Зі світу по факту

З ОНУКІВ, БРАТІВ І СЕСТЕР ЗНЯЛИ ПОДАТОК НА СПАДОК

Для оформлення спадку членів родини першої і другої черг не треба проводити оцінку. Такі зміни до Податкового кодексу прийняла Верховна Рада.

Онуки, сестри, брати не платитимуть 5 відсотків податку за спадок. До цього податок не платили тільки спадкоємці першої черги. Закон також передбачає, що не потрібна оцінка об'єктів, яку успадковують члени сім'ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення. Уточнили порядок оподаткування подарунків.

БІЛОРУСЬ НЕ ВПУСКАТИМЕ НА СВОЮ ТЕРИТОРІЮ ЛЮДЕЙ З ПАСПОРТАМИ «ЛНР» ТА «ДНР»

Визнання Росією документів жителів «ДНР» та «ЛНР» не вносить жодних коректив в роботу білоруського прикордонного відомства. В'їхати зараз громадяни за цими документами в Білорусь на кордоні з Україною, Євросоюзом не можуть. Також буде порушенням законодавства і в'їзд їх через російсько-білоруську ділянку кордону. Хоча останнє — це більше компетенція міністерства внутрішніх справ.

СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВУ З-ПІД ЛУЦЬКА ОШТРАФУВАЛИ НА 10 ТИСЯЧ І ПОЗБАВЛЯТЬ ПРАВ ЗА П`ЯНЕ ВОДІННЯ

Луцький міськрайонний суд за водіння в стані алкогольного сп`яніння призначив 10 тисяч гривень штрафу та на рік позбавив водійських прав голову сільради Піддубців Бориса Горбатюка.

У судове засідання Борис Горбатюк не з`явився. Тому справу суд розглядав за його відсутності. Поки не відомо, чи буде оскаржувати сільський голова таке рішення в апеляційній інстанції.

Це не перше затримання патрульними Бориса Горбатюка. Рік тому копи зупинили його за використання на своєму авто заборонених проблискових маячків. Тоді його оштрафували на 8500 гривень.

РІВНЯНКА ЗАРІЗАЛА ЧОЛОВІКА І ВТЕКЛА ЗА КОРДОН ДО КОХАНЦЯ

Власник закладу, відомий у Рівному перукар-стиліст Сергій «Серж» Літвінов був зарізаний 8 лютого власною дружиною, яка після цього забрала усі заощадження вбитого і вилетіла до Єгипту. Тіло зарізаного «Сержа» дбайливо зберігала у шафі його рідна теща. Тіло Сергія Літвінова було замотане у пакети для сміття та прикрите зверху ковдрою й дитячим візком. Під час огляду загиблого експерти виявили чотири проникаючі ножові поранення: два – у живіт, одне – у грудну клітку під серцем та ще одне – у бік. З 23-річною Тетяною покійний не жив вже вісім місяців, але офіційно з нею не розлучився, продовжуючи утримувати її та дітей, а також платив за оренду квартири.

Те, що підозрювана буде затримана й доставлена в Україну, – питання часу.

ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З ДОНБАСУ ДОПОМОЖЕ ВАТИКАН

За фінансової підтримки гуманітарної акції «Папа для України», ініційованої Папою Римським Франциском, стартував проект «Надання медикаментозної допомоги внутрішньо переміщеним особам на території Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та Києва». У рамках проекту надаватимуть допомогу в купівлі медикаментів, лікування і реабілітації людей, які постраждали в результаті війни на Донбасі і з об'єктивних причин не змогли отримати підтримку від інших благодійних організацій.

ЯПОНЦІ, ЯКІ ЖИВУТЬ ПОРУЧ З ВІЙСЬКОВОЮ БАЗОЮ США, ОТРИМАЮТЬ КОМПЕНСАЦІЮ

Окружний суд міста Наха (префектура Окінава) зобов'язав уряд Японії виплатити компенсацію місцевим жителям за шум від літаків ВПС США, що знаходяться на базі Кадена. Сума виплати за груповим позовом, в якому брали участь 22 тисячі осіб, становить 30 мільярдів ієн (близько 264 мільйонів доларів).

На острові Окінава розташовується основна частина американських військових об'єктів в Японії, в тому числі найбільша за межами США база ВПС. На острові також дислокуються дивізія морської піхоти. В цілому на Окінаві перебуває близько 50 тисяч американців, 30 тисяч з яких – військовослужбовці і персонал військових баз.

ПОЛЯК «ПОДАРУВАВ» УКРАЇНІ «МЕРСЕДЕС» ЧЕРЕЗ КОНТРАБАНДНІ ЦИГАРКИ

У пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону виявили контрабандні сигарети в «Мерседесі», за кермом якого був громадянин Польщі. Куриво поляк приховав у спеціально виготовленому тайнику – у балоні системи газового обладнання та між заднім пасажирським сидінням і газовим балоном. Всього зі сховку витягли майже тисячу пачок сигарет. Через спробу у такий спосіб перевезти товар транспортний засіб 2005 року випуску вилучили. Його вартість сягнула близько 340 тисяч гривень.

ВОЛИНСЬКИЙ БАТЮШКА ЗАГИНУВ НА ЗАРОБІТКАХ У РОСІЇ

Настоятель Свято-Успенського храму УПЦ Московського патріархату отець Іоанн (Свердюк) в селі Щитинь Любешівського району загинув на лісозаготівельних роботах у Росії. Покликали священика в сусідню державу пошуки заробітку. Без батька залишилося сиротами семеро дітей.

ЗАТРИМАЛИ ВІЙСЬКОВОГО, ЯКИЙ ПРИВІЗ ЗБРОЮ, ЩОБ ВИКОРИСТАТИ ДЛЯ ЗАВОРУШЕНЬ У ЦЕНТРІ СТОЛИЦІ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала військового-контрактника однієї з частин ВМС, що дислокована в Одесі.

Чоловік, не знаючи, що перебуває під контролем контррозвідників, замовив із зони АТО і купив для так званої «Одеської народної республіки» 12 автоматів АК та гвинтівку СВД.

ІНДІЄЦЬ, ЯКОГО ПОКУСАВ СОБАКА, ОЖИВ НА СВОЇХ ПОХОРОНАХ

Сімнадцятирічного Кумара Маревада вкусила собака, після чого він в критичному стані був доставлений в лікарню. Лікуючий лікар відмовився рятувати підлітка і переконав його родичів готуватися до гіршого.

Засмучені близькі забрали хлопця додому, а через кілька днів виявили його «мертвим». Похорон організували відразу ж. На загальний подив, на кладовищі Кумар відкрив очі, заворушив руками і почав швидко дихати. Для проходження лікування молоду людину доставили вже в іншу клініку.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>