Зі світу по факту

КИТАЙ ХОЧЕ ВІДКРИТИ ЗОНУ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ З УКРАЇНОЮ

Китай виступає за створення зони вільної торгівлі з Україною, але не знає її офіційної позиції з цього питання, – повідомив посол КНР в Україні Ду Вей. “Створення зони вільної торгівлі між Китаєм і Україною є важливим напрямком співробітництва між країнами. Ми виступаємо за створення ЗВТ”, – сказав посол. За його словами, керівництво Китаю не знає офіційної позиції України щодо даної ініціативи.

ДРУГИЙ ТУР ВИБОРІВ У МОЛДОВІ

ВІДБУДЕТЬСЯ 13 ЛИСТОПАДА

За результатами першого туру президентських виборів у Молдові більшість голосів набрав проросійський кандидат з Партії соціалістів Ігор Додон (48,26 % голосів), а його суперниця, представниця об’єднаної правої опозиції Майя Санду заручилася підтримкою 38,42 % виборців. Кандидат від «Нашої партії» Дмитро Чубашенко посів третє місце з 6,01 % голосів. Таким чином, саме Додон і Санду зустрінуться у другому турі, який пройде 13 листопада.

Переможцем буде визнаний кандидат, який набере більшу кількість голосів виборців. Перемога Додона здатна серйозно уск-ладнити стосунки Києва та Кишинева. Лідер президентської гонки заявив, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про «російський Крим» та пояснив свої міркування. Йдеться і про повний «розворот» у напрямку Росії Молдови після приходу до влади проросійського кандидата, який відкидає європейське майбутнє Молдови.

СТАЛО ВІДОМО, КОЛИ НОВА «МІНІМАЛКА» ВПЛИНЕ НА РОЗРАХУНКИ СУБСИДІЙ

У Кабінеті міністрів заявляють, що нова мінімальна зарплата, яка вводиться з початку 2017 року, вплине на розрахунки субсидій лише в сезоні 2018—2019 років. Нинішні субсидії і в наступному році будуть розраховуватися за старими доходами громадян.

«Підвищення мінімальної зарплати не вплине на розрахунок субсидії, яку люди отримали в цьому році, так як до уваги беруться доходи за 2015 рік. Більше того, в наступному опалювальному сезоні при розрахунку розміру субсидії ще будуть враховуватися доходи за 2016 рік. Таким чином, нова мінімальна зарплата буде впливати на розрахунок субсидії лише в сезоні 2018—2019 років», – йдеться в повідомленні Кабміну.

Як заявляв прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, мінімальна зарплата в Україні в 2017 році збільшиться вдвічі – до 3200 гривень.

З 1 ГРУДНЯ В УКРАЇНІ ПІДВИЩАТЬ ПЕНСІЇ

З 1 грудня в Україні підвищать пенсії на 10 %. Про це розповів віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

“Ми намагаємось провести зміни в пенсійній реформі. Зараз є багато дискусій щодо того, якою має бути пенсійна реформа. Ми за рік закінчимо формування Єдиного реєстру пенсіонерів України. З першого грудня мінімальний розмір пенсії зросте на 10 %. Упродовж наступного року буде зростання пенсії ще на 10 %. Це мінімальна планка, яку ставить уряд. Ми очікуємо позитиву від збільшення пенсій”, — розповів віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Ініціатива уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень дозволить залучити додатковий ресурс до бюджету Пенсійного фонду України.

МАЙЖЕ ТИСЯЧА ВОЛИНЯН ПІШЛА

СЛУЖИТИ ЗА КОНТРАКТОМ

Майже тисяча жителів Волині пішла на військову службу за контрактом. Про це йшлося під час засідання ради оборони області 4 листопада. Згідно з інформацією облвійськкомату, від початку року 947 волинян пішли захищати державу у статусі професійних військовослужбовців за контрактом.

ЗАТРИМАЛИ АФГАНЦЯ, ЯКИЙ ВПЛАВ ПРОБРАВСЯ З ПОЛЬЩІ

Порушника, який на надувному колі переплив Західний Буг, затримали прикордонники відділу «Новогрузьке» Луцького загону, — йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Чоловіка у мокрому одязі затримали на береговій відмілині річки Західний Буг за кілька сотень метрів від кордону. На собі чоловік, який назвався громадянином Афганістану, ніс гумове коло. Із документів при собі «плавець» мав довідку на тимчасове проживання на території Німеччини. Зі слів затриманого стало відомо, що в Україну він прямував нібито з метою відвідування коханої дівчини, яка проживає у Києві. Громадянина Афганістану затримали на 3 доби для встановлення обставин правопорушення.

НА ДОРОЗІ «КОВЕЛЬ – ЛЮБОМЛЬ» ЗАТРИМАЛИ МІКРОАВТОБУС ІЗ ПАРТІЄЮ ЦИГАРОК

Партію контрабандних тютюнових виробів затримали в ході проведення спільних заходів з протидії незаконному переміщенню підакцизних товарів співробітники Держприкордонслужби спільно з Національною поліцією та прокуратурою. Правоохоронці зупинили за 13 кілометрів від кордону на автошляху «Ковель – Любомль» автомобіль «Фольксваген».

Під час перевірки мікроавтобуса, за кермом якого був українець, виявили 3 тисячі пачок сигарет. Автомобіль та сигарети марки «Ліфа» без акцизних марок передали співробітникам поліції.

КЕРІВНИК ЦЕГЕЛЬНОГО ЗАВОДУ ЗА 620 ТОНН «НЕЗАКОННОЇ» ГЛИНИ ОТРИМАВ

7 ТИСЯЧ ШТРАФУ

Комунальне підприємство «Рокитянський цегельний завод» з липня 2013 по жовтень 2015 року незаконно видобуло 620 тонн глини на території земельної ділянки, розташованої поблизу села Рокита Старовижівського району. Відтак керівник підприємства отримав штраф у 7650 гривень. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Видобуток корисних копалин загальнодержавного значення працівники заводу продовжували попри зупинення у встановленому законом порядку умов користування надрами, передбачених спеціальним дозволом.

Щодо керівника підприємства розпочали кримінальне провадження, яке скерували до суду. Вироком Старовижівського районного суду затверджена угода про визнання директором КП «Рокитянський цегельний завод» винуватості у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення, та призначили йому покарання у виді штрафу в розмірі 450 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (7650 гривень).

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>