Зі світу по факту

НА ВОЛИНІ ОФІЦЕР ЗА ХАБАРІ ДОЗВОЛЯВ РУБАТИ ЛІС НА ВІЙСЬКОВОМУ ПОЛІГОНІ

Начальника полігону однієї з військових частин, що дислокується на Волині, затримала за хабарництво Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою та поліцією. Капітан систематично отримував гроші від підприємливих знайомих за незаконний дозвіл на вирубку лісу на території полігону.

Як зазначається у повідомленні прес-служби СБУ, офіцера затримали на робочому місці під час одержання чергової частини хабара у розмірі 10 тисяч гривень.

В УКРАЇНІ ЗАПАТЕНТУВАЛИ НОВИЙ ТАНК T-REX

Новий танк T-Rex планують переробляти зі старих радянських Т-64 та Т-72. Патент опублікований на сайті Національного промислового порталу. Розробники називають танк конкурентом ро-сійської «Армати».

Згідно з концепцією, бронемашина повинна бути стійкою до кумулятивних боєприпасів. Також вона буде оснащена броньованою капсулою з місцями для трьох членів екіпажу. Танк має виносне озброєння, йдеться на сайті розробників.

У Харкові з обмінника поцупили

100 тисяч

Із пункту обміну валют у центральному Шевченківському районі Харкова грабіжник 15 грудня зранку виніс понад 100 тис. грн. Правоохоронці опитали свідків і провели огляд місця злочину. Кажуть, грабіжник ймовірно туркмен, швидше за все – студент. Його зовнішність зафіксувала камера відеоспостереження. Щодо вкраденого, відомо, що зникло близько 70 тис. грн і 2 тис. доларів США.

КИЇВ ЗА ДОРОЖНЕЧЕЮ ЖИТТЯ ПОСТУПИВСЯ ОДЕСІ

У новому списку найдорожчих міст світу найвищу сходинку серед населених пунктів України посіла Одеса. «Перлина біля моря» обійшла Київ за вартістю життя, посівши 454-те місце у світі. Київ опинився на 458-й сходинці, у Харкова – 465-а позиція. Далі у рейтингу розташувались Дніпро, Суми та Львів на 472-у, 473-у та 475-у місцях відповідно.

Найдорожчим містом світу виявився адміністративний центр Бермудських островів Гамільтон. Далі йдуть три швейцарських міста – Женева, Базель та Цюрих. Нью-Йорк зайняв лише 16-е місце.

У КИЄВІ ЗАТРИМАЛИ УГОНЩИКА «ЗІ СТАЖЕМ» З ВОЛИНІ

Киянин звернувся до столичних правоохоронців із повідомленням про те, що невідомий чоловік їздить на авто його товариша – ВАЗі восьмої моделі. При цьому заявник додав, що його знайомий поїхав у подорож за межі Києва, а машину залишив поблизу свого будинку. На місце події негайно виїхав наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Зловмисника затримали прямо за кермом викраденого автомобіля. Угонщиком виявився волинянин.  До того ж, раніше неодноразово судимий за незаконне заволодіння транспортними засобами, грабіж та незаконне поводження зі зброєю.

ЗАТОНУВ ЧОВЕН З ПОНАД СОТНЕЮ БІЖЕНЦІВ

За 48 кілометрів від берегів Лівії затонуло судно, на борту якого знаходилося щонайменше 107 біженців. Відомо, що рятувальники врятували кількох людей. Як повідомив представник Міжнародної організації з міграції Флавіо ді Джакомо, рятувальну операцію ускладнили погодні умови.

В Україні за тиждень закрилися

30 тисяч ФОП

30 тисяч зареєстрованих підприємців припинили свою діяльність за останній тиждень з 7-го по 14 січня 2017 року. Про це повідомив керівник сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot Олексій Іванкін.

У період з 16 грудня 2016-го, за даними OpenData, припинили діяльність 158 тисяч ФОП (фізичних осіб підприємців). Раніше повідомлялося, що найбільша кількість закритих ФОП — в Київській області. Нагадаємо, 27 грудня президент України Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців. Так, з 1 січня ФОПи будуть щомісяця платити єдиний соціальний внесок у розмірі 704 гривні на місяць, навіть якщо не мають прибутку.

ТУРКИ ВІДГОРОДИЛИСЯ ВІД СИРІЇ ТА ІРАКУ СТІНОЮ

У рамках заходів з гарантування безпеки уздовж кордону Туреччини з Сирією та Іраком зведена модульна бетонна стіна протяжністю в 330 км. Ще на 191 км відрізку південного кордону створена загорожа з колючого дроту.

Завдяки вжитим заходам за останній рік вдалося запобігти         57186 спробам незаконного перетину держкордону, причому більшість порушень (89,5%) припали на кордон Туреччини з Сирією. Затримано 424,6 тис. осіб, в числі яких громадяни 74 країн світу. Більшість порушників (390,3 тис. осіб) — сирійці. Водночас число найманців, що намагалися долучитися до ІДІЛ, в порівнянні з 2015 роком знизилося в сім разів.

Завдяки операції «Щит Євфрату» турецько-сирійський кордон був багато в чому очищений від терористів ІДІЛ. Після 24 серпня 2016 року, коли почався «Щит Євфрату», число обстрілів з напрямку прикордонних сирійських територій, колись підконтрольних терористам ІДІЛ, зменшилося втричі.

СТРІЛЯНИНА ЗА БУРШТИН:

Є ПОРАНЕНІ І ЗАРУЧНИК

У Старому Селі Рокитницького району Рівненської області невідомі із зброєю приїхали «покривати» незаконний видобуток бурштину. Місцеві дали відсіч, самостійно затримали одного з винних. До журналістів звернулися селяни. Кілька років триває боротьба із незаконним видобутком каміння. У результаті останньої сутички із озброєними невідомими є кілька поранених. Заручника селяни обіцяють передати поліцї тільки у присутності ЗМІ.

СЕЛО ЗБУДУВАЛО ВЖЕ ТРЕТІЙ ДИТСАДОК

У селі Прут Чернівецької області урочисто відкрили дошкіль-ний навчальний заклад «Чарівний замок». Сучасну споруду звели на місці колишньої школи за кошти сільського бюджету та з допомогою батьків за два роки. Як зазначив сільський голова, в селі 565 дітей дошкільного віку, лише за десять місяців поточного року народилося ще 95 малюків. Оскільки «дитяче» питання в їхній громаді пріоритетне, збираються будувати й четвертий садочок.

За матеріалами Інтернет-ресурсів – Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>