Зі світу по факту

ВИЗНАННЯ СБЕРБАНКОМ ПАСПОРТІВ ТАК ЗВАНИХ ДЛНР — ЦЕ ТЮРМА ТА САНКЦІЇ

Відкриття рахунків у Сбербанку для фізосіб з паспортами так званих «ДНР» та "ЛНР "- це грубе порушення базових міжнародних правил KYC і AML.

«Здійснення операцій по них — це, насправді, в'язниця. І санкції. Для банку, для Германа Грефа, для багатьох інших персонажів з цієї організації», — відзначає в статті для Обозревателя фінансист Слава Рабинович.

«Що буде відбуватися, з точки зору міжнародного права і міжнародної фінансової системи? Перше, це фінансування міжнародного тероризму, а друге — відмивання грошей», — додав він.

«Цілком можливо, що Путін, цим своїм злочинним указом, сам накликав біду на всю російську банківську систему», — вважає Рабинович.

 

Проти переобрання Туска активно виступала… Польща

Дональда Туска переобрали на посаду Голови Європейської Ради. 59-річний польський політик, екс-прем'єр Польщі буде займати цю посаду до 2019 року.

Напередодні польський прем'єр Беата Шидло направила главам держав і урядів 27 країн Євросоюзу лист, в якому говориться, що Туск, перебуваючи на посаді глави Євроради, «грубо порушив» принципи політичного нейтралітету і втрутився у внутрішні справи Польщі.

Критика на його адресу пов'язана з тим, що Туск фактично висловився на підтримку введення Брюсселем санкцій проти Варшави у зв'язку із звинуваченнями на її адресу у відмові дотримуватися «верховенства закону і стандартів демократії».

За його переобрання проголосували 27 з 28 глав держав і урядів країн-членів Європейського Союзу в ході саміту ЄС у четвер, 9 березня.

 

кількість українців-заробітчан різко зросла

Через низький рівень заробітної плати, відсутність соцпакетів та медичного страхування в Україні вже чотири роки поспіль зростає кількість охочих виїхати за кордон. Найбільше українських гастарбайтерів у Польщі та Чехії. Також активно закликають до себе наших гастарбайтерів роботодавці з Німеччини, Литви, Іспанії, США, Канади та Австралії.

Кількість вакансій в Україні для роботи за кордоном зростає чотири роки поспіль. Якщо на кінець 2012 року їх було близько 16 тис., то в 2016 році ця цифра збільшилася втричі.

За словами керівника експертно-аналітичного центру HeadHunter Катерини Мащенко, якщо два роки тому серед головних причин трудової міграції була політична нестабільність, то в 2016-му році виїжджали в основному через відсутність гідної роботи в країні і низькі зарплати.

 

У Південній Кореї конституційний суд підтвердив імпічмент президента

Парламент країни ухвалив рішення про імпічмент президента Пак Кин Хе. Таке судове рішення означає, що Пак Кин Хе повинна негайно залишити резиденцію президента в Сеулі, де вона продовжувала перебувати вже після того, як парламент виніс рішення про імпічмент.

Після рішення суду Пак Кин Хе позбавляється своєї президент-ської недоторканності і може бути притягнута до відповідальності. Дострокові вибори повинні пройти в країні через 60 днів. Очікується, що голосування призначать на 9 травня. Пак Кин Хе стала першим демократично обраним лідером Південної Кореї, який змушений достроково скласти свої повноваження.

Зазначимо, що Пак Кин Хе проходить як підозрювана у справі про корупцію. Розслідування почалося після публікацій в пресі матеріалів про зв'язки глави держави з дочкою лідера релігійного культу «Церква вічного життя» Цой Сун Силь. Стверджувалося, що Цой Сун Силь фактично контролювала роботу президента країни.

 

Здохло 50 тисяч курей

На Тернопільщині у селі Вищі Луб’янки Збаразького району, на одній з приватних птахофабрик загинуло 50 тисяч курей. Кажуть, причиною стало відключення електроенергії, через яке не спрацювала автоматична система увімкнення кондиціонерів. Хоча власник господарства підозрює, що його працівники просто забули ввімкнути систему кондиціонування.

 

Везли заражені томати

На Буковині забракували понад дві тонни помідорів, привезених з Іспанії. При проведенні фітосанітарного контролю у вантажі було виявлено шкідника – південноамериканську томатну міль. Країні-експортеру надіслано повідомлення про невідповідність вантажів вимогам України.

 

Гуцул закопав на городі сотні трилітрових слоїків з наркотиками

На Івано-Франківщині житель Городенківського району заховав в землі 200 кілограмів марихуани та значну кількість макової соломки. Правоохоронці виявили в нього на городі прикопаними в землі трилітрові банки та пластикові пляшки із наркотиками. Вказується, що чоловік зберігав наркотики з метою збуту.

Наркотики вилучили, а зловмисника розшукують.

 

Волинські правоохоронці розшукують жорстокого вбивцю

Трагедія сталася ще 3 березня в одному із сіл Рожищенського району. В хаті знайшли мертвими місцевого 66-річного чоловіка та його 21-річну онуку. Обом невідомий вбивця перерізав горло, повідомляють у ГУ НП у Волинській області.

Злочинець з місця вбивства зник. Тому волинські правоохоронці звертаються до водіїв, які 3 березня з 12:00 до 16 години проїжджали автодорогою Луцьк-Ковель поблизу села Рудка Козинська Рожищенського району з увімкненими відеореєстраторами, надати свої записи для розшуку жорстокого вбивці.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>