Зі світу по факту

США ГОТУЄ ЩИТ ПРОТИ ПІВНІЧНОЇ КОРЕЇ

Америка готує щит проти Північної Кореї для захисту від за-гроз низького рівня, які зараз надходять із Пхеньяна.

Обама підкреслив, що Північна Корея — це величезний виклик, а першочерговим завданням США є захист американського народу і союзників — Республіки Корея, Японії, які є вразливими перед провокаційними діями Пхеньяна. Обама назвав лідера КНДР «досить безвідповідальним» та зауважив, що рішення цього питання є непростим. «Очевидно, ми могли би знищити Північну Корею з нашими арсеналами. Але, крім гуманітарних наслідків цього, вона знаходиться прямо поруч із нашим найважливішим союзником – Республікою Корея», — зауважив американський президент.

ПАРЛАМЕНТСЬКІ ЗМІНИ В ІСПАНІЇ

Король Іспанії вирішив розпустити парламент після провалу переговорів про коаліцію. Переговори щодо створення урядової коаліції між королем Іспанії Феліпе VI та керівниками партій завершилися безрезультатно. Після переговорів король заявив, що жоден кандидат не має належної підтримки, аби замінити чинного прем’єр-міністра Маріано Рахоя. Король підпише указ про розпуск парламенту у ніч на 3 травня. Нові вибори, швидше за все, відбудуться 26 червня.

СТАЛО ВІДОМО, СКІЛЬКИ ПЛАТИТИМУТЬ УКРАЇНЦІ ЗА КОМУНАЛКУ

З 1 травня 2016 року вартість електроенергії, що виробляється на АЕС, підвищать практично на 8 %.

Окрім цього, з 1-го травня слід очікувати підвищення ціни на газ для населення.

Кабінет міністрів встановив ціни на газ для населення — 6800 грн. за тисячу кубометрів. Таким чином була знижена максимальна ціна 7200 грн., але скасована пільгова ціна для опалювального сезону — 3600 грн.

З 1 травня ціна газу для населення підвищиться до 6800 грн. за тис. кубометрів. Таке рішення ухвалив уряд на засіданні Кабінету міністрів. Зокрема, Кабінет міністрів вирішив підвищити тарифи на газ до 100 % рівня, «паритетного з імпортним». За словами прем'єра Володимира Гройсмана, це будуть останні зміни ціни на газ в історії нашої країни.

«Це відповідає зобов'язанням, узятим Україною перед МВФ. Ціна на газ 7200 грн. не була економічно обґрунтованою, тому вона буде зменшена до 6800 грн.», — повідомив прем'єр.

З 1 ТРАВНЯ ЗРОСТУТЬ ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ І ЗАРПЛАТИ

З 1 травня 2016 року в Україні збільшуються розміри прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати з 1378 грн. до 1450 грн. Розміри мінімальної заробітної плати на 2016 рік затверджені Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» від 25.12.2015 р. N928-VIII.

КУДИ ЗНИКЛО 35 ТОНН ВОЛИНСЬКОГО ВУГІЛЛЯ?

На шахті №10 «Нововолинська» розслідують справу про «зниклі» 35 тонн вугілля зі складу. Саме таку кількість «чорного золота», яке вилучили за невідомих обставин, підрахували маркшейдери цього вугільного підприємства.

Підтвердженням зникнення 35,6 тонни вугілля став лист від виконувача обов'язків директора ДП «Буддирекція» Малиновського до новопризначеного голови правління ПАТ «Укрзахідвуглебуд» та директора охоронного підприємства «Бізон», яке охороняє копальню. У листі йшлося про те, що з вугільного складу № 4 вилучили 35,6 тонни рядового вугілля попри те, що на підприємстві ведеться відеоспостереження і працює охорона.

Нагадаємо, нещодавно 100 мільйонів гривень виділили для добудови шахти №10 “Нововолинська”. Проте реально на добудову шахти потрібно 1,5 мільярда гривень. Їх мають залучати або з держбюджету, або від інвесторів. Утім, це стане можливо лише в тому випадку, якщо шахта буде рентабельною, а вугілля з неї – конкурентноздатним на вільному ринку.

НА ВОЛИНІ СУДИТИМУТЬ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО, ЯКОГО ЗАТРИМАЛИ НА ХАБАРІ

Працівника поліції судитимуть за одержання неправомірної вигоди у розмірі 400 доларів. Прокуратура Волинської області скерувала до суду матеріали кримінального провадження про одержання неправомірної вигоди старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах територіального підрозділу 2-го відділу управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Правоохоронець використовував надану йому владу задля одержання від громадян, які здійснюють незаконні оборудки із підакцизною групою товарів (тютюновими та алкогольними виробами), неправомірної вигоди.

Під час здійснення службової діяльності, під час проведення у листопаді минулого року обшуку в оселі громадянки, яка займалася такою незаконною діяльністю, працівник поліції дізнався про її заняття й вирішив скористатися цим.

12 березня 2016 року, попередньо узгодивши час і місце зустрічі у Любомлі, правоохоронець прийшов по «данину» й одержав від жінки неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США за непритягнення її до встановленої законом відповідальності. Після цього його одразу викрили працівники прокуратури Волинської області та Управління СБУ. Під час досудового розслідування правоохоронець щиро розкаявся у вчиненому й активно сприяв розкриттю злочину. Від посади його відсторонили. Подальшу долю працівника поліції вирішуватиме суд.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ КОНСУЛ ПОЛЬЩІ ЗАВЕРШУЄ РОБОТУ У ЛУЦЬКУ

До роботи в Міністерстві закордонних справ Польщі у Варшаві повертається Беата Бживчи, яка протягом останніх років обіймала посаду Генерального консула Республіки Польща у Луцьку.

Консул зазначила, що за час перебування у Луцьку вдалося здійснити низку проектів, зокрема, на її очах розвивалися контакти між партнерами з Польщі та Західної України. Це був корисний час з професійної точки зору, і Генеральний консул багато чого навчилася під час роботи в Україні. Вона розповіла, що повертається до роботи у МЗС Республіки Польща у Варшаві, але Україна назавжди залишиться у її серці.

За матеріалами Інтернет-ресурсів

підготувала Марія ЛЯХф

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>