У «Домановому» у білоруса вилучили надмір ліків

У пункті пропуску Доманове в рейсовому автобусі «Брест-Ковель» митники виявили 320 упаковок ампул медичного засобу «Мукосат-Белмед». Їх намагався провезти на митну територію України пасажир – громадянин Білорусії, — повідомляє прес-служба ГУ ДФС області.  Ліки містились у чорних поліетиленових пакетах без ознак приховування і були складені у господарську сумку в багажному відділенні.
Волинська митниця ДФС роз’яснює, що відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування» на одну людину можна ввозити не більше п’яти упаковок кожного найменування лікарських засобів (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини). Якщо на курс лікування громадянина потрібно більше ліків, то їх можна ввезти, але в кількості, що не перевищує вказану в наявному у особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи і за-віреному печаткою лікаря та установи охорони здоров’я.
Громадянину залишили 5 упаковок медичного засобу, а решту – 315 блістерів з 10 ампулами по 2 мл у кожній – тимчасово вилучили до рішення суду. Вартість товару – 64 134 грн. Санкція статті 472 Митного Кодексу України передбачає за такі дії білоруса накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.
Наш кор.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>