Зі світу по факту

СЕРЕДНЯ ЗАРПЛАТА НА ВОЛИНІ ВИЩЕ МІНІМАЛЬНОГО ЇЇ РІВНЯ

На Волині середньомісячна номінальна зарплата штатних працівників підприємств, установ та організацій області у січні–вересні цього року становила 5628 гривень. Середня зарплата на Волині в 1,8 раза вище мінімального її рівня передбаченого законодавством (3200 грн) та на 44,3% більше, ніж у відповідному періоді 2016 році (в Україні – відповідно 6847 грн, в 2,1 раза вище і на 37,2% більше). За рівнем зарплати Волинь випередила Кіровоградську, Тернопільську, Чернівецьку та Чернігівську області.

В УКРАЇНІ ХОЧУТЬ ВЗЯТИ ПІД КОНТРОЛЬ

РОБОТУ ГОСТЕЛІВ

У столиці наголошують, що ситуація на ринку послуг тимчасового проживання є загрозливою. Київська влада надіслала звернення до парламенту щодо визначення правового статусу гостелів.

На думку столичних чиновників, ситуація, яка склалася на ринку послуг тимчасового проживання, є загрозливою і порушує права інших мешканців. Влада просить Верховну Раду  визначити правовий статус гостелів, розробити чіткий порядок їхньої реєстрації та запровадити систему штрафів за порушення порядку.

«РАЙСЬКІ» ОФШОРИ. У СВІТІ ВИБУХНУВ НОВИЙ СКАНДАЛ ІЗ ГРОШИМА ПОЛІТИКІВ ТА ЗІРОК,

СЕРЕД ЯКИХ — І УКРАЇНЦІ

Майже вісім трильйонів євро перевели на офшорні рахунки найбагатші люди світу. Про це йдеться в новому масштабному журналістському розслідуванні Paradise Papers («Файли з райських островів»), оприлюдненому одночасно в усьому світу. ЗМІ отримали до рук дані офшорної компанії, що допомагає своїм клієнтам мінімізувати податки. Йдеться про мільйони документів, у яких згаданий і президент України Петро Порошенко.

У ЛЬВІВСЬКОМУ ГОТЕЛІ ЖІНКА НАРОДИЛА СИНА

І ВИКИНУЛА НА СМІТНИК

Пакет з тілом дитини виявили на сміттєвому майданчику біля одного з готелів, який знаходиться на об’їзній дорозі біля Львова. Правоохоронці, які прибули на місце, з‘ясували, що у пакеті знаходиться тіло новонародженого хлопчика. Встановлено, що дитину народила 25-річна жителька Жовківського району Львівщини, яка є матір‘ю двох дітей. Всі обставини події, причини смерті немовляти, а також мотиви вчинку жінки встановлюються.

НА КИЇВЩИНІ ЛІКВІДУВАЛИ НАРКОЛАБОРАТОРІЮ

З ВИГОТОВЛЕННЯ АМФЕТАМІНУ

23-річний місцевий житель організував у себе вдома лабораторію з виготовлення психотропної речовини. Зловмисника затримали під час вироблення чергової партії товару. Вилучено велику кількість хімічного обладнання, прекурсори, кислоти та понад 400 грамів готового до вживання амфетаміну на суму понад 120 тисяч гривень, а також 60 грамів каннабісу.

У КИЄВІ ОБІРВАВСЯ ЛІФТ ІЗ ЖІНКОЮ І ДИТИНОЮ

У Києві з 16 поверху обірвався ліфт, в якому перебувала 30-річна жінка та 11-річна школярка. Випадок стався в суботу ввечері, 4 листопада. На щастя, під час падіння спрацював механізм захисту, і кабіна ліфта зупинилася на рівні шостого поверху. У результаті жінка отримала забій шийного відділу хребта і струс головного мозку, дитина – забій хребта.

