Зі світу по факту

ЕКС-ПРОКУРОРА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗАСУДИЛИ У БЕЛЬГІЇ

Кримінальний суд Бельгії засудив колишнього першого заступника генерального прокурора Олексія Баганця (упродовж 2002 – 2005 років був прокурором Волинської області)  до 1 місяця тюремного ув'язнення і штрафу у 6 тисяч євро,  які необхідно сплатити в бюджет Бельгії, за надання Європейському Союзу недостовірної інформації про колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова.

 

ВОЛИНЯНИ НА ТРЕТИНУ ЗБІЛЬШИЛИ БОРГИ ЗА ГАЗ

Станом на початок березня клієнти ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» заборгували за блакитне паливо 130 млн грн. Лише в січні та лютому борг волинян за газ зріс більш ніж на 30 млн грн. У зв’язку з цим, компанія проводить системну роботу із боржниками, в тому числі, скеровуються позовні заяви до суду та проводиться відключення злісних неплатників.

Фахівці компанії радять споживачам, у яких є проблеми із оплатою за використаний ресурс, вчасно звернутись до органів соцзахисту для призначення державної допомоги та до «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТУ» для укладення договору на реструктуризацію, тим самим вирішивши проблемне питання раніше, аніж газопостачання буде припинено.

 

НА РІВНЕНЩИНІ ВИЛУЧИЛИ 500 КІЛОГРАМІВ БУРШТИНУ

Під час проведеного обшуку у одному із нежитлових приміщень Рівного виявили і вилучили 500 кілограмів обробленого та необробленого бурштину різних фракцій, орієнтовна вартість якого становить 2 млн грн, а також шість верстатів для оброблення «сонячного каміння». Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Рівненської області, тривають слідчі дії щодо документування протиправної діяльності осіб, що пов’язані з незаконними операціями із бурштином.

 

СЕКРЕТАРІАТ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ ПІДРОБИВ ДОКУМЕНТИ ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ ГОЛОСУВАННЯ

Працівники секретаріату Луцької міської ради не внесли зміни до порядку денного, чим ввели в оману всю громаду і вчинили підробку документів.

Депутати проголосували за внесення до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень секретаря міськради першим питанням. Голосувати за це вони мають таємно. Другим питанням мало бути звернення щодо блокади торгівлі з окупованими територіями, а третім – дострокове припинення повноважень.

Проте у витязі поіменного голосування вказано, що депутати голосували за «дострокове припинення повноважень міського голови». І рішення, начебто, прийняте, хоча стенограма свідчить про зовсім інше: депутати голосували за іншу пропозицію.

Наразі невідомо, чи зробив це секретаріат свідомо, виконуючи чиїсь вказівки, чи це — технічна помилка.

 

РНБО ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ПРИПИНИТИ ТРАНСПОРТНЕ СПОЛУЧЕННЯ З ОКУПОВАНИМИ ТЕРИТОРІЯМИ

Констатуючи різку ескалацію російської агресії проти України, насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей, усвідомлюючи загострення загроз економічній і енергетичній безпеці України, спровоковане свідомими діями терористів, та враховуючи те, що РФ почала на державному рівні визнавати «документи» самопроголошених республік, з метою захисту прав і свобод громадян України та забезпечення національної безпеки України Рада національної безпеки і оборони (РНБО) вирішила: тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

 

ШКОЛЯРІВ НАГОРОДИЛИ ГРАМОТАМИ

З РОСІЙСЬКИМ ПРАПОРОМ

Івано-Франківський міський державний центр зайнятості нагородив дітей школи-ліцею № 23 грамотами за участь у профорієнтаційному конкурсі. Здивував дизайн з триколором Росії. Про це на сторінці у Facebook повідомив завуч ліцею Олександр Кочинаш: «Все чудово, центр працює з дітьми, діти цікавляться проф-орієнтацією. От тільки грамоти, точніше їхній дизайн, викликають запитання. Коли ми повідомили центр, вони відповіли стандартним „Ой, недогледіли“.  Ймовірно, шаблон грамоти знайшли в Інтернеті і надрукували на принтері. Це той випадок, що коли „не догледіли“, то на нашу землю й окупанти прийшли».

 

У США ПРОДАЮТЬ ЦІЛЕ МІСТО ЗА $3,8 МЛН

У американському штаті Орегон виставили на продаж ціле місто Тіллер за ціною від 3,8 млн доларів. Ця переважно безлюдна місцевість розташована за 362 км на південь від Портленда. Угода включає шість будинків, квартиру, АЗС і магазин. В околицях Тіллера проживає близько 250 людей.

Жителі почали залишати цю територію після того, як тут упали обсяги лісозаготівель і закрився млин. Місто вже виставляли на продаж у 2015 році, але тоді угода не включала стару будівлю школи. У самому Тіллері лишилися тільки два жителі: колишній учитель, який живе поруч зі школою, і вікарій місцевої церкви.

 

ЧЕРЕЗ НЕВДАЛУ ПОСАДКУ ПОВІТРЯНИХ КУЛЬ У ТУРЕЧЧИНІ ПОСТРАЖДАЛИ 40 ЛЮДЕЙ

Три повітряні кулі в Туреччині були змушені здійснити аварійну посадку, через що постраждало 40 людей. Більшість з постраждалих – туристи з Європи та Китаю, які брали участь в екскурсійних турах. Інцидент стався неподалеку від села Софулар туристичного регіону Каппадокія. Причиною аварійної посадки став сильний вітер.

 

США ВИДІЛИЛИ УКРАЇНІ $54 МІЛЬЙОНИ

НА РЕФОРМИ

Посол США в Україні зазначила, що фінансова допомога піде на боротьбу з корупцією, розвиток демократії та економіки. Уряд США виділив 54 мільйони доларів на додаткову допомогу Україні.

Гроші повинні піти на три напрямки: енергетичну сферу, дотримання норм верховенства права та найважливіший — підзвітність уряду України громадянам України.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала

Леся ГРІНЧУК

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>