ЗНОВУ ЛЮДИ ПАЛЯТЬ СУХУ ТРАВУ…

Нещодавно на території Прохідської сільської ради між Ратним і лісопосадкою, в якій знаходиться меморіальний комплекс жертвам Голокосту, хтось із власників паїв підпалив суху траву. А сталося це орієнтовно за 500 метрів від того місця, де минулого літа вигоріло більше двох гектарів торфовища, приблизно за 50 метрів від лісу. На щастя, вогонь не перекинувся на прилеглі території, його вчасно погасили, але сільський голова Олександр Гресик стурбований таким ставленням людей до природи. Тож він висловив думку чи не всіх сільських голів району про те, що з настанням сприятливої погоди люди з ціллю прибрати свої господарства і городи від зайвого сміття знову починають підпалювати траву, не усвідомлюючи, якої шкоди можуть завдати їхні дії.

Отож сільські голови звертаються до жителів району не підпалювати суху траву, сміття чи будь-які рештки рослинності, аби не довелося знову докладати зусиль, щоб приборкати вогонь, який душе швидко охоплює великі території, а його гасіння потребує чималих коштів, які можна спрямувати на розвиток своїх населених пунктів. До того ж, замість почищеного городу можна отримати площу, непридатну для сільськогосподарського користування на багато років. Будьте обачними! Не паліть суху траву!

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>