Зі світу по факту

В ІЗРАЇЛІ СЕСТРИ-БЛИЗНЮЧКИ НАРОДИЛИ В ОДИН ДЕНЬ

Незвичайна історія сталася в пологовому відділенні ізраїльської лікарні Хадасса на горі Скопус. Дві молоді жінки-близнючки у віці 24 років виявилися вагітні первістками одночасно і були на такому ж терміні. Дивним виявився також збіг, що вони стали матерями в один день з інтервалом у кілька годин. Але новонароджені малята – різної статі.

У РОСІЇ ПОЧАЛИ ВИПУСКАТИ ОДЕКОЛОН «АНТИСАНКЦІЇ»

У Росії почали випускати одеколон «Антисанкції» із запахом «свободи». Жителі російського міста Первоуральськ виявили в продажу одеколон під назвою «Антисанкції: аромат свободи». Символом свободи в РФ творці парфумів зробили кривавий кулак. Цей одеколон є розробкою одного з підмосковних підприємств, у колекції ароматів якого також парфуми «Все Путем» з Путіним на етикетці, аромат «Наша армія», дитячий лосьйон «Танки», одеколон «Крим наш» та інші подібні «шедеври».

ПОРОШЕНКО ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО СПРОЩЕННЯ ОФОРМЛЕННЯ СПАДЩИНИ

Глава держави Петро Порошенко підписав закон щодо оподаткування спадщини. Відповідну заяву розмістили у прес-службі президента. Закон буде спрощувати процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно. Це стосується перш за все жителів сільської місцевості. Крім того, закон не тільки зробить відповідні послуги більш доступними для спадкоємців, а й зменшить часові та грошові витрати на їх оформлення. Він скасовує обов'язкове проведення оцінки майна. При цьому встановлює нульову ставку оподаткування в разі оформлення спадщини найближчих родичів.

ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ – НА ПІЛЬГОВИХ УМОВАХ

Кабінет Міністрів продовжив спеціальні зобов'язання для НАК «Нафтогаз України» до квітня 2018 року, що передбачає продаж газу для населення на пільгових умовах.

Раніше Міністерство економіки пропонувало збільшити її з жовт-ня, якщо до цього часу середня вартість блакитного палива на європейських газових «хабах» значно зросте. Зараз тисяча кубометрів коштує 6 тисяч 800 гривень.

Торік Кабінет Міністрів скасував 50 % знижку для житлових приміщень і зрівняв ціни на газ для населення та підприємців. Це була одна з вимог МВФ. Таким чином Уряд припинив дотацію   «Нафтогазу» з держбюджету.

Однак експерти наголошують – тепер ці гроші потрапляють у «Нафтогаз» у вигляді субсидій. Цього року через зростання тарифів на пільги для населення виділили рекордні 52 мільярди гривень.

УКРАЇНСЬКІ ПАРАЛІМПІЙЦІ ЗАЙНЯЛИ

ПЕРШЕ МІСЦЕ

Національна паралімпійська команда України на заключному етапі Кубка світу в Саппоро (Японія), що відбувся з 18 по 22 березня, продовжила переможну ходу.

У прикінцевий день змагань Кубку світу з лижних перегонів та біатлону «жовто-блакитні» відзначилися у біатлоні 9 високими нагородами, серед яких 4 золотих, 1 срібна та 4 бронзові медалі.

Таким чином за підсумками зимового сезону 2016—2017 Україна посіла перше загальнокомандне місце. Загалом, у доробку українських паралімпійців 33 високі нагороди, серед яких 11 золотих, 9 срібних та 13 бронзових медалей.

У команди Франції, яка стала другою, — 4 золоті медалі, у третьої паралімпійської збірної команди Німеччини — 3 золоті, 5 срібних та 7 бронзових нагород. Паралімпійці США — четверті з 3 золотими та 3 бронзовими нагородами.

НА НАЙБІЛЬШОМУ УКРАЇНСЬКОМУ СКЛАДІ БОЄПРИПАСІВ СТАВСЯ ВИБУХ

У місті Балаклія Харківської області стався потужний вибух на військовій базі. Саме в цьому місті розташований найбільший в Україні склад боєприпасів. Жителів масово евакуювали. У наближених до військової бази районах, за свідченнями очевидців, не залишилося вцілілих шибок у вікнах.

КОВЕЛЬ ПІД ЗАГРОЗОЮ ВВЕДЕННЯ НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ

У Ковелі через незадовільну роботу ветсанзаводу склалася надзвичайна ситуація: останнім часом завод не працює, а мертвечину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Ось уже другий тиждень мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти, небайдужі ковельчани блокують дорогу, яка веде до ветсанзаводу, і не пропускають на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду, дивитися на безгосподарність керівництва підприємства.

За словами директора Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод»  Вадима Сухоноса, на підприємстві триває утилізація сировини, якої там уже накопичилося більше 2,5 тисячі тонн.

ПАТРУЛЬНІ ЗАТРИМАЛИ ВОЛИНЯНИНА

З ВІДБІРНИМ БУРШТИНОМ

Рівненські патрульні під час перехвату затримали волинянина з відбірним бурштином. Днями під час відпрацювання плану перехвату «Сирена», введеного у зв'язку з гранатометним обстрілом приміщення Управління патрульної поліції Рівного, правоохоронці зупинили транспортний засіб Ауді А6. За кермом автівки перебував 49-річний волинянин. Під час огляду авто патрульні виявили у багажнику бурштин великих фракцій загальною вагою 2 кілограми 300 грамів, а також уже оброблене та відшліфоване каміння у вигляді куль різного діаметру вагою 4 кілограми 600 грамів.

СЕЛЯНИ БУНТУЮТЬ ЧЕРЕЗ ПОНІВЕЧЕНУ ДОРОГУ

Важка техніка газовиків знищила дорогу у селі Роговичі Локачинського району. На відстані 800-900 метрів від невеликого села Роговичі розробляють нову газову свердловину. Уся важка техніка рухається дорогою через частину села. Оскільки техніка цілковито знищила дорогу, місцеві мешканці 19 березня, коли газовики планували бетонувати нову свердловину, перекрили шлях. На цьому відрізку дороги не можуть самостійно проїхати навіть вантажні автомобілі. Обурені ситуацією селяни вимагали облаштувати дорогу принаймні піском та щебенем. На території села розташовані 8-9 газових свердловин.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>