ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ І ЦІЛІСНІСТЬ ДЕРЖАВИ – ПАТРІОТИ УКРАЇНИ З РАТНІВЩИНИ

День Незалежності України. Уже четвертий рік цей день ми зустрічаємо, виборюючи і навіть віддаючи життя за незалежність і цілісність нашої держави. Живемо з величезним і невимовним бажанням бути незалежними, утвердити незалежність України на віки, повернути з історичного небуття і відродити велич та міць Української держави. Це споконвічна мрія наших предків, і нас з вами також. Бо Україна – це ми.

На захист своєї Батьківщини, за її незалежність, соборність та цілісність, як тільки нависла загроза над Україною, стало й чимало ратнівчан. Більшість із них пішли на захист України під час мобілізацій до лав Збройних Сил України, та чимало є й добровольців, для яких Україна й український народ – понад усе!

317 чоловіків були мобілізовані до українського війська. Із них 294 солдати брали безпосередню участь у бойових діях в зоні антитерористичної операції на Сході нашої країни. На жаль, не всі повернулися додому живими, не всі сьогодні зутрічають чергову річницю Незалежності України. Вічна їм пам’ять і вічний спокій!

Нині за контрактом на службі у Збройних Силах України перебуває 100 ратнівчан, з яких 73 підписали контракт минулого року  і 27 вже в цьому.  Із числа контрактників 28 військовослужбовців  захищають свою державу на її Сході, в зоні АТО, ризикуючи життям і здоров’ям в ім’я України.

Багато хто з тих патріотів, які стояли за незалежність і цілісність держави на Сході, нагороджені державними, відомчими та іншими нагородами за патріотизм, мужність і відвагу, проявлені  під час проведення антитерористичної операції.

За інформацією військового комісара району Василя Шинкарука, орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджені солдат Олександр Якович Маркуляк із Поступеля (лютий 2015 року), молодший сержант Іван Васильович Левчук із Видраниці (лютий 2016 року), медаллю «Захиснику Вітчизни» солдати Олександр Володимирович Корецький із Заліс, Петро Васильович Берчук із Гути та Олександр Геннадійович Мицюк із Ратного (травень 2015 року). Відзнакою Міністерства оборони України – нагрудним знаком «За військову доблесть» – нагороджений старший сержант запасу Іван Маркіянович Галенда із Заболоття (жовтень 2015 року).

Орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджені  Іван Іванович Тричук із Ратного (жовтень 2014 року), Дмитро Степанович Коляда (травень 2015 року), Микола Іванович Повх (червень 2015 року) – обидва із Велимчого.

Це тільки ті нагороджені, нагороди яких приходили у Ратнівський військкомат. Чимало військовослужбовців із Ратнівщини нагороджені безпосередньо у військових частинах, де вони служили чи служать.

Слава Україні! Героям слава!

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>