Зі світу по факту

Поліцейські прийшли на «сходку» кримінальних авторитетів: понад 60 затриманих

У неділю поліцейські навідалися у ресторан у Пущі-Водиці, де затримали понад 60 осіб, які зібралися на «зустріч» кримінальних авторитетів.

«Сьогодні у Пущі-Водиці працівники карного розшуку головного та Оболонського управлінь поліції разом зі спецпризначенцями навідалися у ресторан. Тут, за оперативною інформацією, зібралися люди, які намагаються впливати на криміногенну ситуацію у Києві та інших регіонах... Всіх учасників, а це — понад 60 осіб — доставили до управління поліції для проведення ретельної перевірки», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що більшість із них мають кримінальну біографію і відбували покарання за скоєння різних злочинів у місцях позбавлення волі.

Під час огляду місця події також виявили кілька одиниць зброї, дозвільні документи на яку викликали підозру. Зброю вилучили для проведення експертизи.

До нової ісламської антитерористичної коаліції увійшли понад 40 країн

41 країна-член новоутвореного альянсу планує об`єднати свої військові, політичні та фінансові зусилля задля спільної протидії міжнародному тероризму. Здебільшого до антитерористичної коаліції входитимуть сунітські країни. Іран, Ірак, Сирія та Катар не увійшли до складу альянсу.

Перше засідання військового об`єднання відбулося через два дні після терористичної атаки у мечеті на півночі Єгипту, унаслідок якої загинули щонайменше 305 осіб.

Виверження вулкану на Балі:

евакуювали 24 тисячі людей

Через виверження вулкану Агунг на острові Балі в Індонезії близько 24 тисяч жителів були евакуйовані. Усього евакуювали 224 населених пункти.

Місцевий аеропорт закрили. Там у момент виверження перебували близько 5 тисяч пасажирів. Низка авіакомпаній скасували свої рейси на Балі через виверження.

Зазначимо, що 26 листопада сталося друге за останній тиждень виверження.

Останнє велике виверження Агунга сталося у 1963 році. Тоді загинули близько 1100 осіб, а ще десятки тисяч позбулися житла. Висота вулкана досягає 3142 м, глибина кратера – 200 метрів.

Рівень організованої злочинності

в Україні б'є всі рекорди

Україна зайняла 113-е місце в списку зі 137 країн світу за рівнем організованої злочинності.

Згідно з даними рейтингу, складеного фахівцями Світового економічного форуму, Україна опинилася в групі країн з найвищим рівнем організованої злочинності поряд з державами Латинської Америки і Африки. Поруч з Україною 112-е місце займає Уганда, а 114-е – Тринідад і Тобаго.

Результати оцінювання показали, що рівень впливу організованої злочинності найменший у Фінляндії, Норвегії, Омані, Ісландії та Сінгапурі.

Лідерами списку стали Сальвадор, Гондурас і Венесуела.

Із сусідніх з Україною країн Польща посіла 54-е місце, Угорщина – 56-е, Словаччина – 64-е, Румунія – 71-е, РФ – 86-е, Молдова – 94-е.

На Київщині затримали бандитів, які хотіли продавати органи підлітків в РФ

Поліція та прокуратура на київському вокзалі затримали злочинну групу, яка намагалася налагодити продаж за кордон людських органів, зокрема частини печінки. Члени ОЗГ вербували зде-більшого неповнолітніх від 14 до 16 років. Зловмисники обіцяли юнакам великий «заробіток». При цьому нікому зі своїх жертв вербувальники не повідомляли про високий ризик для здоров’я та життя.

Вербування відбувалось через соціальні мережі та зазвичай батьки навіть не підозрювали, що їхні діти можуть продати свій орган злочинцям, стати інвалідами або загинути.

Внаслідок злагоджених дій правоохоронців не допущено вивезення людей до Росії для видалення органів. Злочинці планували заробити тільки на одній трансплантації близько 200 тисяч доларів США. «Донори» отримали б з цієї суми лише 30 тисяч доларів.

У Луцьку вилучили 200 кілограмів бурштину

Співробітники Управління захисту економіки у Волинській області провели низку санкціонованих судом обшуків у помешканнях та нежитлових приміщеннях у Луцьку. В результаті вилучено майже 200 кілограмів бурштину-сирцю різних фракцій та шліфованого «сонячного каменю», а також верстати для його обробки. Вартість вилученого становить понад мільйон гривень.

В Індії хірурги витягли з чоловіка

сім кілограмів заліза

Хірурги однієї з клінік в місті Сатна витягли з тіла пацієнта сім кілограмів сторонніх предметів

35-річний Максуд Хан опинився у клініці після скарг на болі в шлунку.

Лікарі вирішили провести ендоскопію і були вражені, побачивши в шлунку 263 монети, 100 цвяхів, болтів і гайок, уламки скла, камінці тощо. Після цього чоловіка терміново прооперували, наразі його життю нічого не загрожує.

Медики припустили, що пацієнт має психічний розлад, і зазначили, що в їхній практиці таке зустрічається вперше.

Після операції чоловік пообіцяв більше не вживати метал в їжу.

Вартість цукру в Україні знизилася на чверть

Вартість цукру на вагу в Україні за два місяці знизилася на 25% — з 16-16,5 грн / кг до 12-12,25 грн / кг.

Падіння цін на цукор фахівці пояснюють його надвиробниц- твом — за інформацією профільної асоціації «Укрцукор», всі українські цукрові заводи зварять в цьому сезоні 2 млн т цукру.

Для порівняння, в 2016 році було 1,6 млн т, що відповідає внутрішньому споживанню, плюс близько 500 тис. т перехідних запасів на складах. При цьому за результатами 2016—2017 маркетингового року Україна експортувала 769,3 тис. тонн цукру, що є абсолютним рекордом за всі роки незалежності.

За словами директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, заводи зараз готові продати цукор дешевше, аби отримати живі гроші для погашення кредитів і ви-платити зарплати співробітникам.

«Зараз ціни на цукор у нас нижчі за світові на 1,5-2 грн/кг, але до січня вирівняються», — зазначив Дорошенко.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>