Зі світу по факту

ВНАСЛІДОК ЗЕМЛЕТРУСУ В ІТАЛІЇ ЗАГИНУЛО

ПОНАД 240 ОСІБ, 368 — ТРАВМОВАНІ

Кількість загиблих в результаті руйнівного землетрусу в Італії  сягнула 241 особи. Раніше повідомлялося про 120 загиблих. Щонайменше 368 осіб отримали травми. Рятувальники та волонтери продовжують витягувати людей з-під завалів. Близько 90 відсотків витягнутих з-під завалів – мертві. Афтершоки тривали кілька годин. Їх відчули навіть у Римі, за 200 кілометрів від епіцентру.

Найбільші руйнування в результаті підземних поштовхів – у маленьких містечках Аматріче, Аккумолі та Пескара-дель-Тронто. У кожному населеному пункті влада розгорнула наметові містечка для людей, що залишилися без даху над головою.

Нагадаємо, що землетрус в центральній частині Італії стався у ніч на 24 серпня. Його магнітуда склала 6,2 бала. Найбільше від підземних поштовхів постраждала провінція Лаціо.

Місцеві жителі розповіли, як їм вдалося пережити стихію. «Світло зникло, ми вибиралися з дружиною в суцільній темряві. Під ноги потрапляло каміння, уламки меблів. Важко було. А на вулиці стояли усі сусіди, вони кричали і плакали», — розповів один з очевидців.

У ДТП В ПОЛЬЩІ ЗАГИНУЛА ВОЛИНЯНКА,

ЩЕ ТРЬОХ ОСІБ ГОСПІТАЛІЗУВАЛИ

У смертельній аварії за участю українців, що трапилася біля Любліна, загинула волинянка, ще трьох українців госпіталізували.

24 серпня стало відомо, що трагедія сталася на світанку неподалік села Камінь, що у Люблінському воєводстві. Троє українців – дві жінки та водія – ушпиталили. Усі мешканці Волинської області.

«За інформацією міської комендатури міста Хелм мікроавтобус з українською реєстрацією з чотирма громадянами України з’їхав на узбіччя дороги зустрічного руху і врізався у дерево. Одна громадянка загинула на місці. Троє, у тому числі і водій, знаходяться у лікарні – вони при тямі і їхньому життю нічого не загрожує», – повідомив віце-консул України в Любліні Віталій Білий.

Напередодні на околицях Любліна сталася ще одна смертельна ДТП за участю українців. Мінівен «Сітроен» зі львівськими номерами в’їхав у припарковану на узбіччі вантажівку, яка також була з українською реєстрацією. У результаті загинуло п'ятеро людей, щонайменше троє із них – українці.

НА МИКОЛАЇВЩИНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ

ДО СМЕРТІ ПОБИЛИ ЧОЛОВІКА

Місцеві поліцейські на смерть забили молодого чоловіка в райцентрі Криве Озеро Миколаївської області. Трагедія трапилася вночі 24 серпня.

Згідно з однію з версій, інцидент стався вночі у будинку загиблого. Між чоловіком і дружиною відбулася сімейна сварка. Після сварки чоловік вийшов з дому і ліг спати в автомобілі. А перед цим дружина викликала поліцію. За викликом спочатку приїхали троє поліцейських, які зайшли у двір і витягли чоловіка з машини. На руки йому одягнули кайданки. Після цього з райвідділу приїхали ще троє поліцейських. Чоловіка почали бити прямо на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті.

Загиблого звали Олександр Цукерман, йому був 31 рік. Зі слів сусідів, родина була цілком благополучною, жила в достатку.

Усіх поліцейських, які брали участь в інциденті, за постановою слідчого затримали в порядку статті 208 КПК України.

НА ТУРІЙЩИНІ ВІДКРИЮТЬ КОМПЛЕКС,

ДЕ ЗАРОДИЛАСЯ УПА

Історичний комплекс, де зародилася Українська повстанська армія, відкриють у Турійському районі. 28 серпня об 11:00 год. в урочищі «Вовчак» Турійського району відбудеться відкриття першої черги історичного комплексу «Вовчак. Волинська Січ».

У рамках заходу відбудеться освячення храму «Усіх святих землі Української», панахида та віче пам’яті біля монумента воїнам УПА, концерт за участю Юрія Поліщука та гурту «Чорні черешні» і Володимира Вермінського, а також презентація книг волинських письменників про події на Вовчаку.

Ще влітку 1942 року тут починалися роботи по створенню бази для одного з перших підрозділів УПА, і навіть у пісні одній співається про те, що «десь далеко на Волині родилась армія УПА», і то мова саме про урочище Вовчак. Тут був штаб, казарми, різноманітні майстерні, госпіталь, підстаршинська школа та інші виробничі підрозділи, необхідні для побуту і бойового вишколу повстанців. Після війни влада пройшлася по цьому місцю тракторами і бульдозерами, тому ентузіастам, які працюють над відновленням Вовчака, довелося починати все на рівному, як кажуть, місці і з нуля.

НА КОВЕЛЬЩИНІ ЗНАЙШЛИ КРАДІЯ ЛІСУ

У лісі поблизу села Ворона Ковельського району працівник місцевого лісового господарства виявив порубку 28 дерев та заявив про це в поліцію.

Правоохоронці в той же день знайшли злодія. Крадію загрожує до трьох років позбавлення волі. Поліцейські встановили, що незаконну порубку здійснив 24-річний житель села Ворона. Викрадену деревину поліція вилучила.

Слідчі відомості за фактом незаконної порубки лісу внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 246 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі до трьох років. Триває розслідування.

НА ВОЛИНІ ЗА НІЧ ЗАТРИМАЛИ

10 НЕТВЕРЕЗИХ ВОДІЇВ

У ніч з 24 на 25 серпня патрульні затримали 10 нетверезих водіїв: 8 – у Луцьку, 2 – в Шацькому районі. На всіх склали протоколи за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів), причому на одного з водіїв – за ч.4 ст.130 КУпАП (вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю).

Загалом опрацювали 73 виклики.

У ВОЛИНЯНИНА ВИКРАЛИ 50 ТИСЯЧ ГРН.

До Миколаївського відділення поліції Львівської області із заявою про крадіжку 50 тисяч гривень звернувся 24-річний експедитор однієї із птахофабрик Волинської області.

Чоловік повідомив, що 22 серпня біля продуктового магазину  у місті Новий Розділ Миколаївського району невідома особа ви-крала із його службового автомобіля «Газель» грошові кошти в сумі 50000 гривень, які він залишив без нагляду.

Правоохоронці встановлюють всі обставини крадіжки та причетних до неї осіб.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>