ЗАЛИШИЛИСЬ БЕЗ СВІТЛА БІЛЬШЕ ДЕСЯТИ СІЛ ТА ХУТОРІВ РАЙОНУ

ЗАЛИШВнаслідок ускладнених  погодних умов протягом 29 та в ніч на 30 жовтня  залишились без світла окремі села, вулиці та хутори району.

Ще перед негодою працівники Ратнівської філії «Волиньобленерго» мали роботу у Самарах.  Якийсь «добродій» збив опору високовольтної лінії, у результаті чого Самари повністю були знеструмлені на годин чотири – саме стільки часу  електрикам довелося витратити на відновлення електропостачання.

А вже через сильні вітри, які господарювали мало що не по всій Україні,  на Ратнівщині без світла залишились жителі хутора Сукач Височненської сільської ради, сіл Конище, Прохід, Жиричі, частково сіл Щедрогір, Замучениця, Підгір’я, Гірники та  вулиці Богдана Хмельницького у Ратному, а ще у Заболотті та у Замшанах.

На відновленні електропостачання цих населених пунктів працювало п’ять бригад районної філії «Волиньобленерго». До обід-ньої пори понеділка майже вся робота була зроблена, електропостачання було відновлене майже у всіх знеструмлених селах, хуторах та вулицях району, як повідомив головний інженер районної філії «Волиньобленерго» Василь Горбачук.

За інформацією працівників служби 101, рятувальникам довелося із багнюки, яка утворилась внаслідок дощу та розмиву доріг,  витягувати автомобіль екстреної медичної допомоги, яка виїжджала за викликом до хворого у Замшани.

Потерпіли від негоди і  лінії електрозв’язку. Вітер  в окремих місцях повалив опори, обірвав проводи, кабелі, а в результаті залишились окремі абоненти без Інтернету та телефонного зв’язку.    Працівники  станційно-лінійної дільниці №2  Волинської філії «Укртелеком»  продовжують роботи з відновлення ліній електрозв’язку.

В цілому ж в Україні 30 жовтня в результаті опадів у вигляді дощу і мокрого снігу знеструмлено 389 населених пунктів у 10 областях України, про що повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Найбільше негода зачепила  Львівську область -  знеструмлено 129 населених пунктів. Потерпіли від негоди   у Тернопільській — 68, у Хмельницькій — 51, в Чернівецькій — 50, в Івано-Франківській — 32, у Вінницькій — 21, у Рівненській — 13, у Полтавській — 12, в Київській — 8, в Закарпатській – 5 населених пунктів. Роботи з відновлення електропостачання продовжуються.

Карпати ж засипає снігом і також  дме сильний вітер.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>