З світу по факту

РОСІЯ ПОДАЛА ДО СУДУ НА УКРАЇНУ ЗА «БОРГ ЯНУКОВИЧА»

Росія подала до Високого суду Лондона клопотання за позовом, поданим у зв'язку з відмовою України повертати борг у $ 3 мільярди.

«Незалежна компанія The Law Debenture Corporation plc», що представляє інтереси Росії як єдиного власника облігацій України на $ 3 млрд., подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення в прискореному порядку рішення за позовом, поданим у зв'язку з невиконанням Україною зобов'язань за цими облігаціями", — повідомили в Мінфіні Росії.

«ІНТЕРТЕЛЕКОМ» ПРИПИНИВ РОБОТУ

НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

Мережа оператора місцевого та мобільного зв'язку «Інтертелеком» з незрозумілих причин вийшла з ладу: не можна додзвонитися за жодним номером, у тому числі на гарячу лінію та в офіси компанії. Також відсутній зв'язок з Інтернетом. Про це повідомляють користувачі соціальних мереж, - інформує телеканал 112.

Зазначимо, що офіційний сайт «Інтертелекому» на даний час недоступний. На сторінках компанії в соціальних мережах відсутня будь-яка інформація про причини збою. Водночас одеський «7 канал» з посиланням на джерела повідомляє, що в Одесі, де розташований центральний офіс «Інтертелекому», сталася технічна аварія, через що зв'язок не працює по всій Україні. Зараз техперсонал оператора займається усуненням проблеми.

«Інтертелеком» – український CDMA-оператор, що надає послуги місцевого і мобільного зв'язку по всій території України. Під-приємство ТОВ «Інтертелеком» зареєстроване 21 вересня 1998 року, запуск мережі відбувся у 2001 році.

В УКРАЇНІ ЗАВЕРШИЛАСЬ ВСТУПНА КАМПАНІЯ: ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ

В Україні офіційно завершилася цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів. 574 100 вступників подали майже 2 мільйони заяв, що є рекордом за останні кілька років.

Серед п’ятірки лідерів за кількістю поданих документів – Київ-ський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Львівська та Київ-ська політехніки, а також Київський національний торговельно-економічний університет.

Уже з 1 серпня у виші треба подати оригінали документів, а 6 серпня там оприлюднять остаточні списки зарахованих на бюджетну форму навчання.

«Львівська політехніка вже кілька років потрапляє в перелік трьох вишів, які набирають найбільше абітурієнтів. Проте наш навчальний заклад не ставить собі за мету прийняти якомога більше заяв від випускників середніх шкіл. Головне, щоб у Львівську політехніку поступили і прийшли всі ті, хто хоче у нас навчатися і мають для цього достатньо балів», – прокоментував ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

ПОДВІЙНЕ САМОГУБСТВО НА РІВНЕНЩИНІ

В Острозькому районі на Рівненщині багатодітне подружжя залишило сиротами 8 дітей. І чоловік, і дружина звели рахунки з життям. Один за одним. З різницею у лічені тижні. Першою назустріч смерті зробила крок матір. Далі у зашморгу опинився батько.

В ОДИН ДЕНЬ ЗАГИНУЛО ДВОЄ ЛЮДЕЙ

Два схожі нещасні випадки трапились в один день на Рівненщині. Унаслідок падіння під час руху із гужової підводи на Млинів-щині загинув 57-річний місцевий житель. За таких же обставин помер 52-річний дубенчанин.

Трагедія сталася у селі Добрятин, коли близько 16 години селянин віз із поля додому півтори тони зерна, що було складене на підводі у мішки. Сам чоловік сидів поверх них. Їдучи з невеликого спуску, він не втримався та впав на ґрунтову дорогу. Через деякий час жителі села знайшли чоловіка, однак він уже не подавав ознак життя. Відповідно до лікарського свідоцтва, його смерть настала внаслідок розриву серця, коли на нього наїхав віз.

Ще один аналогічний інцидент трапився у селі Нагоряни Дубенського району. 52-річний дубенчанин перевозив підводою металеву драбину. Рухаючись крутим спуском, кінь раптово став некерованим та помчав галопом. Відірвавши дишло, тварина побігла, а віз, з якого чоловік упав, залишився на дорозі. Потерпілий зміг зателефонувати родичам, які доставили його до Дубенської центральної районної лікарні. Попри вжиті реанімаційні заходи, медикам життя його врятувати не вдалося. Він помер у медзакладі унаслідок ушкодження легені зламаним ребром, внутрішньо-грудної кровотечі та масової крововтрати.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження та триває досудове розслідування.

У КОВЕЛІ ШУКАЮТЬ ДЖЕРЕЛО ЗАБРУДНЕННЯ ТУРІЇ

На сесійних засіданнях Ковельської районної ради неодноразово представники депутатського корпусу порушували питання щодо загрозливої ситуації із екологічним станом навколишньо-природного середовища.

Передусім це стосується збільшення кількості стихійних сміттєзвалищ та бездіяльності окремих сільських голів щодо боротьби з незаконним поводженням з твердопобутовими відходами. Останнім часом у засобах масової інформації почали з’являтися повідомлення про погіршення екологічного стану основної водної артерії Ковельщини – річки Турії.

Фахівці взяли проби води вниз по річці Турії до села Гішин на бактеріологічний і біохімічний аналізи. За результатами лабораторних досліджень буде визначено екологічний стан річки.

ЧЕРЕЗ КОРДОН НЕЗАКОННО ПЕРЕПРАВЛЯЛИ ЛЮДЕЙ

Прикордонники Луцького загону спільно зі співробітниками Національної поліції та СБУ 28 липня затримали поблизу кордону двох громадян України – організаторів незаконного переправлення осіб, — повідомили у Державній прикордонній службі.

Затримання порушників міжвідомчою групою відбулось у рамках кримінального провадження. Під час спланованих оперативних заходів міжвідомча група влаштувала порушникам засідку. Двоє затриманих – 35- та 37-річний місцеві мешканці – виявились організаторами незаконного переміщення та намагались доправити за грошову винагороду двох інших осіб до Республіки Білорусь. За свої дії організатори переправлення отримали кошти в розмірі 5 тисяч гривень. Затриманих передали Національній поліції.

ЗАТРИМАЛИ ТРЬОХ ЧОЛОВІКІВ,

ЯКІ ВИДОБУВАЛИ БУРШТИН

Нещодавно працівники єгерської служби ДП “Маневицьке ЛГ” у 42 кварталі (виділ 5) Галузійського лісництва почули звук працюючої мотопомпи. Про це повідомила прес-секретар Волинського ОУЛМГ Світлана Місьонг.

Вони викликали на місце пригоди працівників відділу поліції і вже спільно з ними затримали трьох чоловіків, які в нічний час видобували бурштин. Один із затриманих виявився жителем Сарн, інший – з Ковеля, третій – із Львівської області. Працівники нацполіції проводять перевірку за цим фактом.

За інформацією Інтернет-видань

підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>