Зі світу по факту

НА ВОЛИНІ ВИДУРЮЮТЬ ГРОШІ, ПРИКРИВАЮЧИСЬ ГУНЧИКОМ

Невідомі особи, прикриваючись особою очільника Волинської ОДА Володимира Гунчика, видурюють у волинян гроші на, буцімто, благодійність.

Як зазначив посадовець, останнім часом йому стало відомо про факти діяльності шахраїв, які звертаються до представників бізнесу Волині. Невідомі особи кажуть, що збирають гроші з відома Гунчика, хоча насправді ніякого стосунку до нього не мають.

Телефонні номери спритників вже перевірили, як виявилось, дзвінки надходили з-поза меж Волинської області.

Очільник ОДА закликав громадян бути більш уважними і не піддаватись на такі провокації. Мовляв, коли організовують благодійні акції чи збір коштів, то про це заявляють відкрито і анонсують такі події. Також зазначив, що інформацію можна перевірити, звернувшись до заступників голови чи зателефонувавши в приймальну.

НА ВОЛИНІ АРЕШТУВАЛИ УПІЙМАНІ ВАНТАЖІВКИ ЗІ ЛЬВІВСЬКИМ СМІТТЯМ

Вантажівки «Вольво», «Сканія» та два «Дафи» 10 травня по-ліція та лісівники затримали поблизу села Піски, що на Горохівщині. Вони були завантажені львівським сміттям. Практично у цьому ж місці двома днями раніше відбулося несанкціоноване скидання чотирьох машин львівського сміття. Поліція скерувала подання до суду на арешт вантажівок, для того аби провести експертизи залишених поблизу скинутого сміття протекторів шин та звірити їх із протекторами шин затриманих авто.

Попри усі запевнення водіїв та їхнього захисника, що машини просто «заблукали», суддя Горохівського районного суду таки ухвалив рішення про накладення арешту на вантажівки із львівським сміттям.

НА БУКОВИНІ ЗНАЙШЛИ БИВЕНЬ МАМОНТА

ІЗ ЗОБРАЖЕННЯМ ОЛЕНЯ

Бивень мамонта знайшли на території Чернівецької області, біля села Дорошівці . Вік унікальної знахідки складає більше 22 тисяч років. У довжину бивень досягає 14,5 см, в діаметрі – від 2 до 4 см. З одного кінця на ньому вирізаний невеликий шип. Поверхня артефакту покрита численними гравіюваннями, які умовно можна назвати «лабіринтами». Разом з бивнем знайшли також цілі вістря з бивня мамонта і кісток північного оленя. За словами археолога, це свідчить про володіння древніх мисливців технологією обробки цього матеріалу. Передбачається, що бивень могли використовувати як якусь ритуальну річ у культі північного оленя. Можливо, його носили в шкіряному футлярі або часто тримали в руках, оскільки в деяких місцях річ ніби відполірована.

У ТУРЕЧЧИНІ В АВАРІЇ ЗАГИНУЛИ ДВА ДЕСЯТКИ ЛЮДЕЙ

У Туреччині на трасі Мармарис-Мугла сталася ДТП за участю пасажирського автобуса. За даними турецьких ЗМІ, в аварії загинули близько 20 людей. Ще більше десяти отримали травми різного ступеня. Відомо, що автобус, долаючи серпантин, звалився з обриву.

УКРАЇНСЬКА ЗБІРНА З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ ТРІУМФУВАЛА НА МІЖНАРОДНІЙ МАТЧЕВІЙ ЗУСТРІЧІ

У Луцьку відбулася Міжнародна легкоатлетична матчева зустріч серед збірних команд U-20. На луцькому «Авангарді» на правах господарів українці приймали збірні Білорусі, Ізраїлю, Кіпру та Румунії. Представники української команди були першими у 8 видах програми, в 11 – другими, п`ять разів фінішували третіми. Це дозволило нашій збірній відсвяткувати загальнокомандну перемогу, набравши 103 очки. Другими стали білоруси  – 97 очок. Боротьба за перемогу тривала до останнього. «Сябрів» українці випередили завдяки чоловічій естафеті 4 по 100 метрів. Наші хлопці прибігли на фініш першими. Ізраїль посів третє місце – 75 очок, Румунія – 71, Кіпр – 57.

У СЕЛІ ПІД ЛУЦЬКОМ ВУЛИЦЕЮ ГУЛЯЛИ ЛОСІ

Вчора, 14 травня, у ранкову пору вулицею Березовою у селі Зміїнець Луцького району, яке межує з обласним центром, вийшли на погулянку двоє молодих лосів. Їх помітив та сфотографував відомий луцький журналіст Іван Корсак. Тварини були чимось налякані, можливо, їх настрахали собаки, тож кинулася звірина шукати порятунок в людини.

ФІНАЛ «ЄВРОБАЧЕННЯ-2017»: ПЕРЕМОГА ПОРТУГАЛІЇ, ФІАСКО УКРАЇНИ І ДУПА ДЛЯ ГЛЯДАЧІВ

Відгримів гала-концерт «Євробачення-2017». У фіналі за перемогу змагалися 26 країн. Цьогоріч міжнародне журі і глядачі були одностайними у своєму виборі і віддали першість представнику Португалії Сальвадору Собралу.

Друге місце посів болгарин Крістіан Костов. Трійку лідерів замкнув молдовський «Sunstroke Project». Гурт «O.Torvald», який представляв Україну,  посів 24 місце, набравши всього 36 балів: 34 бали українці отримали від глядачів та всього 2 від міжнародних журі. Запам’ятався фінал «Євробачення-2017» ще й провокацією скандального пранкера Віталія Седюка. Під час виступу Джамали він вибіг на сцену обгорнутий у прапор Австралії і, перш, ніж його скрутила охорона, встиг показати світові свою голу дупу.

ДІВЧИНА ФУТБОЛІСТА «ВОЛИНІ», ЯКА ВИПАЛА

З 9 ПОВЕРХУ, ПОВЕРНУЛАСЯ ДО СВІДОМОСТІ

У Луцьку поліція продовжує розслідування падіння 27-річної жінки півзахисника луцької «Волині» Дмитра Задерецького. Трагедія сталася зранку 7 травня.

Попри дуже важкі травми, дівчина повернулася до свідомості. Поліція дуже розраховує на її покази. Адже нині правоохоронці не можуть однозначно стверджувати, вистрибнула постраждала сама чи їй допоміг хлопець-футболіст.

Відомо, що напередодні трагедії молоді люди разом відпочивали у компанії з іншими футболістами та їхніми друзями. Було випито чимало спиртного. Дмитро Задерецький та його дівчина Ірина посварилися, після чого поводилися не зовсім адекватно. Проте, що далі відбувалося між ними – не відомо. Свідків трагедії немає. Дмитро Задерецький заперечує свою причетність до па-діння дівчини.

ЗА БІОМЕТРИЧНИМИ ПАСПОРТАМИ КИНУЛИСЯ ВІДРАЗУ 100 ТИСЯЧ УКРАЇНЦІВ

Біометричні паспорти для виїзду за кордон отримали близько трьох мільйонів 300 тисяч громадян України. Про це повідомив керівник прес-центру Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

За його словами, за останній місяць такі паспорти для майбутніх безвізових поїздок до Європейського союзу отримали 100 тисяч людей.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>