Зі світу по факту

ПІДСУМКИ 9 ТРАВНЯ: СУТИЧКИ, АРЕШТИ, КРИМІНАЛЬНІ ПРОВАДЖЕННЯ

9 травня в Україні відбулося понад півтори тисячі урочистих заходів до Дня Перемоги, в яких взяли участь близько 600 тисяч людей. На жаль, не минулося без інцидентів. Найгарячіше було у Дніпрі, де під час проведення акції «Безсмертний полк» поліція та тітушки побилися з ветеранами АТО. Також сутички меншого масштабу відбувалися в Одесі та Києві. Загалом поліція затримала 80 осіб, порушено кілька кримінальних проваджень. Травми отримали півтора десятки цивільних та восьмеро правоохоронців.

Рада ЄС погодила візову лібералізацію

для України

11 травня  Рада ЄС прийняла регламент щодо візової лібера-лізації для громадян України для в’їзду на територію ЄС на період не більше 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Громадянам України з біометричними закордонними паспортами більше не потрібна буде віза для здійснення подорожей до країн ЄС на період до 90 днів, метою яких є бізнес, туризм чи відвідування родичів.

Відповідно до протоколів, доданих до договорів ЄС, ці положення не стосуються Ірландії та Великої Британії. Візовий режим цих країн-членів регулюється їхнім національним законодавством.

Прийнятий регламент мають підписати в Раді ЄС та Європейському Парламенті. Регламент вступить в силу через 20 днів після цього.

З ХОЛОДИЛЬНИКА ЗРОБИВ ДІМ НА КОЛЕСАХ

Причіп, який колись перевозив заморожені продукти харчування, нині «працює» будинком для молодого вінничанина та його дівчини. Так, вінничанин Олександр Свобода переобладнав причіп-рефрижератор у повноцінний будинок на колесах площею 32 квадратних метри.

У мобільному будинку є кухня, вітальня, санвузол, гардеробна та спальня. Усі кімнати обладнані необхідною технікою та зручностями. На це господар витратив близько 12 тисяч доларів. Власник будинку на колесах не збирається міняти його на квадратні метри у міських багатоповерхівках, натомість мріє про появу в Україні цілого містечка для житлових трейлерів.

400 ТИСЯЧ ЗАХОВАВ ПІД ЗАПАСКУ

Син колишнього очільника Тячівської РДА Василя Йовдія Михайло, збираючись перетнути україно-румунський кордон, «забув» задекларувати 400 тисяч доларів. Українські митники пропустили парубка, не помітивши грошей, а от їх румунські колеги виявилися більш пильними. Вони знайшли під запаскою заначку 24-літнього молодика. Не пощастило закарпатцю викрутитися. Цілком ймовірно, що незадекларовані гроші будуть конфісковані у держбюджет Румунії. Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль обурений недоглядом місцевих митників, тому й доручив прокуратурі та СБУ перевірити їх.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>