Зі світу по факту

Польські націоналісти відлупцювали провокаторів, котрі спалили український прапор

Представники польського націоналістичного руху влаштували розправу над тими, хто поглумився над українським прапором на камеру під час маршу Незалежності Польщі 11-го листопада.

Як зазначають у прес-службі полку «Азов», виконавцями антиукраїнського дійства виявилися польські фанати проросійських бойовиків «Новоросії». За словами польських націоналістів, через свою політичну орієнтацію угруповання мало дуже негативний авторитет. Опісля витівки на марші – і поготів. Цей випадок миттєво облетів усі ЗМІ України та Росії і його провокаційний характер – очевидний.

Більше 1000 українців в Італії обміняли посвідчення водія без зайвих витрат

Українці відчули переваги угоди з Італією про взаємне визнання та обмін водійських посвідчень. Підписана у Римі двостороння Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія виявилася затребуваною нашими співвітчизниками, які постійно або тимчасово проживають в Італії.

Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС на кінець жовтня 2016 року до Головного сервісного центру МВС від територіальних підрозділів Міністерства Інфраструктури і Транспорту Італійської Республіки  надійшло понад 1000 запитів українських громадян на обмін посвідчень водія.

За приблизними підрахунками, спрощена процедура дала змогу громадянам України, які проживають на території Італії, заощадити близько 600 тисяч євро. Нагадаємо, раніше обмін українських водійських посвідчень в Італії тягнув за собою відчутні фінансові витрати, адже перескладання заявником іспитів вартувало від 600 до 1000 євро.

Через снігопади, хуртовини та ожеледицю протягом 12-14 листопада в Україні залишилися без світла 988 населених пунктів у 13 областяХ

До відновлення електропостачання залучено 209 аварійних бригад обленерго.

Найбільшу кількість снігового покрову, до 50 см, зафіксовано у Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

У Київській, Вінницькій та Черкаській областях спостерігаються невеликий сніг із дощем, а у Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій – місцями, в Одеській, Миколаївській, Херсонській – іде дощ, на решті території країни без опадів.

Унаслідок сильних опадів та з метою збереження життя та здоров’я учасників дорожнього руху службами автомобільних доріг у Львівській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій областях обмежено рух великогабаритного транспорту.

У регіонах країни силами ДСНС було здійснено понад 490 виїздів для надання допомоги у розчищенні автошляхів від повалених дерев, вивільнення окремих автомобілів із снігових заметів.

До ліквідації наслідків негоди загалом залучено 4 тисячі 864 чоловік та 2 тисячі 251 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС — 473 одиниць техніки та близько 1 тисяча 674 чоловік особового складу.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>