Від суботи до суботи

РОСІЯ ВИКОРИСТАЛА FACEBOOK

ПІД ЧАС ВТОРГНЕННЯ ДО УКРАЇНИ

Росія використала Facebook під час вторгнення до України, щоб прибрати проукраїнські коментарі у соціальній мережі і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі. Про це йдеться у сюжеті американського телеканалу MSNBC, передає Голос Америки.

Росіяни знаходили українців, які відстоювали в соцмережі свою позицію, і потім скаржилися на пост – яким би не було повідомлення, зазначали, що це порнографія або інша категорія посад, які Facebook повинен видаляти.

За державної підтримки Росії такі скарги відправляли сотні разів проти кожного поста українських активістів і їм закривали доступ до Facebook.

Таким чином Facebook допомагав російському уряду заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення.

Соцмережа Facebook визнала, що Росія використала фейкові акаунти та опублікувала близько 3000 оголошень, спрямованих на поширення політично суперечливих постів у США до та після виборів. За оцінками компанії, їх побачили від 23 до 70 мільйонів користувачів, а вартість цієї кампанії склала $100 тисяч.

У ДАМАСКУ СТАВСЯ ПОТРІЙНИЙ ТЕРАКТ:

ДЕВ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ

У столиці Сирії Дамаску прогриміли три вибухи. Їх жертвами стали не менше дев'яти осіб.

Два вибухи прогриміли біля штабу поліції: смертники привели в дію вибухові пристрої після того, як їх зупинила охорона. Третій терорист підірвався, потрапивши в оточення за будівлею штабу.

РУЙНІВНИЙ УРАГАН «МАРІЯ»: КІЛЬКІСТЬ ЖЕРТВ

 У ПУЕРТО-РИКО ЗБІЛЬШИЛАСЯ

Кількість загиблих внаслідок урагану «Марія» в Пуерто-Рико досягла 43. Жителі острова стають жертвами хвороб, поганих доріг та інших наслідків шторму. Кількість жертв може продовжувати зростати, оскільки 3,4 млн. жителів Пуерто-Рико переважно перебуває без предметів першої необхідності або не має доступу до лікарень.

Ураган «Марія» вже отримав найвищий п’ятий рівень небезпеки. Раніше буревій пройшовся Домініканою та Мартинікою, і фактично знищив ці острови.

ГАЗОВА СПРАВА»: ЗАТРИМАЛИ ПІДОЗРЮВАНОГО,

ЩО ПЕРЕХОВУВАВСЯ 14 МІСЯЦІВ

12 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», який переховувався від слідства та був оголошений у розшук з серпня 2016 року.

Затриманий підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень. Зокрема, йдеться про участь у злочинній організації; заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчинене в складі злочинної організації; легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; фіктивне підприємництво. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд., внаслідок чого ПАТ «Укргазвидобування» спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн. грн. Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок

В УКРАЇНІ З'ЯВИЛОСЬ ЩЕ ОДНЕ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

В Україні з’явилося ще одне професійне свято – День фермера. Це свято відзначатимуть щороку 19 червня. Відповідний проект указу президента 11 жовтня схвалили на засіданні уряду.

В Україні вже є «аграрне» свято – День працівників сільського господарства. Від 1993-го його відзначають щороку в третю неділю листопада.

СТАРТУВАВ ВІДБІР НА ЄВРОБАЧЕННЯ 2018

Музичним продюсером Нацвідбору став відомий український продюсер і композитор Руслан Квінта. Прямі ефіри Національного відбору-2018 пройдуть в лютому. Відбудеться два півфінали – 10 та 17 лютого і фінал – 24 лютого, на якому і визначиться представник України на конкурсі.

НА РІВНЕНЩИНІ НАРОДИЛАСЯ 18-А ДИТИНА У СІМ’Ї

У селі Глинне Рокитнівського району Рівненскої області у сім’ї Ковалевичів Петра і Світлани народилася 18-а дитина, дівчинка Настя. Пара побралася 26 років тому. За цей час у них народилося 11 доньок і 7 синів. Старші четверо уже мають свої сім’ї і подарували батькам 11 внуків.

ВИЯВИЛИ ТІЛО ЧОЛОВІКА,

ЯКОГО РОЗШУКУВАЛИ 7 ДНІВ

10 жовтня на узбіччі автодороги «Луцьк-Ковель» біля села Погиньки Ковельського району було виявлено тіло 30-річного мешканця селища Голоби з ушкодженнями, які можуть бути наслідком дорожньо-транспортної пригоди. Чоловік вважався безвісти зниклим з 3 жовтня.

Під час огляду місця події поліцейські виявили та вилучили пошкоджені деталі від автомобіля марки «Lend Rover» моделі «Range Rover» темного кольору.

За даним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

ВОЛИНЯНКА ВІДДАЛА ВОРОЖЦІ 140 ТИСЯЧ

ЗА ЗНЯТТЯ ВРОКІВ

По доброті душевній волинянка дала незнайомці 5 гривень – на лікування дитини. А та задурила їй голову й обібрала майже до нитки.

Заміжню жінку на вулиці селища Благодатне, що неподалік від Нововолинська, зупинила жінка. Попросила допомогти: мовляв, збирає кошти на лікування своєї онкохворої дитини, осьо скринька пожертв. Молодиця розчулилась, дала 5 гривень. Та подякувала, зирнула їй у вічі і сказала, що жінці пороблено на смерть і вона може зняти вроки. Тиждень вона виманювала в жінки гроші, та слухняно перераховувала їх шахрайці на картку, віддала всі дорогоцінності і коли загальна сума сягнула 140 тисяч гривень, нарешті задумалася і звернулася у Нововолинське відділення ГУ НП. Та аферистка на цьому не зупинилася. І коли знову стала вимагати у жінки гроші, її затримали під час отримання коштів.

У ворожки з Володимир-Волинського району вилучили 20 золотих прикрас, 5 тисяч гривень і 100 доларів. Слідчі вживають заходів, аби потерпілій повернули всі її кошти. Та шахрайка ще не сплатила навіть попередній штраф за подібну оборудку. Нині 33-річна аферистка може потрапити за грати.«

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>