Зі світу по факту

МВФ не дасть Україні грошей без пенсійної реформи

Україна не отримає наступний транш кредиту МВФ без проведення пенсійної реформи. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

«Є кілька ключових умов для отримання наступного траншу. Дуже важливою є пенсійна реформа. Без пенсійної реформи не буде траншу», – наголосив Данилюк.

НАБУ затримала екс-нардепа

від Волині за махінації з ураном

20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата України, екс-голову комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколу Мартиненка. Його за-тримано на 72 години у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд взяти екс-нардепа Миколу Мартиненка під варту на 60 діб, з альтернативою застави в 300 мільйонів гривень. Проте суд вирішив відпустити Мартиненка на поруки: за нього поручилися 15 чинних народних депутатів, а також четверо чинних міністрів.

Микола Мартиненко уродженець Кіровоградщини, але у великий бізнес та велику політику шлях почав на Волині. У 1998 та у 2002 році  обирався до Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі № 21 з центром у Ковелі. У 1991—1998 роках очолював цікаву структуру «Інтерпорт-Ковель», яка діяла у режимі спеціальної економічної зони.

ПРОТИВНИК ПУТІНА ПЕРЕМІГ У 1-ОМУ ТУРІ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА ФРАНЦІЇ

Лідер руху «Вперед» Еммануель Макрон здобув перемогу у першому турі виборів президента Франції. За його кандидатуру віддали 23,75 % голосів.

Його суперницею буде представниця націоналістичних сил Марін Ле Пен. Її результат — 21,53 %.

Нагадаємо, Макрон виступає проти агресивної політики Кремля щодо України.

 «Укрзалізниця» планує з 1 червня підвищити тарифи

«Укрзалізниця» планує з 1 червня підвищити тарифи на 25% згідно з власним фінпланом.  Завдяки цьому в “Укрзалізниці” очікують отримати додаткові 7 мільярдів гривень.

У Росії «Свідків Єгови» визнали екстремістами і заборонили

Верховний суд РФ визнав «Свідків Єгови» екстремістською організацією, ліквідував її та заборонив діяльність на території країни.

На Закарпатті практикуватимуть молитву через Інтернет

Сайт Духовно-просвітницького центру в Перечині, що на Закарпатті, міститиме сторінку, на якій можна буде замовити молитву за здоров’я чи упокій близьких — прохання будуть спрямовані у храми краю.

Окрім того, у намірах отців – поєднати духовні прохання із благодійною місією.

На Рівненщині свіжий спалах африканської чуми

У селі Городок Володимирецького району Рівненщини триває робота над локалізацією африканської чуми свиней (АЧС). Тут у приватному господарстві виявили загибель домашніх свиней. Експертиза підтвердила, що усі вони були інфіковані.

На Городок накладено карантин. Спеціалісти обстежують приватні домогосподарства з метою локалізації інфекції, у селян вилучатимуть свиней. В усьому районі заборонено продаж м'яса свинини.

До сотні буковинців отруїлися, доїдаючи великодні харчі

За останні 5 днів до лікарень звернулося 68 жителів Чернівців та області, з яких 70% – діти. В обласному лабораторному центрі зазначають, що захворювання виникли через порушений температурний режим зберігання продуктів та порушену технологію приготування страв, неякісні харчі та недотримані правила особистої гігієни. Чинниками передачі були молочні продукти, м’ясо, «кондитерка».

Обікрали могилу Лесі Українки

На Байковому кладовищі у Києві невідомі обікрали могилу видатної української поетеси Лесі Українки. «Вандали викрали бронзові елементи з пам'ятника Лесі Українки. На місці події працює слідчо-оперативна група», — йдеться у повідомленні.

Могила Лесі Українки – пам'ятка історії національного значення.

Жителі новозеландського острова виявили на полі незвичайне природне явище

30-метрове полотно павутини на полі поблизу затоки Пленті виявили місцеві жителі, які привезли сюди дітей для занять спортом. Про активність їм довелося забути: ноги загрузли в павутині, а потім, придивившись, люди побачили в ній сотні чорних павуків.

Причиною нашестя павуків стали нещодавні зливи, що викликали повінь. Павуки мають високу здатність до виживання: у момент небезпеки вони встигають випустити нитки павутини, створюючи своєрідний парашут, а потім вітер відносить їх у більш комфортне місце.

Нацбанк підвищив курс гривні

Національний банк України на понеділок, 24 квітня, підвищив офіційний курс гривні на 2 копійки — до 26,7328 грн за долар проти 26,7567 грн за долар у п'ятницю. Офіційний курс гривні до євро встановлено на рівні 28,5987 грн проти 28,7501 грн у п'ятницю. За 10 російських рублів дають 4,7541 грн проти 4,7427 грн.

За матеріалами Інтернет-ресурсів підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>