ЗУСТРІЧ ІЗ ПОЛЯКАМИ ВІДБУЛАСЯ В ЛУЦЬКУ

Зустріч із полякамиТретього серпня в управлінні розвитку, інвестицій та європейської інте-грації Волинської обласної державної адміністрації відбулася зустріч партнерів із транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014—2020». Участь у ній взяли начальник управління Юрій Кресак, голова Забродівської об’єднаної територіальної громади Микола Калачук та вуйти польських гмін Яблонь, Вішніце і Мілянув Даріуш Лобейко, Пьотр Драган та Павел Кремпський.

Потреба в зустрічі була обумовлення працею над двома партнерськими проектами щодо впровадження заходів з енергозбереження та будівництва комунальних доріг у Забродів-ській громаді та польських гмінах. У ході розмови поляки та українці обговорили робочі моменти. Однак найбільше поляків цікавило, яким чином вплине зміна адміністративно-територіального устрою в За-бродах (створення об’єднаної територіальної громади) на реалізацію проектів у разі їхнього виграшу. Йшлося про можливі ризики та шляхи вирішення проблемних питань спільно – у тристоронньому форматі.

І Юрій Кресак, і Микола Калачук запевнили колег у тому, що форма їхньої співпраці після об’єднання не змінилася, тому й ризики у майбутньому будуть мінімальними. Усі вимоги, виставлені технічним секретаріатом, сторони виконують, відтак сподіваються на підтримку Європейським Союзом їхніх ініціатив.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>