ЗБОРИ РИБАЛОК У САМАРАХ

Минулої неділі у Самарах відбулися збори рибалок, так як з 1 квітня розпочинається нерестовий період. Відтак у любителів повудити виникло два питання, які активно обговорювали на зборах – про охорону озера Луки та про прибирання прибережної смуги.

Активно обговорювали питання, чи дозволити рибалкам вудити в нерестовий період (з 1 квітня по 10 червня). Вирішити дозволити рибалити на рогаля (канадського сомика) вудками та донними вудками (ця риба винищує ікру інших видів риби і єдиний спосіб боротьби з хижаком – виловлювання), але з берега і човни використовувати тільки для того, щоб у світлу пору доби закріпити донну вудку на глибині. У нічну пору прийняли рішення заборонити взагалі випливати на озеро, навіть якщо у цьому є крайня необхідність. Якщо ж на донну вудку клюватимуть коропи невеликого розміру, випускати їх назад в озеро, аби не винищити молодняк. З 10 червня, після закінчення нерестового періоду, вирішили дозволити рибалити з човнів.

Що ж стосується прибирання прибережної смуги, то з ініціативи сільського голови Миколи Маргеса 31 березня зберуть толоку і, починаючи від урочища «Вовча яма», прибиратимуть територію навколо озера.

Також цими днями уже відновили цілодобове чергування навколо озера. На чергових поклали відповідальність за інформування рибалок про правила риболовлі, головним чином – немісцевих, приїжджих, які часто рибалять на свій розсуд. Також запропонували створити спеціальний фонд, який би наповнювався за рахунок добровільних спонсорських внесків немісцевих рибалок.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>