ЄДИНА КРАЇНА

Юна львів'янка принесла українській збірній золоту медаль

Заключний день етапу Кубка світу з художньої гімнастики в іспанській Гвадалахарі приніс команді України золото, срібло і дві бронзи. Як повідомляє XSport, одразу три медалі на рахунку лідера збірної Ганни Різатдінової, яка днем раніше завоювала бронзу в абсолютній першості.

Золото в скарбничку української команди принесла юна львів'янка, вихованка Ірини Рудої — Христина Погранична. Юніорка блискуче виступила з обручем, не залишивши шансів конкуренткам. Оцінка 16,050 і перше місце.

Різатдінова стала другою у фіналі з м'ячем — 19 балів.

Вправа з булавами під музику Майкла Джексона вийшла не менш вдалою, і принесла їй знову 19,0 балів і бронзу.

Вправа з обручем (18,950 бали) дозволила Різатдіновій піднятися на третє місце у цьому виді програми.

Загалом збірна команда України з художньої гімнастики на етапі Кубка світу в Гвадалахарі, Іспанія, здобула 7 медалей: 1 золоту, 1 срібну та 5 бронзових.

Незабаром дівчата в цьому ж складі вирушать на континентальну першість у Холон, Ізраїль, щоб поборотися за медалі чемпіонату Європи.

Волонтери зібрали дані на три тисячі «системних деенерівців»

Начальник ГУ НП у Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявив, що на сайті «Стоп терор» вже зосереджено дані понад 3 тисяч осіб, причетних до верхівки «ДНР». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"За два місяці роботи сайт «Стоп терор» відвідали понад 60 тисяч користувачів, які переглянули близько 1 мільйона сторінок.

Проект, запущений волонтерами за нашої участі, наповнюється інформацією, і в ньому вже зосереджені дані більше, як про 3 тисячі осіб, які пов'язані з «системою управління ДНР», — повідомив Аброськін.

Він, зокрема, додав, що з урахуванням листів небайдужих мешканців окупованої території зроблено останні оновлення щодо       «3-ї гаубичної самохідної артилерійської батареї», «Поліції Новоазовська», "Донбаської юридичної академії «ДНР», «Донецької академії внутрішніх справ МВС ДНР», «Ради адвокатів ДНР».

«Робота з наповнення триває, щоб, як кажуть, всі ходи були записані», — підсумував начальник поліції.

Як повідомляв Укрінформ, з 30 березня розпочав роботу сайт «Стоп тероризму» з інформацією про кожного учасника незаконних військових формувань «ДНР». Сайт не є офіційним представництвом ГУ НП у Донецькій області, а підтримується групою волонтерів.

За добу прикордонники відмовилися

від чотирьох хабарів

Державна прикордонна служба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати курс, направлений на очищення своїх лав від корупційних проявів. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зараз у відомстві триває операція «Чисті руки», мета якої викорінення корупційних схем та виявлення окремих осіб-корупціонерів.

Менше, ніж за місяць після початку антикорупційної операції зафіксовано понад 70 випадків відмов прикордонників від хабарів.

Лише за минулу добу прикордонники припинили чотири спроби пропонування неправомірної вигоди.

Прямуючи через автомобільний пункт пропуску «Кучурган-авто» на вихід з України, громадянин Туреччини запропонував прикордонникам Білгород-Дністровського загону неправомірну вигоду у розмірі 50 доларів США. Чоловіка передали до Національної поліції.

Ще одного громадянина Туреччини, який прибув авіарейсом зі Стамбулу, зупинили в аеропорту прикордонники Херсонського загону. Під час проходження паспортного контролю чоловік поклав у документи 50 доларів США. Зазначену особу прикордонники не пропустили та проставили заборону в'їзду на територію України терміном на 3 роки.

У пункті пропуску «Рені-авто» прикордонники Ізмаїльського загону теж зафіксували спробу дачі хабаря громадянином Болгарії у розмірі 10 доларів США.

На контрольному пункті в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» прикордонники зупинили громадянина України, який, прямуючи на неконтрольовану територію, намагався під час проведення перевірки документів дати хабар у розмірі 200 гривень. Про даний факт проінформовано співробітників Національної поліції.

Капелани-мусульмани отримають

в українській армії більше можливостей

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко за підсумками зустрічі з муфтієм мусульман України шейхом Саідом Ісмагіловим дав доручення щодо впорядкування діяльності військових капеланів-мусульман. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначається, зокрема, що таке завдання постало у зв'язку з недосконалістю нормативної бази, яка не дозволяє цій категорії військових капеланів повноцінно здійснювати душпастирську діяльність.

Шейх Саід Ісмагілов поінформував Головнокомандувача ЗСУ про діяльність Духовного управління мусульман України.

Учасники зустрічі дійшли спільного висновку щодо важливості душпастирської роботи для забезпечення духовних потреб військовослужбовців усіх релігій.

Муженко наголосив, що спільними зусиллями, з Богом у серці, патріотизмом та професіоналізмом українські військові подолають руїну російської агресії.

США допомагають вивчати «чорну бухгалтерію» Януковича

У справі про чорну бухгалтерію «Партії регіонів» буде допитано близько сотні людей. Справу обов'язково буде розслідувано і передано до суду. Про це в інтерв'ю телеканалу «Інтер», яке вийшло в ефір ввечері 5 червня, заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Ми будемо визначатися, кого зараз допитувати. Думаю, що це буде близько ста прізвищ різних людей», — цитує його Українська правда.

За його словами, «чорна бухгалтерія» «Партії регіонів» свідчить про те, що «всі — від ультраправих до ультралівих — всі брали гроші», і серед них ті, хто і зараз «сидять далі у Верховній Раді».

Холодницький зазначив, що сам вивчає зазначені документи.

«Я особисто є процесуальним керівником у цій справі, я особисто допитував колишнього першого заступника голови СБУ Трепака», — розповів Холодницький, зазначивши, що Національному антикорупційному бюро допомагає американський департамент юстиції, який передав спеціальні сканери.

Він також запевнив, що дану справу обов'язково буде розслідувано і передано до суду.

Як повідомляв Укрінформ, екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати «Партією регіонів» готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців. Йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів» з загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

(Укрінформ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>