Зі світу по факту

У МІНСЬКУ ПРОВАЛИЛИСЯ ПЕРЕГОВОРИ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ПОЛОНЕНИХ

Україна була згодна віддати 309 осіб, щоби звільнити 87 своїх бранців. Умовою було — Київ віддаватиме лише тих, хто не скоював тяжких злочинів. Однак бойовики вимагають звільнити криміналітет і терористів, які не підпадають під дії Мінських угод. Для України такі умови не прийнятні, тож пошук компромісів затягується на невизначений термін.

Ураган «Ірма» майже повністю зруйнував острів на Карибах

Потужний ураган «Ірма» зруйнував 95% французької частини острова Сен-Мартен у Карибському морі і забрав життя щонайменше шести людей. Ураган «Ірма», якому присвоїли максимальний ступінь небезпеки, обрушився на карибські острови напередодні. Зокрема на французькі Сен-Бартелемі та Сен-Мартен, частина якого є під юрисдикцією Нідерландів. Швидкість вітру досягала 300 км/годину.

Запустили нову українську соцмережу: перші подробиці

Нова українська соціальна мережа отримала назву Woolik. Як заявили розробники проекту, соцмережа Woolik має на меті створити в Україні «сучасну, естетично приємну, швидку і зручну соцмережу для ефективної комунікації між людьми». Над розробкою проекту більш, ніж півроку працювали спеціалісти з різних країн. Базова мова проекту – українська. Доступні також англійська і російська мови. Уже тестують польську мову, а невдовзі з'явиться ще й німецька.

Українці лише в цьому році вже ввезли 165 тисяч авто з іноземною реєстрацією

Станом на 20 серпня українці ввезли в Україну 164 707 авто з іноземною реєстрацією. Про це йдеться у відповіді Державної фіскальної служби на запит Радіо Свобода.

При цьому у ДФС зазначають, що протягом 2016 року українці ввезли 148 126 транспортних засобів з іноземною реєстрацією в режимі «тимчасового ввезення» і транзиту. У 2015 році – 97 566 таких авто, а в у 2014 році – лише трохи більше 78 тисяч.

У Йорданії з'явиться вулиця

імені Тараса Шевченка

Влада міста Мадаба має намір назвати одну з вулиць ім'ям великого українського поета.  Це вже буде не перша вулиця його імені у цій країні.

До 200-річчя Кобзаря вулиця, на якій розташована будівля українського посольства в столиці Йорданії Аммані, була перейменована на його честь. А ще у Аммані є дві меморіальні дошки, парк українсько-йорданської дружби, тобто, українців у цій країні сприймають з повагою і теплом та сподіваються на подальший розвиток добрих відносин.

У НОВОВОЛИНСЬКУ ЗНИЩИЛИ ПОНАД 160 ОДИНИЦЬ ЗБРОЇ ТА БОЄПРИПАСИ

На ливарному підприємстві у Нововолинську поліцейські знищили вилучену, добровільно здану та знайдену на території області зброю й боєприпаси.

Правоохоронці провели знищення 162 одиниць зброї. Зокрема, 32 одиниці мисливської гладкоствольної зброї, 93 газових пістолетів та револьверів, 16 одиниць травматичної зброї та 5 пневматичної, а також 16 одиниць холодної зброї.

Окрім цього знищено понад 2 тисячі набоїв до стрілецької та мисливської гладкоствольної зброї.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>