Зі світу по факту

У РОСІЇ ТА БІЛОРУСІ – АКЦІЇ ПРОТЕСТУ

Тисячі росіян у різних містах Російської Федерації вийшли на акції протесту проти корупції влади. Більше тисячі протестувальників затримали правоохоронні органи. Люди вийшли на вулиці проти корупції у вищих ланках російської влади на заклик опози-ціонера Олексія Навального. У Москві акція не була узгоджена з місцевою владою, тож поліція била та затримувала всіх, кого встигала.

Безмовні акції протесту продовжилися в Білорусі. Після жорстокого розгону людей під час мирної ходи у суботу, 25 березня, вже наступного дня на знак солідарності із затриманими та побитими люди вийшли на вулиці по всій країні. Збиралися невеличкими групами й мовчки стояли. Утім і це не уберегло протестувальників від арештів. 25 березня День волі в Білорусі закінчився масовими затриманнями.

ПІД КРАМАТОРСЬКОМ РОЗБИВСЯ ВІЙСЬКОВИЙ ВЕРТОЛІТ

У неділю, 26 березня, в районі населеного пункту Малинівка, недалеко від Краматорська Донецької області, розбився військовий вертоліт Мі-2. За попередньою версією, падіння повітряного судна відбулося в результаті зіткнення з лінією електропередач. Екіпаж гелікоптера загинув. Як зазначили в Міноборони, за фактом падіння військового вертольота призначено розслідування.

МИТРОПОЛИТА НІФОНТА ПОХОВАЛИ НА СТАРОВИЖІВЩИНІ

На світанку 22 березня, у день пам’яті сорока мучеників Севастійських,  на 69-у році життя перестало битися серце митрополита Ніфонта (в миру Василь Андрійович Солодуха), який багато років очолював Волинську єпархію і був духовним наставником не тільки вірян свого округу, а й багатьох священиків.

Митрополит Ніфонт народився 5 жовтня 1948 року у селі Галина Воля Старовижівського району. У ранньому дитинстві втратив батьків. Виховували круглого сироту бабуся і тітка. З дитинства він душею прикипів до Церкви. Після непростого, тернистого шляху став духовним наставником тисяч людей. Чернечий постриг прийняв у 1974 році. У 1990 році став єпископом Хмельницьким та Кам’янець-Подільським. У 1992 році переведений на Волинську кафедру. У 2000 році став митрополитом Луцьким і Волинським. 18 жовтня 2016 року був відісланий на спокій за станом здоров’я.

24 березня, після звершення чину похорону на території Свято-Покровського храму Луцька, тіло митрополита Ніфонта віддали землі у його рідному селі Галина Воля згідно з його заповітом. За свідченнями очевидців, коли труну з тілом митрополита Ніфонта опустили до могили, на небі засяяла веселка, яка в християнській традиції завжди була добрим знаком.

«НА ГАРЯЧОМУ» ВПІЙМАЛИ ПРОДАВЦЯ КОКАЇНУ

51-річному волинянину, затриманому 23 березня 2017 року у Володимир-Волинському районі під час спроби продажу понад 100 грамів кокаїну, повідомлено про підозру у вчиненні незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збуту наркотичного засобу в особливо великих розмірах.

Працівники Управління служби безпеки України у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури області затримали чоловіка у момент, коли він продавав іншому громадянину 116 г кокаїну.

Це була вже друга зустріч продавця та покупця. Під час першої зустрічі наркоторговець передав клієнтові на пробу 1 г наркотика, а потім вони домовилися про покупку більшої партії.

Крім кокаїну (а експерти вже встановили, що це саме кокаїн), у зловмисника вилучено 8 тисяч доларів США.

У ДОМАНОВОМУ ЗАТРИМАЛИ АВТО, ВИКРАДЕНЕ В НІМЕЧЧИНІ

Прикордонники затримали автомобіль «Ауді» білоруської реєстрації, який знаходився в розшуку як викрадений у Німеччині. Для запобігання переміщення автомобілів, які знаходяться у розшуку на території іноземних держав, а також і в нашій країні, прикордонники активно використовують базу даних Інтерполу.

Так, 26 березня у пункті пропуску «Доманове» під час прикордонного контролю відбулося спрацювання бази даних Інтерполу відносно автомобіля «Ауді» білоруської реєстрації. Прикордонники Луцького загону з’ясували, що автівка знаходиться в розшуку як викрадена на території Німеччини. Транспортним засобом в Україну намагався в’їхати громадянин Білорусі.

Транспортний засіб передали представникам Національної поліції.

За матеріалами Інтренет-видань підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>