ЗАХОДИ ПРОТИ СКАЗУ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ

Ми вже повідомляли, що у селі Якушів виявили захворювання собаки на сказ. Відразу після виявлення розпочалися роботи з ліквідації сказу в районі і недопущенню його поширення.

За інформацією в.о. начальника управління Держпродспоживслужби Михайла Приступи, на тваринницькій фермі СТОВ «Ратнівський аграрій», яка у Якушах, провакциноване все поголів'я великої рогатої худоби, яке підлягає вакцинації, це з дво-місячного віку — більше півтори тисячі голів, у селі Якушів, в громадському секторі — поголів'я ВРХ, коні, коти та собаки. Така ж робота, зокрема, по вакцинації котів та собак, проводиться у ці дні по селу Заброди, далі ветспеціалісти приступлять до такої роботи по с. Лучичі, інших селах району. Всього, станом на 6 лютого, в індивідуальному секторі Якушів та Забродів провакциновано майже 200 собак, 250 котів, 75 голів ВРХ та 35 коней.

Працівники державної лісової охорони та єгерська служба ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» обстежують угіддя на виявлення вовків та лисиць, які є найбільшими переносниками сказу. Таку ж роботу проводить і районна організація Товариства мисливців та рибалок, представники якої виявили та застрелили на території Забродівської сільської ради, по болотах, чотири лисиці, які направили у районну ветеринарну лікарню, а ті — у Камінь-Каширську на експертизу.

Нагадаю, що останній випадок захворювання на сказ стався на Ратнівщині у 2012 році — в селі Оріхове єнот покусав собаку на подвір'ї одного з господарів. Тоді розповсюдження сказу не було виявлене, сподіватимемось, що не буде розповсюдження цього небезпечного захворювання і цьогоріч.

У разі незрозумілих захворювань та поведінки домашніх тварин — слід негайно звернутись до ветеринарів, аби вберегти себе та інших від захворювання на сказ, не допустити його розповсюдження.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>