Єдина країна

Порошенко нагородив понад 50 спецпризначенців
Президент Петро Порошенко з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у п'ятницю нагородив українських воїнів-спецпризначенців високими державними нагородами. Про це повідомила прес-служба Глави держави.
«Нагороди вручені за особисту мужність та героїзм при виконанні бойових завдань в зоні АТО, високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», — йдеться у повідомленні.
Загалом нагороджений 51 військовослужбовець ССО ЗСУ. Серед них 9 воїнів отримали орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 20 бійців ССО відзначені орденом «За мужність» різних ступенів та 22 воїна отримали медалі «За військову службу Україні».
У привітанні з нагоди Дня Сил спеціальних операцій ЗСУ Президент зазначив, що це професійне свято започатковане як визнання вагомих заслуг підрозділів особливого призначення в боротьбі за територіальну цілісність і незалежність Української держави.
«Ваші обличчя завжди залишаються за кадром фотокореспондентів та телеоператорів, але весь Український народ знає, що в умовах військової агресії проти нашої держави ви чесно та самовіддано виконуєте поставлені завдання, постійно ризикуючи власним життям», — йдеться у привітанні Президента.
Молодь із зони АТО хоче навчатися в евакуйованих вишах — Геращенко
Більше тисячі випускників шкіл, що залишилися на окупованій частині Луганської області, мають намір отримати вищу освіту в університетах, які свого часу були евакуйовані з непідконтрольних українській владі територій. Про це на сьогоднішній прес-конференції в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Ми зустрічалися з представниками спеціально створених освітніх центрів, які цього року змогли прийняти документи від дітей, що закінчили школи на окупованих територіях. Вони не мають українських дипломів, але хотіли б продовжити навчання в українських вишах. Так от сьогодні тільки по Луганській області 231 дитина з окупованої території здала ЗНО; тисяча дітей звернулася до освітніх центрів за консультаціями. Зокрема 65 дітей вже подали заяви, щоб скласти іспити в Східноукраїнський університет імені Даля, який сьогодні знаходиться в Сєверодонецьку», — розповіла Геращенко.
На думку віце-спікера, це дуже важливо, чи будуть ці діти воювати, чи вони будуть навчатися. Очевидно, що держава Україна має боротися за українську молодь на окупованих територіях.
Як відомо, Верховна Рада ухвалила з деяким запізненням важливий закон, що дає можливість таким дітям складати іспити у вишах, які були евакуйовані з Донецької і Луганської областей і сьогодні працюють на підконтрольній Україні території.
Французькі депутати можуть отримати «нон-грата» за кримський вояж — МЗС
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких парламентаріїв до окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим. Про це йдеться в заяві МЗС.
«Всупереч численним попередженням з боку української сторони французькі політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право, знехтували офіційною позицією власної держави, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України», — зазначають дипломати.
У МЗС розглядають дії цих політиків як «вияв свідомої підтримки агресії РФ проти України, схвалення ними кремлівської політики утисків прав людини на окупованому півострові».
«Ми вкотре вимагаємо від усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України. Порушників притягатимуть до відповідальності, у т.ч. через застосування визначених законодавством України обмежень, зокрема заборони на в'їзд на територію України», — йдеться в заяві.
ЦВК зареєструвала трьох нових нардепів
Центральна виборча комісія зареєструвала трьох народних депутатів, обраних на проміжних виборах до Верховної Ради 17 липня в одномандатних виборчих округах 23 (Волинська область), 85 (Івано-Франківська область) та 183 (Херсонська область). Про це йдеться у прес-релізі ЦВК, який є у розпорядженні Укрінформу.
«Комісія зареєструвала трьох народних депутатів України, обраних на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року в ОВО ? 23, 85, 183, відповідно Констанкевич І.М., Шевченка В.Л. та Одарченка Ю.В.», — зазначається у прес-релізі.
Нагадаємо, проміжні вибори до ВР проходили в семи одномандатних виборчих округах — № 23 (Волинська область), № 27 (Дніпропетровська область), № 85 (Івано-Франківська область), № 114 (Луганська область), № 151 (Полтавська область), № 183 (Херсонська область), № 206 (Чернігівська область).
Український ринок закрили 243 російським фірмам, які вели бізнес із «Л/ДНР»
За матеріалами Служби безпеки України зупинено зовнішньоекономічну діяльність 243 російським компаніям, які вели бізнес з комерційними структурами тимчасово окупованих терористами територій. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
"Під час перевірки співробітники спецслужби встановили, що більшість із цих російських компаній також легально співпрацюють з Україною. На них не поширювалися норми Указу Президента України, введеного в дію рішенням РНБО, «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», — зазначили у спецслужбі.
СБУ передала матеріали до Міністерства економічного розвитку та торгівлі. За висновками його фахівців, українські виробники здатні повністю компенсувати російський імпорт. Відповідно, було ухвалено рішення про тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності цим російським компаніям, зазначили в СБУ.
Армія з початку року отримала понад 10 тисяч зразків озброєння — МОУ
З початку року Збройні Сили України отримали від державних підприємств вже понад 10 тисяч зразків озброєння та військової техніки, понад 58 тисяч боєприпасів, у тому числі, протитанкові ракети. Про це розповів на брифінгу в п'ятницю речник Міноборони підполковник Олексій Чернобай.
«Зокрема, артилерійські системи, автомобільну техніку, тепловізійні прилади, броньовані медичні машини, безпілотні авіаційні комплекси та техніку радіоелектронної боротьби», — інформує прес-служба МОУ.
За словами Чернобая, прийнято на озброєння 8 одиниць ОВТ. Це автоматизована станція оптико-електронних перешкод, сигнальна звуко-світлова міна, броньовані санітарно-евакуаційна та ремонтно-евакуаційна машини, два піхотні кулемети, а також нові штабна машина і причіп.
За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних Сил України та державних підприємств повернули для виконання завдань в районі проведення АТО понад 200 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, гармати, протитанкові комплекси і бойові машини.
Таким чином, з початку АТО система технічного забезпечення Збройних Сил України дозволила відновити близько 51 тисячі одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, з початку цього року — майже 9,5 тисяч зразків.
УКРІНФОРМ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>