Зі світу по факту

ВОЛИНСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД ПРОСЯТЬ ВИЗНАТИ БАНКРУТОМ

Приватне підприємство «Моноліт Фудз» звернулося до суду про порушення справи про банкрутство приватного акціонерного товариства «Ратнівський молокозавод». Розгляд справи запланований на початок квітня 2018 року.

2 лютого Господарський суд Волинської області виніс ухвалу про відкриття провадження у справі про банкрутство. Кредиторські вимоги підприємства «Моноліт Фудз» сягають 1 396 281,62 гривень з врахуванням 16 тисяч гривень понесених судових витрат. Довідка: Кінцевим бенефіціарним власником Ратнівського молокозаводу є Кацман Ілана (Ізраїль). Керівник – Дудік Анатолій. Основним видом діяльності заводу є перероблення молока, виробництво масла та сиру. Підприємство зареєстроване у 2002 році. ПП «Моноліт Фудз» знаходиться у Києві. Основним видом діяльності підприємства є діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту. Засновником підприємства є Казарінов Леонід Володимирович.

 

ДЕРЖАВА ОПЛАТИТЬ ОРЕНДУ ЖИТЛА ВІЙСЬКОВИМ-КОНТРАКТНИКАМ

Військовослужбовцям-контрактникам рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу виплачуватимуть компенсації за оренду житла, якщо їх не можуть поселити в гуртожитках або казармах. За відповідний законопроект проголосували 230 народних депутатів.

До цього законодавством була передбачена компенсація для військовослужбовців-контрактників тільки офіцерського складу та курсантів вищих навчальних закладів.

На компенсацію за оренду житла військовослужбовцям потрібні будуть гроші, приблизно 786 млн 690 тис. грн на рік. Їх планують виділити з державного бюджету, а саме за рахунок коштів, передбачених на утримання органів виконавчої влади. Як стало відомо, в Україні в три етапи підвищать пенсії військовим.

 

У ДНІПРІ ЧИНОВНИКИ МІСЯЦЬ НЕ МОГЛИ ПРИБРАТИ РЕШТКИ СОБАКИ

Собака загинула від небезпечної інфекції – лептоспірозу. Лептоспіроз у загиблої собаки діагностували  ветеринари – і за законом одразу звернулись до відповідних держслужб. Але чиновники замість терміново утилізувати загрозу, закидали ветеринарів формальними перевірками. Увесь час протягом цілого місяця небезпечний труп так і пролежав у металевому ящику в центрі міста.

 

НАМАГАВСЯ ПОГОДУВАТИ. ТИГРИ ВІДІРВАЛИ ЧОЛОВІКОВІ ОБИДВІ РУКИ

Житель Гватемали позбувся обох рук, коли спробував погодувати 13 тигрів, які сиділи у клітці. Очевидці спробували врятувати чоловіка і почали закидати хижаків камінням. Однак в лікарні констатували, що його кінцівки вже не можна врятувати. Зараз потерпілий, якого найняли для годування тигрів, які рахувалися за цирком,  у стабільному стані. Розслідують, в яких умовах утримувалися тварини. Координатор відділу добробуту тварин розповів, що практично завжди тигрів селять у занадто маленькі клітки та тримають звірів на дієті. Вони отримують недостатньо поживних речовин, що підвищує ризик нападу на людей.

 

ТАЄЦЬ ВИГРАВ У ЛОТЕРЕЮ $1 МЛН І ВБИВ СЕБЕ,

БО ЗАГУБИВ КВИТОК

42-річний Джіравут Понгфан з Таїланду наклав на себе руки через кілька годин після того, як втратив свій щасливий квиток.

Напередодні чоловік зібрав усю сім’ю і друзів, щоб відсвяткувати прийдешні зміни в житті. Чоловік виграв 950 тис. (1,3 млн у доларах), але на наступний день після вечірки квиток зник.

Чоловік настільки звик до думки, що тепер житиме на широку ногу, що не зміг пережити пропажу і наклав на себе руки, залишивши передсмертну записку. Для того, щоб виграти, Джіравут купив сім квитків зі схожими номерами. І це дійсно спрацювало. Невідомо, що сталося зі зниклими квитками і чи привласнив гроші хтось інший. Поліція продовжує розслідування.

 

ВІДТЕПЕР СХИЛЯННЯ ДО САМОГУБСТВА КАРАТИМЕТЬСЯ ТЮРМОЮ

Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства)». Відповідно до рішення Ради, «доведення особи до самогубства або до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, систематичного приниження її людської гідності або систематичного протиправного примусу до дій, що суперечать її волі, схиляння до самогубства, а також інших дій, що сприяють вчиненню самогубства, — карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк».

 

АКТИВІСТКА FEMEN НА ВІДЕНСЬКОМУ БАЛУ ВЛАШТУВАЛА ПОРОШЕНКУ «ТЕПЛИЙ» ПРИЙОМ

Активістка Femen влаштувала акцію проти президента Петра Порошенка під час його візиту на Віденський бал в Австрії. Активістка вийшла на червону доріжку і оголила груди, на її тілі було написано: «Poroshenko, get the fuck out of the Ball!». У Femen за-значили, що метою акції було сповістити спільноту, що Порошенкові «не місце на аристократичному рауті». Активістка оголила груди у момент, коли президент України підіймався сходами на балкон. Поїздка президента України Петра Порошенка на Віденський бал в Австрії обійдеться державному бюджету майже у 800 тисяч гривень.

 

КОНГРЕС США СХВАЛИВ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

У СФЕРІ КІБЕРБЕЗПЕКИ

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект «Про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки». Зазначається, що ініціатива спрямована на просування активної взаємодії між Україною та США у сфері кібербезпеки в умовах протидії російській гібридній агресії. Її схвалили 404 голосами «за». Також в законопроекті підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співпраці України з НАТО.

 

В КИЇВСЬКОМУ АЕРОПОРТУ ПАСАЖИРИ ПОБИЛИСЯ ЧЕРЕЗ ЛІТАК

У столичному міжнародному аеропорту «Київ» побилися пасажири двох рейсів, бо не поділили літак.

В аеропорту виникла поломка літака, який прямував до Шарм-еш-Шейха, та замість нього подали інший літак, що мав летіти до Мінська. Обурені громадяни Білорусі розпочали бійку, не пускаючи пасажирів на посадку до Єгипту. Поліцейські, які прибули на виклик, не змогли нічого вдіяти і спостерігали за бійкою через скло, адже конфлікт виник у транзитній зоні після паспортного контролю. На місце бійки викликали прикордонників. Обидва рейси за-трималися.

За матеріалами Інтернет-видань  Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>