Для України запровадили нову європейську ціну на газ

У Старій Вижівці відбулася прес-конференція районної організації «Народний фронт» щодо значення рішення Стокгольмського арбітражу для України.

У 2014 році, перебуваючи на посаді Прем’єр-міністра України, Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству юстиції, Міністерству закордонних справ та НАК «Нафтогаз України» вжити всіх необхідних заходів для захисту національних інтересів у Стокгольмському суді. Майже трирічна боротьба закінчилася перемогою України. Про це повідомив голова Старовижівської районної організації політичної партії «Народний Фронт» Василь Романюк.  Він також наголосив на величезній ролі лідера «Народного Фронту» Арсенія Яценюка у цьому питанні.

«Російська компанія «Газпром» намагалася стягнути з України 45,7 млрд. доларів за контрактом 2009-го року, підписаним на той час Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко», — зазначив голова Старовижівської райорганізації «Народного Фронту».

Як додав він, відповідно до рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, переглянуто формулу ціни на газ, адже тепер для України запровадили нову європейську ціну. Також скасували цим рішенням заборону на реекспорт газу з держав Європейського Союзу до України.

Прес-служба політичної партії

«Народний Фронт»

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>