НА ВІННИЧИНІ ВИЛОВИЛИ ТІЛА ТРЬОХ РИБАЛОК

На Вінничині було знайдено тіла трьох рибалок на березі одного зі ставків. Потонулі були 1982, 1962 та 1960 року народження, серед них — батько і син. Поліція припускає, що  ввечері двоє з них вирішили перевірити улов та заплуталися у сітках. Скоріш за все, третій намагався їм допомогти, але також загинув. Від початку року на водоймах України загинули 866 осіб, з яких 85 дітей. Лише з початку серпня на водоймах загинули 66 українців. Цей показник перевищив в два рази минулорічну серпневу статистику.

У САУДІВСЬКІЙ АРАВІЇ ЗА КОРУПЦІЮ ЗААРЕШТУВАЛИ 11 ПРИНЦІВ

Саудівською Аравією прокотилася хвиля арештів чинних і колишніх посадовців. Це стало наслідком створення нової антикорупційної комісії, яку очолив кронпринц Мохаммед бін Салман.

11 принців, чотири чинних і десятки колишніх міністрів було заарештовано через повторне відкриття проваджень за старими справами, зокрема, про руйнування міста Джидда внаслідок повеней у 2009 році. Серед заарештованих — і впливовий мільярдер, принц Аль-Валід бін Талал, бізнес-імперія якого має інтереси по всьому світу. Усунули від виконання обов'язків командувача флоту, міністра економіки та голову національної гвардії країни принца Мітеба, який є членом правлячої королівської родини та якого раніше вважали головним претендентом на трон.

СТРІЛЯНИНА У ЦЕРКВІ БІЛЯ САН-АНТОНІО: ЩОНАЙМЕНШЕ 27 ЗАГИБЛИХ, НАПАДНИКА ВБИТО

У баптистській церкві штату Техас, сталася стрілянина, внас-лідок якої загинули щонайменше 27 людей, поранено близько 25 людей. Серед жертв 2-річна дитина.

За даними поліції, озброєний чоловік увійшов вранці близько 11:30 за місцевим часом до церкви та почав стріляти по людях. Мотиви стрільця невідомі.

У ПАСПОРТИ ПЕДОФІЛІВ СТАВИТИМУТЬ «ПЕЧАТКИ»

Держдепартамент США почав відкликати паспорти в американців, які в різний час були засуджені за злочини проти сексуальної недоторканності дітей і підлітків. Незабаром такі громадяни знову отримають свої документи, проте в них вже буде стояти спеціальний штамп, який буде інформувати правоохоронні органи про їхні злочини в разі виїзду за кордон.

ГРЕЦЬКА ПОЛІЦІЯ ЗААРЕШТУВАЛА ВОДІЯ ФУРГОНА, ВЩЕРТЬ ЗАПОВНЕНОГО 50 БІЖЕНЦЯМИ

Грецька поліція заарештувала 30-річного контрабандиста, який намагався перевезти у своєму фургоні одразу 50 біженців, взявши за свої послуги по 1500 євро з кожного.

Його фургон помітили на шосе біля кордону між Грецією і Туреччиною. Після погоні правоохоронці зупинили автомобіль. Всередині виявили чоловіків, жінок та дітей – 30 сирійців, 19 іракців та одного афганця.

ПРОТЕСТИ В НІМЕЧЧИНІ: АКТИВІСТИ ПРОРВАЛИСЬ НА ТЕРИТОРІЮ НАЙБІЛЬШОГО

ВУГІЛЬНОГО КАР’ЄРУ

Тисячі демонстрантів висловили протест проти видобутку кам'яного вугілля в Рурському вугільному басейні на заході Німеччини. Наполягають на закритті 20 вугільних електростанцій, які є найбільшими забруднювачами повітря, і повній відмові від вугілля до 2030 року.

Учасники демонстрації пройшли по місту в напрямку розташованого поблизу найбільшого вугільного кар’єру Німеччини Гамбах. Перед початком акції поліція тимчасово затримала двох осіб, які прийшли на захід з електрошокерами. Згодом кілька сотень демонстрантів прорвалися на територію вугільного кар’єру і продовжили акцію протесту. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.

За інформацією Інтернет-видань підготувала

Леся ГРІНЧУК

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>