ЗБУЛАСЯ БАГАТОРІЧНА МРІЯ -

заболоття школа Заболоття школа1 Заболоття школа2 заболоття школа3У ЗАБОЛОТТІВСЬКІЙ ШКОЛІ-ІНТЕРНАТІ ВІДКРИЛИ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС

Відкрили спортивний комплекс та провели перший товариський матч із футболу у Заболоттівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті минулої п'ятниці. На урочистість розділити радість з вихованцями, педагогічним колективом та громадою Заболоття завітали чимало шановних гостей. Хвилюючою була церемонія перерізання стрічки, яку здійснили голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та генерал-майор, екс-начальник обласного управління СБУ у Волинській області Володимир Мельникович. Після чого залунали щирі оплески, а директор спецшколи Тетяна Арендарук закликала усіх до новенького спортзалу, який добудували до спального корпусу. На добру справу було передбачено 6 млн. 634 тис. грн з Державного фонду регіонального розвитку. Передбачено із обласного бюджету 738,400 тис. грн.

Зустріли гостей юні вихованці танцем, а ведучі — віршованими словами, у яких заримували довгий шлях до омріяного спорткомплексу, де облаштовано навіть роздягальні та душові. Представили вони присутніх на відкритті. Завітали того святкового дня, окрім уже згаданих гостей, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, депутат обласної ради, радник голови обласної ради В'ячеслав Рубльов, депутат обласної ради на 32-у виборчому окрузі (Заболоття) Володимир Бондар, начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна, т.в.о. начальника обласного управління СБУ у Волинській області Тарас Цюцюра (силовики більше двох десятиліть тому узяли шефство над установою, де навчаються діти із вадами фізичного та розумового розвитку. – Авт.), шефи, які уже стали справжніми друзями, працівники управління СБУ у Волинській області майори Юрій Захарчук, Юрій Ткачевський, підполковник Іванна По-ліщук, лейтенант Ірина Алферова, підполковник запасу Сергій Гузов, заступник голови ради ветеранів управління, полковник запасу Ігор Лещенко, голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, виконавчий директор БФ «Волинь 2014» Володимир Кривович, тренер-викладач обласної ДЮСШ інвалідів, старший тренер збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України, повний кавалер трьох ступенів ордену «За заслуги», кавалер ордену князя Ярослава Мудрого ІV та V ступеня, багаторічний голкіпер ФК «Торпедо» та «Волинь» Юрій Тимофєєв та паралімпійська збірна України з футболу, збірна команда у складі гравців ветеранського футбольного клубу «Абориген» із Луцька. А також керівники Ратнівського району Андрій Харлампович та Михайло Макарук, начальник відділу освіти Валентин Андросюк, депутат обласної ради, керівник СТОВ «Ратнівський аграрій» Валентин Чернецький, духовенство та багато інших поважних та шанованих гостей.

— Дуже довго ми чекали, коли відкриється цей прекрасний спортивний комплекс, — розповідав Володимир Гунчик, який увесь цей час опікувався та контролював будівництво. — Ініціатива, з якою вийшли представники управління Служби безпеки України у Волинській області, була підтримана громадою, підхоплена депутатами, органами місцевого самоврядування, з усіх сторін відгукнулися добрі люди, влада знайшла кошти. І сьогодні ми маємо цей прекрасний спортзал. Впевнений в тому, що це не є будівля тільки для навчального закладу. Буду просити місцеву владу максимально використати цей спорткомплекс для користування усією громадою, щоб тут ми завжди бачили усміхнені дитячі обличчя, присутність їхніх батьків. Та частинка доброти, яка від дорослих передається дітям, запалює і їхні серця на добрі і благії діла. Тож нехай у цьому залі зростають майбутні чемпіони, нехай здоров'я залишається завжди основним атрибутом атмосфери цього приміщення. Бажаю усім успіхів, діткам успішного навчання.

Володимир Гунчик привітав усіх із наступаючим Новим роком та різдвяними святами, побажав, щоб 2017 рік став роком миру і перемоги.

Передав усім привіт і привітання від офіцерів, які несуть бойову Службу на сході нашої країни, Володимир Мельникович, який був одним із ініціаторів проведення благодійної акції «Серце віддаю дітям» у 2011 році, під час якої вдалося зібрати 120 тис. грн та дати старт будівельним роботам. Згадав добрим словом полковника Миколу Гончарова та голову обл-держадміністрації Бориса Клімчука, які відійшли у Віч-ність, але залишили пам'ять про себе у своїх добрих справах. Вони палко підтримували ініціативу Волинського управ-ління СБУ у проведені благодійного вечора для того, щоб зібрати кошти і підтримати школу-інтернат. Володимир Антонович наголосив, що ініціатива без підтримки нічого не варта, подякував колективу управління СБУ у Волинській області, їхнім родинам, які підтримали, і сьогодні, через 5 років, є логічне завершення, відтепер оновлений спортзал слугуватиме учням.

— Не всі стають чемпіонами, але головне, щоб були людьми, які так потрібні у нашій незалежній молодій державі, — розповідав тренер зіркової команди Юрій Тимофєєв. — У цьому залі будуть набувати здоров'я і силу діти. Дякувати Богові, що є влада, яка піклується, є фонди, які й надалі будуть підтримувати. Головне, щоб був мир в Україні.

— Ми дуже раді, що нам випала така велика честь розділити з вами нашу радість і наше щастя з приводу відкриття, я дозволю собі сказати, палацу спорту, такого омріяного роками. Ми виносили цю мрію у дорослих і дитячих серцях, бо нашому закладові така спортивна споруда була дійсно необхідною, — з радістю, трепетом та помітним хвилюванням розпо-відала Тетяна Арендарук. – Нарешті збулися мрії. Дітки одержуватимуть тут весь комплекс корекційної методики, яка допоможе їм фізично розвиватися, духовно бути багатими. Сьогодні, користуючись такою гарною нагодою, я уклінно дякую людям, які допомогли нам звести цю чудову споруду, голові обласної державної адміністрації, обласній раді із депутатським корпусом, які у співфінансуванні із державною регіональною програмою систематично і стабільно постачали кошти, щоб могла ця споруда виростати. Володимир Мельникович, людина великого серця, який був генератором ідеї будів-ництва спортзалу, втілив ідею у життя. І як добре, що Бог любить нас і наших діток, що послав знову на зміну хороших керівників, які підхопили цю добру естафету, завершили будівництво, і сьогодні на нашому шкільному подвір'ї виросла така чудова спортивна споруда.

Багато теплих, щирих слів адресували поважні посадовці Тарас Цюцюра, Володимир Бондар, Вячеслав Рубльов, Людмила Плахотна, Володимир Кривович, святі отці вихованцям навчального закладу. Дарували подарунки, зокрема, пральну машину, морозильну камеру, оргтехніку. Натомість діти потішили усіх піснями та спортивними танцями. По завершенні урочистості у новенькому спортзалі діти провели перший товариський матч із футболу з професійними спортсменами, майстрами спорту України міжнародного класу, паралімпійськими чемпіонами Валерієм Навопольцевим, Ігорем Литвиненком, Анатолієм Шевчиком, Андрієм Розтокою, Сергієм Чабаном, Віталієм Романчуком.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>