Зустріч з волонтерами Ратнівщини

ЗУСТРІЧ З ВОЛОНТЕРАМИНапередодні Міжнародного дня волонтера радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович провів зустріч з активом волонтерського руху району.

У суворий для країни час людей різних професій, інтересів, поглядів, уподобань об'єднала спільна біда — війна на сході України. У районі функціонує сильна армія волонтерів. У жодному куточку не лишилось байдужих, допомагають усі – від малого до старого.

Радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович  повідомив, що кожного року 5 грудня відзначається День волонтера. Висловив щиру подяку волонтерам за їхню мужню й таку необхідну роботу.

Андрій Адамович наголосив, що ця зустріч повинна максимально привернути увагу жителів Ратнівщини до нагальних потреб, адже війна продовжується, проте активність людей дещо зменшилась. Висловив припущення, що це зумовлено відносним періодом «тиші», зубожінням населення, адже ціни зросли — купівельна спроможність впала.

Волонтер Валентин Чернецький, директор СТОВ «Ратнівський аграрій», у свою чергу, подякував представникам влади за можливість зібратись усім волонтерам та у широкому складі відзначити свято, про яке більшість із присутніх і не здогадувалась.

Для того, щоб розуміти потреби, які існують у військовослужбовців, Вадим Дейнека, підприємець, продемонстрував відеосюжети, привезені з останньої поїздки в зону АТО. Присутні мали змогу на власні очі побачити умови, в яких проходить служба хлопців безпосередньо на передовій. Усі зійшлись на спільній думці, що беззаперечним фактом є покращення утримання військових з боку держави, проте, на жаль, цього недостатньо. Хлопці й надалі потребують теплого одягу, продуктів харчування, взуття, ліхтарів, акумуляторів для освітлення та іншого.

На обговорення волонтерів спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації, учасник АТО Андрій Ященко виніс проект пам'ятного знаку загиблим жителям Ратнівщини, які були мобілізовані та загинули внаслідок подій на сході країни. За проектом це має бути дошка пам'яті із зображенням фотографій загиблих. Присутні активно включилися в процес, вносили свої пропозиції щодо розміщення пам'ятного знаку, матеріалу та зовнішнього вигляду, тексту написів.

Радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович за-пропонував волонтерам допомогу у широкому висвітленні їхньої роботи, акцій з організації допомоги військовослужбовцям, які вони проводять, у місцевій газеті та Інтернет-ресурсах.

Сьогодні кожен, хто зробив свій вклад: хто приніс продукти, одяг, забезпечував військовою амуніцією, медикаментами, хто пік пироги, ліпив вареники та готував різні смаколики, хто малював малюнки та писав вірші, хто цю допомогу розвозив по блок-постах, армій-ських підрозділах – має право зватись волонтером.

Віта МАЖУЛА

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>