Єдина країна

ЯЦЕНЮК: НОВА ПОЛІЦІЯ ДІЙДЕ ДО КОЖНОГО СЕЛА
Мінімальна зарплата для нових українських поліцейських становитиме 8 тисяч гривень.
«Нові українські поліцейські отримали не тільки нові знання, не тільки нове тренування, вони отримали нову культуру спілкування з громадянами. Окрім усього, мінімальна заробітна плата — 8 тисяч гривень», — сказав Яценюк.
Він додав, що нова поліція в Києві — це тільки перший етап реформування правоохоронної системи. Далі зміни прийдуть у великі міста — Одесу, Харків, Дніпропетровськ — і поширюватимуться аж до малих сіл.
«Це тільки перший етап. Вони (нові патрульні — Ред.) пройшли найкращі тренування, в тому числі, фахівцями США та Канади. Далі ми підемо по великих містах — Одесі, Харкову, Дніпропетровську, але ми дійдемо до кожного селища і села», — підкреслив глава уряду.
Нагадаємо, перші автомобільні патрулі з'явилися на вулицях Києва в суботу о 21.00, а в неділю до них приєдналися ще й піші патрулі.
МІНОБОРОНИ НЕ ВТРАЧАЄ НАДІЮ НА ПОВЕРНЕННЯ
З КРИМУ ВСІХ КОРАБЛІВ
Україна досі проводить переговори з російською стороною щодо повернення військових кораблів, що залишаються в окупованому Криму.
«Перемовини з російською стороною щодо повернення наших військових кораблів ніколи не припинялися, тому є сподівання на позитивне вирішення цього важливого питання», — заявив міністр, відповідаючи на запитання журналістів.
Він запевнив, що Україна розвиватиме свій флот, адже з ним пов'язане майбутнє держави.
«Нам потрібно знайти кошти для придбання нових кораблів, оснащених сучасною технікою і озброєнням. Необхідні документи, які пов'язані з розвитком наших Військово-Морських Сил, знаходяться на стадії завершення. Тож найближчим часом буде прийнято програму розвитку озброєння і техніки Збройних Сил України, розраховану до 2020 року. Вона передбачає чітке розуміння, куди ми маємо рухатися, з врахуванням бюджету й своїх можливостей», — підкреслив Полторак.
ГЛАВА СБУ НАЗВАВ П'ЯТЬ «ГАРЯЧИХ ТОЧОК»
ЗА МЕЖАМИ ЗОНИ АТО
П'ять регіонів України, крім Луганської та Донецької областей, є потенційно небезпечні з погляду сепаратизму.
«Ми локалізували терористів на території зони АТО, але тим часом, сепаратизм, керований Москвою, просувається на інші регіони України. Можу сказати, що „гарячими точками“, в першу чергу, можна назвати Одеський регіон, Харків, Запоріжжя, Херсонську і Миколаївську області», — пояснив він.
Грицак зазначив, що СБУ вживає превентивних заходів у цих регіонах.
«Пройшли більше 15 обшуків одночасно в Одеській і Миколаївській областях, в результаті яких були вилучені вибухові пристрої. Ми фіксуємо прямі і непрямі контакти безпосередніх виконавців як з організаторами цих заходів на цих територіях, так і з їхніми російськими господарями», — заявив глава СБУ.
Як повідомляв Укрінформ, співробітники Служби безпеки України розкрили і нейтралізували велику терористичну групу, до складу якої входили жителі Одеси і Миколаєва. Вибухи планувалися, зокрема, на залізничних коліях, поблизу волонтерських центрів, мостів і у військових частинах, після чого старший групи мав намір зустрітися зі своїм російським куратором в одній з країн Західної Європи.
ПОЛКОВНИК КОНТРРОЗВІДКИ СБУ
ПРАЦЮВАВ НА РОСІЮ
Служба безпеки затримала полковника контррозвідки СБУ, який працював в інтересах Росії. Про це заявив в інтерв'ю «5 каналу» голова СБУ Василь Грицак.
«Минулого тижня ми затримали на „гарячому“ полковника. Ця людина працювала у контррозвідці і була покликана ловити шпигунів, але вона працювала в інтересах Росії», — зазначив Грицак.
За його словами, наразі розслідується більше 40 кримінальних справ стосовно співробітників СБУ. Грицак уточнив, що серед заарештованих є генерали та полковники, які зрадили інтереси держави.
ЄВРОПІ ПОРАДИЛИ ЗМІНИТИ ГРЕЦІЮ НА УКРАЇНУ
Європейський Союз витрачає багато зусиль на те, аби врегулювати ситуацію з Грецією, водночас ЄС робить недостатньо для того, аби допомогти Україні.
Про це йдеться в статті шведсько-американського економіста, старшого наукового співробітника Інституту міжнародної економіки імені Петерсона у Вашингтоні Андерса Ослунда.
ЄС підтримав чотирирічну програму допомоги від Міжнародного валютного фонду обсягом 17,5 мільярда доларів, однак валютних резервів катастрофічно не вистачає, зауважує, зокрема, економіст. Цього та минулого року в ЄС дали згоду на виділення Україні п'яти мільярдів євро кредиту — це лише сорокова частина від того, що пішло в Грецію, констатує Ослунд.
Економіст вважає, що такі дії не мають сенсу. На його думку, Україна реформується, тоді як Греція роками майже нічого не робила й зараз відкрито виступає проти справжніх реформ. При цьому, нагадує Ослунд, населення України в чотири рази більше за кількість жителів Греції, і стратегічно вона відіграє більшу роль для Європи.
«Після того, як ЄС де-факто втратив Грецію, він потребує успіху — і Україна може принести такий успіх. Але це передбачає необхідну увагу та масу ресурсів», — цитує Deutsche Welle.
АТО: ПОНАД 30 ВОРОЖИХ ОБСТРІЛІВ ЗА ДЕНЬ
Російсько-терористичні війська здійснили понад 30 обстрілів позицій українських військових на Донбасі по всій лінії розмежування.
Зокрема, на Маріупольському напрямку бойовики застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, повідомляє у Фейсбуці прес-центр АТО.
«О 6.07 протягом години проросійські бандформування вели обстріл зі 120-мм мінометів по позиціях сил АТО в районі Старогнатівки. З 6.40 протягом двох годин окупанти вели обстріл по українськім військовим зі 122-мм артилерії в районі н.п. Бахчовик. О 07.40 розпочався обстріл мінами калібру 120-мм по позиціях сил АТО в районі н.п. Миколаївка, який тривав близько години», — йдеться у повідомленні.
Окрім того, бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї по силах АТО в районі населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Сизе, Болотене, Кримське, що на Луганщині.
У передмісті Донецька під ворожий вогонь потрапили Мар'їнка та Опитне. Лунали постріли терористів також у районах населених пунктів Золоте, Лозове. О 10.50 в районі н.п. Луганське бойовики вели обстріл сил АТО з БМП.
Упродовж дня зафіксовано 6 прольотів ворожих безпілотних літальних апаратів на Луганському напрямку.
(УКРІНФОРМ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>