Зі світу по факту

СПІЙМАЛИ БУРШТИНОКОПАЧІВ З РІВНЕНЩИНИ

У лісах Маневиччини 26 жовтня затримали п’ятьох бурштинокопачів з Рівненської області, — повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Порушників зловили у 35-у кварталі Куклинського лісництва державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» працівники мобільної рейдової бригади спільно з поліцією. «Підзаробити» таким чином прибули на Волинь жителі сусідньої Рівненської області – із міста Сарни. Бурштинокопачі мали з собою тільки лопати. І до того, поки їх «підловили за роботою», ще не встигли нічого роздобути. Щоправда, вони зізналися, що минулого року таким чином «спрацювали успішно». Нещодавно на Маневиччині  затримали бурштинокопачів із Закарпаття.

Раніше робоча група у складі депутатів Волинської облради задля вивчення наслідків незаконного видобутку бурштину здійснила ревізію на територіях несанкціонованої діяльності на Маневиччині. Відтак, вдалося встановити, що поблизу села Лісове незаконні копачі лише з 6 гектарів вивезли бурштину на 12 мільйонів доларів, і це не враховуючи вартості рекультивації земель.

ПОВСТАЛИ НОВОВОЛИНСЬКІ ГІРНИКИ

27 жовтня гірники шахт №10 “Новововолинська” та “Бужанська” на автобусах прибули до митного переходу “Ягодин” та провели акцію протесту, блокуючи рух транспорту на трасі «Київ – Варшава» поблизу села Старовойтове, що знаходиться за 2 кілометри від міжнародного пункту пропуску.

У двох місцях гірники Нововолинська заблокували шлях біля Ягодинської митниці. Гаслами та плакатами шахтарі намагалися привернути увагу влади та громадськості до проблеми невиплати заробітних плат. Людям увірвався терпець і вони заблокували трасу міжнародного значення.

У водіїв вантажівок вугільники своїми проблемами співчуття не викликали. Поблизу пункту пропуску утворились кілометрові затори, пасажири автобусів та легковиків помітно нервували. Поляки, простоюючи в черзі, просили журналістів пояснити, в чому річ та чому поліція не вживає ніяких заходів.

Водії автівок гуртом подавали звуковий сигнал у знак власного протесту, виявляючи незгоду з діями працівників вугільної галузі.

ЦИГАРКИ ХОВАВ У ГЛИНІ

Луцькі прикордонники затримали українця, який намагався перемістити сигарети, приховавши їх у вагоні поїзда. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

26 жовтня під час формування на станції вантажного потягу «Ягодин — Дорохуськ» прикордонники виявили у режимній зоні невідомого. Він намагався дістатися до потяга з дорожньою сумкою, однак його затримали.

У сумці 33-річний житель Любомля ніс 250 пачок сигарет «Фест» без акцизних марок. Як зізнався порушник, він хотів заховати тютюнові вироби у вагоні з вантажем глини задля передачі до Польщі. Громадянина притягнули до відповідальності за порушення прикордонного режиму, сигарети вилучили та передали представникам ДФС.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>