Зі світу по факту

ПРИЙНЯЛИ ДЕКЛАРАЦІЮ ПАМ’ЯТІ І СОЛІДАРНОСТІ МІЖ ПОЛЬЩЕЮ ТА УКРАЇНОЮ

Дружній документ між Польщею та Україною був підтриманий українським Парламентом 20 жовтня.

Декларація Пам'яті і Солідарності Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України покладає відповідальність за розв'язання кровопролитної Другої світової війни на нацистську Німеччину і Радянський Союз, які підписали пакт Ріббентропа-Молотова. Підписання двома тоталітарними режимами пакту Ріббентропа-Молотова від 23 серпня 1939 року призвело до агресії нацист-ської Німеччини, до якої приєднався Радянський Союз, і розв'язання Другої світової війни.

«Ми, представники Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України, спільно і одночасно приймаємо Декларацію Пам'яті і Солідарності, щоб віддати шану мільйонам жертв, яких за-знали наші народи під час Другої світової війни, і засудити зовнішніх агресорів, які намагалися знищити нашу незалежність», — йдеться в документі.

КІЛЬКІСТЬ СМЕРТЕЙ ЧЕРЕЗ ВЖИВАННЯ

СУРОГАТУ ЗНОВУ ЗРОСЛА

65 осіб в Україні померли після вживання сурогатної горілки.

Як стало відомо, станом на 20 жовтня кількість отруєних фальсифікованим алкоголем досягла 143 осіб. 20 жовтня помер ще один українець. У Держпродспоживслужбі уточнили, що остання жертва сурогату померла в Харківській області, і цей регіон став «лідером» за кількістю отруєнь. Випадки вживання та отруєння неякісною горілкою за останні тижні були зафіксовані в Харківській, Миколаївській, Луганській, Житомирській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій областях.

Нагадаємо, що 30 вересня в Київському районному суді Харкова було обрано запобіжний захід у вигляді подальшого утримання під арештом 27-річного жителя Харкова, який займався виготовленням і реалізацією фальсифікованих спиртних напоїв, вживання яких призвело до смерті кількох десятків жителів Хар-ківської області. Підозрюваному в цьому страшному злочині за-грожує найсуворіша міра покарання.

СІМ’Ї, ЯКІ НЕ МАЮТЬ СУБСИДІЙ, ЗМОЖУТЬ ПЛАТИТИ 50 % ВІД ВАРТОСТІ КОМУНАЛКИ

Уряд надав можливість українським сім’ям, які не підпадають під дію житлової субсидії, сплачувати рахунки за теплопостачання рівними частинами протягом року. Тобто у споживачів буде можливість в опалювальний період сплачувати лише 50 % вартості спожитих послуг, решту 50 % рахунку – доплатити у літній період.

Для цього родині варто звернутися із письмовою завою до виконавця послуги з централізованого опалення про надання роз-строчки в оплаті житлово-комунальної послуги з теплопостачання.

Починаючи з дати подання заяви, щомісяця протягом опалювального періоду тепло-комунальне підприємство виставлятиме рахунок у вигляді 50 % від нарахованої плати за спожиту послугу.

Решта суми – неоплачених 50 % від нарахованої протягом опалювального періоду плати за житлово-комунальну послугу – ви-ставлятиметься споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами, починаючи з травня до вересня включно.

ЗАТРИМАЛИ ЧОРНОШКІРИХ МІГРАНТІВ

Польські прикордонники неподалік с. Збереже Влодавського повіту Люблінського воєводства затримали двох нелегалів. Дует чорношкірих мігрантів із боку Шацького району переплив річку Західний Буг і намагався «розчинитися» на території Польщі, але після затримання обох передали до рук українських прикордонників.

Мігрантів доставлять у Центр тримання нелегалів у лісі біля         с. Журавичі Ківерцівського району, а потім – депортація в Африку. Вони поповнили список із 15-ти осіб, які аналогічно намагалися з початку року потрапити в країни ЄС через річку Західний Буг.

З ЛУЦЬКОЇ АВТОСТАНЦІЇ ЕВАКУЙОВУВАЛИ ЛЮДЕЙ

Правоохоронці отримали повідомлення про підозрілу іграшку, яку знайшли на луцькій автостанції. Після перевірки вдалося з’ясувати, що вибухонебезпечних предметів у знайденому предметі не було. Проте для перевірки інформації на місце події після повідомлення виїхали слідчо-оперативна група, спеціалісти вибухотехнічного відділу ГУНП, керівництво Головного управління Нацполіції у Волинській області та Луцького відділу поліції.

Правоохоронці терміново евакуювали людей із приміщення автостанції. Поліцейські при вході у приміщення автостанції ви-явили м’яку дитячу іграшку. Після проведення детального огляду виявлену іграшку знищили за допомогою гідродинамічної гармати. Вибухонебезпечних предметів у іграшці та на території автовокзалу не виявили.

Автостанція працює у звичному режимі.

ОРУДУЮТЬ ШАХРАЇ, ЯКІ ПРЕДСТАВЛЯЮТЬСЯ СОЦПРАЦІВНИКАМИ

У Луцьку працює нова схема шахрайства. З метою ошукати довірливих громадян невідомі ходять по квартирах лучан і, представляючись працівниками департаменту соціальної політики, чинять беззаконня.

«Якщо до вашого помешкання завітали особи, які представились спеціалістами департаменту соціальної політики Луцької міської ради, з приводу роз'яснення щодо призначення субсидій, в першу чергу, вимагайте від них відповідне посвідчення. Про свій візит з приводу призначення субсидій спеціалісти департаменту, а це можуть бути лише соціальні інспектори, обов'язково попередньо повідомлять вас по телефону», — йдеться у повідомленні прес-служби Луцької міської ради.

КОНТРАБАНДИСТ ДАВ ПРИКОРДОННИКУ

МАЙЖЕ 2000 ДОЛАРІВ

Служба безпеки України викрила мешканця одного з районів Волині, який за сприяння прикордонників організував контрабанду цигарок до Європи.

Оперативники спецслужби спільно з військовою прокуратурою встановили особу зловмисника в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом отримання хабарів інспекторами Луцького прикордонного загону.

Правоохоронці з’ясували, що затриманий контрабандист передав молодшому інспектору прикордонної служби 1800 доларів США за сприяння у нелегальному переправленні до Європи 36 ящиків цигарок.

Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

(За матеріалами Інтернет-видань

підготувала Марія ЛЯХ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>