ
БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ
Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель відзначили, що в Україні дійсно розпочався процес боротьби з корупцією.
«Повністю згоден з тим, що сьогодні корупція — це не менш важливий фронт, ніж фронт по захисту суверенітету, терито-ріальної цілісності і незалежності нашої держави від російської агресії. Але категорично не згоден з тим, що, нібито, американські або європейські партнери не помічають тих реальних зрушень, які ми зараз демонструємо у боротьбі з корупцією. І вчора, коли я мав розмову з президентом Франції і канцлером Німеччини, то вони особливо відмітили, що сьогодні ситуація по боротьбі з корупцією кардинально змінюється», — сказав Президент.
Так, за словами Порошенка, нині в Україні законодавчо забезпечено боротьбу з корупцією через механізми, які були повністю погоджені з Угодою про асоціацію з ЄС, з організацією «Греко», яка забезпечує світову координацію у боротьбі з корупцією. На основі цього було прийнято рішення про створення Антикорупційного бюро, Антикорупційної агенції, яка перевірятиме декларації чиновників. Водночас, з 15 липня починається набір абсолютно нових кадрів до прокуратури.
«Отже, на сьогодні, як би це важко не було, який би опір не бачили, ми перейшли від законодавчого забезпечення до конкретних практичних дій щодо боротьби з корупцією. І я впевнений, що ми переможемо, бо народ підтримує ці ініціативи», — наголосив Президент.
ПОРОШЕНКО ВИНІС ПОДІЇ В МУКАЧЕВОМУ
НА ОБГОВОРЕННЯ ВОЄННОГО КАБІНЕТУ
Події в Мукачевому стали головною темою Воєнного кабінету, який Президент України Петро Порошенко провів у понеділок.
Нагадаємо, що Воєнний кабінет РНБО є робочим органом Ради національної безпеки і оборони в особливий період. Його основними завданнями є обговорення пропозицій щодо застосування сил і засобів структур сектору безпеки і оборони для відбиття збройної агресії; визначення потреб в особовому складі, озброєнні, військовій техніці, матеріально-технічних, енергетичних, фінансових, інформаційних та інших ресурсах, а також потреб у військовій допомозі від іноземних держав і міжнародних орга-нізацій; переведення національної економіки для функціонування в умовах особливого періоду та прийняття рішень про загальну або часткову мобілізацію, демобілізацію.
Головою Воєнного кабінету є Президент, секретарем — за посадою секретар РНБО. До його складу також входять прем'єр-міністр, міністри внутрішніх справ, закордонних справ та оборони, голова Служби безпеки, начальник Генерального штабу Збройних сил, голова Державної прикордонної служби, командувач Національної гвардії, глава Адміністрації Президента, а також за згодою Голова Верховної Ради.
ПОРОШЕНКО ГОТОВИЙ ВЕТУВАТИ ЗАКОН
ПРО ВАЛЮТНІ КРЕДИТИ
Президент України Петро Порошенко готовий ветувати ухвалений парламентом закон про реструктуризацію валютних кредитів.
Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «1+1», передає кореспондент Укрінформу.
«Закон ще не дійшов до мене, він має бути розглянутий регламентним комітетом, бо багато депутатів написали заяви, що їх картки були у залі, а вони знаходилися поза сесійним залом. Якщо політичного духу у Верховній Раді не знайдеться, аби виправити цю, м'яко кажучи, помилку, то я захищу Україну», — сказав Порошенко.
СБУ ВЖИВАЄ «КОМПЛЕКС ЗАХОДІВ»
ДЛЯ ЗАТРИМАННЯ СТРІЛЬЦІВ З «ПС»
Служба безпеки України вживає комплекс заходів для затримання учасників кривавих подій у Мукачевому 11 липня.
Про це заявив заступник голови Служби безпеки України Віталій Маліков під час брифінгу для преси, передає прес-служба СБУ.
«З метою запобігання подальшого кровопролиття, особам, які брали участь у цих подіях, ми пропонуємо скласти зброю. Гарантуємо об'єктивне та неупереджене розслідування», – наголосив заступник голови Служби.
«Часу в них практично немає — вони вже давно мали здатися», – додав Маліков. Він зазначив, що за вчорашніми подіями прокуратурою відкрито два кримінальних провадження (ст. 255 та ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України).
Створено спеціальну оперативну групу, яка проводить роз-слідування. Зокрема, в осіб, причетних до стрілянини, тривають обшуки як в Мукачевому, так і в Ужгороді. Маліков підкреслив, що Служба зробить все для забезпечення правопорядку як в регіоні, так і в цілому в країні.
«Ми стоїмо на сторожі закону. Це безапеляційна позиція як Президента України, так і голови Служби безпеки», – наголосив заступник голови СБУ.
(УКРІНФОРМ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>