Зі світу по факту

Менше сотні волинян хочуть на контрактну службу

19 лютого у Луцьку відбулось засідання Ради оборони області, під час якого стало відомо про те, що волиняни не дуже хочуть вступати на контрактну службу. Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Статистичну інформацію повідомив військовий комісар Волинського обласного військкомату, полковник Роман Кулик. Тож планове завдання для Волині щодо поповнення контрактниками Генштабом визначене у кількості 540 осіб. На 18 лютого цього року укладено 43 контракти, а бажання професійно захищати батьківщину виявило лише 73 особи. Найбільше – 15 осіб – у Володимирі-Волинському, ще четверо – з Володимир-Волинського району, по двоє – з Горохівського, Іваничівського, Ківерцівського та Турійського. А от у Шацькому, Любомльському та Любешівському показники рівні нулю.

Нагадаємо, що контрактникам обіцяють зарплату, як у по-ліцейських. Так, воїни рядового складу отримуватимуть щонайменше 8 тисяч гривень на місяць, а офіцери молодшого рівня – 12 тисяч гривень.

У Міністерстві інфраструктури думають над тим, як відновити транзит російських фур

У п’ятницю, 19 лютого, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський і Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Том-бінський обговорили ситуацію з транзитом, яка склалася між Україною та РФ.

Пан Томбінський розповів про занепокоєння західних партнерів України, оскільки більшість товарів, що везуться українською територією, прямують у країни ЄС. Міжнародне співтовариство сподівається, що Україна, як і раніше, залишиться надійним транзитером, а перебої у транзитних потоках є тимчасовим явищем.

Андрій Пивоварський пояснив, що транзит призупинено тимчасово для врегулювання ситуації. «Перший крок вже зроблено. За інформацією Оперативного штабу, режим «їду додому» працює, кількість звернень за декілька днів зменшилася в рази. Обидві сторони відпустили затримані автомобілі, водії без перешкод завершують рейси і повертаються додому. Повідомлення про можливі ускладнення не надходили», — повідомив міністр.

Він також зазначив, що Україна усвідомлює свій обов’язок забезпечити безперешкодний і безпечний транзит згідно з міжнародними договорами і конвенціями, вимогами ГАТТ/СОТ. Тим більше, що це в наших національних інтересах, бо ми прагнемо реалізувати свій транзитний потенціал. Незабезпечення плинності транзитних потоків може призвести до того, що Україну оминатимуть і всі інші перевізники, щоб не піддавати свій бізнес ризику запізнення або простою транспортних засобів. «Тому Міністерство працює над повним вирішенням питання», — додав Пивоварський.

ВИЗВОЛЕНІ З ПОЛОНУ БІЙЦІ ЗУСТРІЛИСЯ З РІДНИМИ

Четверо українських бійців, звільнені напередодні з неволі бо-йовиків, побачилися зі своїми рідними. Визволені з ворожого полону солдати 53-ї бригади Вадим Кирпиченко, 28-ї – Сергій Гарнага, боєць 1-го батальйону тероборони «Волинь» Сергій Дмитрук  та Олександр Макух з 40-го батальйону «Кривбас» приїхали до Києва на медичне обстеження, а вже після цього вирушать додому, — інформує ТСН.

Напередодні їх обміняли на шістьох осіб, які допомагали бойовикам, проте не вчиняли тяжких злочинів.

Нагадаємо, що четвертий звільнений хлопець — 26-річний Вадим Кирпиченко не знав до останнього, що їде додому. Був дуже спантеличений, але щасливий. Тож нині у полоні бойовиків залишаються ще 133 українські бійці.

Лучанин Сергій Дмитрук, який 20 листопада 2014 року потрапив до рук бойовиків під час подій у Дебальцевому, пробув у полоні 15 місяців. Вдома на нього чекає любляча дружина Єва, а також двійко синочків.

СТАЛО ВІДОМО, ХТО ЇДЕ НА ЄВРОБАЧЕННЯ ВІД УКРАЇНИ

Згідно з підсумками глядацького та суддівського голосувань безумовну перемогу у нацвідборі здобула співачка Джамала. Тож саме вона цьогоріч представить Україну у столиці Швеції Стокгольмі на «Євробаченні».

Артистка зуміла обійти своїх конкурентів із піснею «1944».

Півфінали 61-го пісенного конкурсу «Євробачення» відбудуться у Стокгольмі (Швеція) 10 і 12 травня, фінал — 14 травня. Учасниця від України виступить у другому півфіналі.

Американці знайшли ліки від раку, якими ставлять на ноги 90 % «списаних» хворих

Американські вчені зробили сенсаційну заяву: вони винайшли революційну терапію, яка здатна забезпечити хворим повну ре-місію. Це означає, що у пацієнтів зникнуть всі симптоми недуги. Рак може повернутися, але відбудеться це не скоро. У безнадійних пацієнтів з’явиться шанс продовжити життя щонайменше на кілька років. Більше того – вони почуватимуться здоровими людьми!

Дослідники відібрали кілька десятків пацієнтів із лейкозом (злоякісним захворюванням кровоносної системи), яким лишилося жити щонайбільше п’ять місяців. Усі хворі перебували на термінальній, невиліковній стадії раку. Результати експерименту приголомшили лікарів. У 90 % пацієнтів з гострим лімфобластним лейкозом (найпоширенішим видом лейкемії) симптоми хвороби зникли взагалі! 80 % хворих з іншими видами раку (неходжкінською лімфомою і хронічним лімфоцитарним лейкозом, при яких хвороба розвивається з одного зміненого лімфоцита – різновиду лейкоцита, який відповідає за набутий імунітет) позитивно відреагували на лікування. У них також настала повна ремісія.

За словами одного з керівників дослідження, професора Стенлі Ріддера, нова терапія врятувала тих пацієнтів, яким не допомогли традиційні методи лікування. “Це безпрецедентний випадок у медицині – отримати такий відсоток позитивної клінічної відповіді серед пацієнтів, які перебували у такому важкому стані”, – зазначив науковець.

Однак попереду на вчених чекає багато роботи.

Маразматик Жириновський: «Нужно всю Украину оккупировать, как Крым!»

Лідер російської політсили ЛДПР та головний клоун Кремля Володимир Жириновський знову продемонстрував свої шовініс-тичні замашки щодо України.

В ефірі популярного в РФ телешоу «Воскресный вечер» одіозний політик заявив: «Потрібно всю Україну окупувати, як Крим». Як бачимо, путінський прихвостень, в адекватності котрого сум-нівається не лише весь світ, але й самі росіяни, навіть не вважає за потрібне прикриватись, як це роблять його колеги по Держду-мі, «референдумом» чи «приєднанням», а називає речі своїми іменами. Ну що ж, принаймні не обманює.

Крім України, під час свого виступу на передачі він примудрився публічно, на всю країну, принизити ще й Естонію та Грузію. Зал при цьому гучно плескав у долоні, підтримуючи слова штатного путінського скомороха.

За матеріалами Інтернет-видань – Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>